Имам много задачи и му отказвам секс- - задръстена ли съм

• 22 395
  • 576
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Че ти и сега си самотна майка, само че ако си наистина самотна, ще имаш по-малко за чистене и ще ти е вероятно по-спокойно на душата.
Скрит текст:
Този заем да не би да си го теглила за общо жилище, а той да е имал парите кеш? В общо жилище ли живеете?
Звучиш финансово зависима или нежелаеща за се лишиш от актив/и, които той осигурява. Иначе не виждам защо търпиш да живееш така. Семейният живот може да е толкова приятно нещо с правилния човек...Че и посреднощ стават, и чините мият, пода чистят, детето гледат...Не го оставят само в другата стая с учестено дишане и Т, за да дремнат. Това направо си звучи като дефиниция на родителско неглижиране, в някои държави може това, че биткойнът стана 40к да му е най-малкият проблем.
Едва ли ще й е по-спокойно на душата, след като няма кой да й плаща сметките, почивките и т.н. А и бащата се предполага, че си играе с детето и го гледа, едва ли седи като мумия. Тук имаме само оплакване, как тя била изморена и не искала секс, а мъжа и той много бачкал, но искал секс. Детето над 2-3г., ами да си купят миялна, кукър, робот за пода и разни такива уреди, ако нямат. Като каже някоя, че домакинствала и вече голям героизмъм да метне нещо направено за 5-15мин и във фурната, да сортира и пусне пералня - 10 мин., да пусне миялна/сушилня - 2 мин. и т.н., прозорци/пердета и килими не вярвам да мие/пере всеки ден.

# 136
По-скоро има той някоя друга оферта и сега се чуди дали не се прецаква, стоейки с авторката, и гледайки другаде какво се предлага (по интернет, нали и без това е на компютъра). Хубави снимки се постват в интернет, хубави работи се пишат, нещата изглеждат по-съблазнително от прозаичното ежедневие...
Та моята теория е, че сега той й търси кусури, за да оправдае пред себе си и пред нея бъдещата изневяра.

# 137
Идеалните образи, колкото и да са неприложими в реалността, служат като добър ориентир накъде да вървим.
Когато се стремим към неприятни бъдещи картинки, натам и действително вървим.
Според мен, всичко тръгва от нагласата към себе си и към света. Вярвай ти, че си задръстена, че заслужаваш да те третират като тежест, вярвай, че нищо хубаво не те очаква и почваш да се държиш съзнателно или несъзнателно точно така, че да се оправдае нагласата ти. И съвсем естествено околните се нагласят според теб, дават ти каквото искаш. От наблюденията ми досега, хората твърде лесно влизат в накнонената надолу плоскост. Нужно е да им се случи нещо не особено приятно, като се повтори и потрети, го приемат за съдба, не предприемат никакви действия в посоката нагоре, постоянни са единствено в  събирането на доказателства пред себе си за "съдбата"  си и стават все по-твърди в убежденията си...
Животът се променя с постоянство и усилия, с другояче поставена цел и възприемане на личността си като заслужаваща нещо хубаво. Това, когато не си доволна, не си щастлива, не намираш за какво да се усмихваш и да ти носи енергизираща те радост.

# 138
  • София
По-скоро има той някоя друга оферта и сега се чуди дали не се прецаква, стоейки с авторката, и гледайки другаде какво се предлага (по интернет, нали и без това е на компютъра). Хубави снимки се постват в интернет, хубави работи се пишат, нещата изглеждат по-съблазнително от прозаичното ежедневие...
Та моята теория е, че сега той й търси кусури, за да оправдае пред себе си и пред нея бъдещата изневяра.
Съмнява ме, честно казано- не е на 20 години.
Висенето и кОпането на биткойни, както и борсовите сделки са времеемки и изтощаващи дейности, и обикновено са нощем.
Юнакът го е докарал до първосигнално живуркане- ядене, бачкане, секс.
Като претоварването на нервната система го е ударило в либидото.

Само че, той на мен не ми е интересен- идиот, който тя си е избрала и е решила да му роди дете- поне като такъв го представя.

На нея се ядосвам- дават й се съвети как да си облекчи максимално домакинския труд, как да се "запъне" и да си отвоюва повече пари, а не да делят всичко на 2 , за да почне да слага настрани, ако не издържи на напъна.
Пък и, как да му поуспокои нервната система, та да не я преследва настървено непрекъснато.

# 139
  • София
Тука нещо не ми се връзва, тя хем се оплаква, че нямала време за секс, защото примерно детето като заспяло и тя трябвало да напазарува и сготви - не може ли да го направи с детето, когато е будно или бащата да го свърши или поне пазаруването? Не може ли да се поръча храна от ресторант? Или някой се бори за титлата "царица на черпака" и иска да свърши всичко сама, ама не й стига вътъка и после мъжа й бил виновен? Тя не може да си организира времето, ама той виновен, че искал секс??

# 140
Тука нещо не ми се връзва, тя хем се оплаква, че нямала време за секс, защото примерно детето като заспяло и тя трябвало да напазарува и сготви - не може ли да го направи с детето, когато е будно или бащата да го свърши или поне пазаруването? Не може ли да се поръча храна от ресторант? Или някой се бори за титлата "царица на черпака" и иска да свърши всичко сама, ама не й стига вътъка и после мъжа й бил виновен? Тя не може да си организира времето, ама той виновен, че искал секс??

Тя също не е виновна, че не иска секс с него.
Не е длъжна.

И не делят всичко на две.
Да почнат да делят. Не само сметките и храната. И грижите за дома - готвене, чистене, пране, гледане на дете. Тогава може да твърди, че делят всичко на две.
Ама тя не го обича. Държи си го,защото и е някакъв актив.

# 141
Имаме мъж, който прави пари и много секс. Съответно имаме и оплаквания, ми странно е.
По темата, не сме си отказвали секс никога, не ми е хрумвало да спя при детето, вместо в семейното легло. Така че няма да съм полезна на авторката с разбиране.
Обаче ме гризе колко е голямо това дете, да не се окаже ученик, гимназист нещо?

# 142
Хора, не знаете страшно много факти. Но аз свикнах с мисълта,че перфектен за мен няма да намеря. И да, просто искам нормално отношение към мен, но парите вирят носа! И също така исках да си сверя часовника с други хора...

Болднатото - имате сериозен проблем. Аз също работя, заплатата ми е сносна, но това не попречи на бившия ми съпруг да ми каже "ти не ми носиш пари", т.е. няма полза от мен, защото той имаше 3-4 пъти по-висок доход от моя. При такова отношение трудно вървят нещата.

# 143
Преди време бях потресено впечатлена от дама, която пазаруваше в обедната си почивка, за са спести вечерното пазаруване след работа и загубата на един час съответно. Същата ставаше по-рано сутрин преди мъжа си, за да не го прави свидетел на разкрасителните си процедури. Казваше, че прави много усилия, но че всичко си заслужавало.
Нагласа.

# 144
Пазаруването след работа, в час пик е не само загуба на време, но и нерви, ако са поизтънени.
Wink

# 145
  • София
Обедното пазаруване си е класика от време оно.
Стига да имаш достатъчно дълга почивка, си заслужава отвсякъде.

ПП. На някои така им се освобождава време след работа за лични нужди.

# 146
  • София
Скрит текст:
Имаме мъж, който прави пари и много секс. Съответно имаме и оплаквания, ми странно е.
По темата, не сме си отказвали секс никога, не ми е хрумвало да спя при детето, вместо в семейното легло. Така че няма да съм полезна на авторката с разбиране.
Обаче ме гризе колко е голямо това дете, да не се окаже ученик, гимназист нещо?
Еми аз 5 пъти я питах, ама отговор не получих. Явно не пасва на силно заетото й през деня време, за което дори не знаем на работа как са й смените или е от 9-10 до 5-6.

# 147
Елена, получаваме това, в което вярваме, че заслужаваме..

# 148
  • София
Абе нещо цялата тема не ми се връзва.

# 149
Хора, ок! Проблемът си е в мен. Пък това, че ми е писнало и съм над предела, ще го отдам на хормони...
Не е проблемът в теб. Мъжът ти изглежда е в кризата на средната възраст. Все едно иска като за последно да се наживее. Горе долу съм преминала през нещо подобно и смятам,че съм доста по-емпатична към теб от някои потребителки тук. Преди раздялата имахме същия проблем, един от многото проблеми. По-принцип бившия никога не е бил с голямо либидо, еднакво ни е било. Обаче като наближи 40те, изведнъж се засили и тогава усетих, че е криза на средната възраст. Аз също отказвах, но не защото съм зла вещица, а защото отношението му към мен беше станало отвратително - манипулации, обиди, заплахи, малко помощ, малко съпричастност, почти никаква емпатия към мен и детето. Ами сега си кукува сам, а на мен ми е добре, че се откъснах от един самовлюбен егоист, който мисли само за собствения си жалък животец и жалките си удоволствийца.

Та, мисълта ми е тази - щом една жена отказва интимност, не в умората е проблемът, а в липсата на съпричастност на мъжа до нея. Ето тук веднага се похвалиха как къща въртят, пари изкарват , деца гледат, пък и секс не отказват, Супер, но явно мъжете им ги подтикват да са толкова весели и енергични. Мъжът на авторката от описанието ми звучи като неемпатичен човек, вглъбен в себе си, желанията си плюс чукаща криза на средната възраст.

Съветвам авторката много сериозно да се замисли за еманципация и независимост. И лични финанси.

Общи условия

Активация на акаунт