Имам много задачи и му отказвам секс- - задръстена ли съм

• 22 422
  • 576
  •   1
Отговори
# 195
  • София
absurT - изпускаш, че тя има голям заем, който си е лично нейн за родата и отделно праща сума всеки месец на болния си баща, като мъжа й, не е ок с това. Отделно през майчинството той и бил давал по 400лв. за да върже тя двата края, освен това и купувал всичко което поиска + други средства да си развива тя бизнес, ама бил мрънкал, че я издържа, ами на практика май си е било така. Друг е въпроса, че не би следвало да мрънка.
Нищо не изпускам- през бременността й е осигурил да учи компютърен дизайн, за да работи от вкъщи като роди.
нищо не е направила.
Майка й имала 30 бона заеми, осигурила й заплащане като детегледачка на детето, а на баща си праща по 120 лева, като за целта + за връщане на заема, мъжът й й дава на ръка 400 лева.
Освен това, се занимава с детето и е добър баща, както се оказва.
И ти да видиш, бил мрънкал?
И то за какво?
Не че издържа родителите й, реално, а за секс.

ПП. Сега се сещам- да не е тази мома, която имаше тема, как парите които й дава мъжа, не й стигат, защото плаща консумативите на апартамента си, в който живее майка й, която е работеща пенсионерка?

# 196
Това не е хотел, за да си плаща и получава услуги. Семейството е нещо различно. Финансовата част е само една от отговорностите на хората. Не можеш да си платиш, за да не си поемеш ролята на родител. Не можеш да натрупаш на гърба на човека до себе си всичко и да очакваш, че грохнал вечерта ще си легне с теб, защото плащаш.

# 197
  • София
Скрит текст:
absurT - изпускаш, че тя има голям заем, който си е лично нейн за родата и отделно праща сума всеки месец на болния си баща, като мъжа й, не е ок с това. Отделно през майчинството той и бил давал по 400лв. за да върже тя двата края, освен това и купувал всичко което поиска + други средства да си развива тя бизнес, ама бил мрънкал, че я издържа, ами на практика май си е било така. Друг е въпроса, че не би следвало да мрънка.
Нищо не изпускам- през бременността й е осигурил да учи компютърен дизайн, за да работи от вкъщи като роди.
нищо не е направила.
Майка й имала 30 бона заеми, осигурила й заплащане като детегледачка на детето, а на баща си праща по 120 лева, като за целта + за връщане на заема, мъжът й й дава на ръка 400 лева.
Освен това, се занимава с детето и е добър баща, както се оказва.
И ти да видиш, бил мрънкал?
И то за какво?
Не че издържа родителите й, реално, а за секс.

ПП. Сега се сещам- да не е тази мома, която имаше тема, как парите които й дава мъжа, не й стигат, защото плаща консумативите на апартамента си, в който живее майка й, която е работеща пенсионерка?
Не, тази мисля, че е друга потрбителка, която до колкото разбрах е с 2 заема, отделно от на майка й. В семейството с мъжа уж деляла на 2, ама само сметки и храна. Имоти, почивки и всичко останало явно поема мъжа, занимава се с детето, ама е ужасен, защото видиш ли искал и секс.

# 198
  • София
Това не е хотел, за да си плаща и получава услуги. Семейството е нещо различно. Финансовата част е само една от отговорностите на хората. Не можеш да си платиш, за да не си поемеш ролята на родител. Не можеш да натрупаш на гърба на човека до себе си всичко и да очакваш, че грохнал вечерта ще си легне с теб, защото плащаш.

Разбира се, че не може- в семейството всеки поема това, което може да свърши.
Ако единият може да изкара пари, с които да подпомага и родителите на другия, то другият ще поеме огромното натоварване да натисне няколко копчета на бялата техника и да сготви.

Къде прочете, че бащата си плаща, за да не поеме ролята на родител?
Бащата се занимава с детето си и е грижовен, което признава жена му- дори го тренира .

И всъщност, какво е това "всичко" което е натрупал на гърба й?

# 199
  • Тра-ла-ла
Най-добре всеки лично да прочете мненията на Elen1990 от старата тема.  Защото в настоящата - всеки си прави свободен прочит, а другите четат на юнашко доверие. Там пише и защо праща пари на баща си ( с параноидна шизофрения), и колко време отделя мъжа й за семейството (15-20мин на ден), и как не е успяла с малък бизнес, заради липса на капитал, за дълговете в семейството, които се записват в google sheets....Той е ударил джакпота с някаква програма, но тя за да не му тежи като студентка, е работила като масажистка на плажа. Е, дааа...той бил инвестирал в нея...за зъболекар, частично за шоф курс, за таблет Rolling Eyes И като се ядоса - троши... лаптопа й, домакински уреди....

Синтезирано постовете в старата тема започват оттук: https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=630223;sa=showPosts;a=all;start=60

Аз ще си позволя да постна само един цитат:
Цитат
аз бях 20 годишна с нула лева в сметката, а той 30 годишен с хиляди левове т.е. това неравенство се е загнездило между нас до ден днешен

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 00:37 от Джулая

# 200
Може ли нещо не съвсем по темата. Ако човек има дете от някой с такова заболяване в рода (което може да се предава по наследство на поколението), значи... много го обича. Не всеки би се наел. Просто вметвам.

# 201
  • София
Попрочетох и най- общо казано,е това, което тя обобщава:
Цитат
Казал ми е,ако имам пари да си взимам каквото искам, само да не го засегне по някакъв начин в бъдещ период. Инвестирал е в мен много, като една част от парите за шоф. Курс, зъболекар, купи ми таблет за рисуване, защото докато бях бременна ходех на уроци по рисуване с перспектива да уча графичен дизайн с голямо закъснение, много неща купува за общо ползване. Не мога да се оплача,
. Вероятно оттам му е дошло до гуша, защото аз само за храна, сметки и дългове имам възможност,а мечтая да купя нещо съществено за вкъщи.

Няма причина да се изживява като жертва на лошия мъж.
И преди 10 години той е бил човекът с парите, и сега пак е така.
А, не е като да й е забранявал да се развива.

Трябва човек да погледне истината в очите и да използва способностите си там, където ще са от полза.

# 202
Разбира се, че не може- в семейството всеки поема това, което може да свърши.
Ако единият може да изкара пари, с които да подпомага и родителите на другия, то другият ще поеме огромното натоварване да натисне няколко копчета на бялата техника и да сготви.

Къде прочете, че бащата си плаща, за да не поеме ролята на родител?
Бащата се занимава с детето си и е грижовен, което признава жена му- дори го тренира .

И всъщност, какво е това "всичко" което е натрупал на гърба й?
Човек не е машина. Не може да работи 27/7. Ти би ли си поверила детето на детегледачка, която няма почивен ден и час? Работата си е работа - той си има неговата, тя е била по онова време детегледачка. Тази жена също е човек и също има нужда от няколко часа на ден, в които да не е на смяна. Той не само не ѝ ги дава и не пипва нищо, ами и ако тя, както беше писала, пусне смесена пералня или нещо друго, което на Господаря не се хареса, започва да чупи - прочетох за лаптоп, сокоизтисквачка и др. уреди. Педантичен бил, не прави нищо, само следи и като не му хареса нещо, започва да хвърля. Това нормално отношение ли е? Нормална среда за дете?

Толкова жени работят и вечер нито една не се оплаква, че домакинства. Сигурна съм, че и за здрав и прав мъж не е проблем да натисне някоко копчета, щом е толкова лесно, няма да се сецне.

Да, специално се върнах да видя каква е ролята му като родител, само това открих единствено това за тренирането. Ами чудесно е така, 15-20 мин. е писала, че отделя на ден, за да го тренира. Това ли е ролята на родител? Да си поиграеш с детето за някоко минути? Дори се е изнесъл от спалнята, да не би случайно някоя нощ да се прецака да се погрижи за него.
Нали не спи тогава? Аз като работех нощем, не будех мъжа ми, когато трябваше да се смени памперс или се разбуди за нещо. И не, не става дума за кърмене, а за грижи за детето като цяло.

Висичко - домакинство + дете + работа. Нещата не са се променили, когато е сменила професията детегледачка със служител във фирма. Ти представяш ли си да работите и двамата, но само мъжът ти да чисти, готви, пере, глади и гледа децата, а ти само да си намираш работа пред компютъра и да похдхвърляш някоя друга банкнота, от които да водиш стриктно тефтер колко има да ти връща?

Ок, може и да е нормално. Просто казвам, че за мен не е.

# 203
Обяснението е просто: авторката вече не го иска този мъж. Може и изначално да не го е понасяла. Оттам са всички упреци.
Няма да ги бъде. Каквото и да направи мъжът, все ще е грешно

# 204
  • София
Aaa, тоя ли беше дето строшил лаптопа?
Ясно. Спирам. Няма смисъл.

# 205
  • София
Обяснението е просто: авторката вече не го иска този мъж. Може и изначално да не го е понасяла. Оттам са всички упреци.
С изключение на даването на кинти. Явно затова се е хванала и навремето с него и май е очаквала, че той освен да я залива с пари, няма да мрънка за това, ама не е баш така.

# 206
  • София
НСЧ, четеш като дявола евангелието и правиш внушения/обвинения, които не присъстват в разказа на авторката.
Както и да е, пак стигаме дотук- за мен, прословутата приказка "На мъж, ако видиш че червата му се влачат, викай че поясът му се е разпасъл" не е меродавна.
Аз съм на принципа на Левски- за доброто дело всеки помага според способностите си- богатият с ума, бедняка с ръцете си, а не седи с тефтера да отбелязва "киртици", та да не се мине и да измие една паница повече с миялната.

# 207
Може ли нещо не съвсем по темата. Ако човек има дете от някой с такова заболяване в рода (което може да се предава по наследство на поколението), значи... много го обича. Не всеки би се наел. Просто вметвам.
Всичко в живота е по темата. Допълвам те. По-големият процент хора изобщо не знаят какви предразположения и генетични аномалии предават на децата си. Така че не е никакво смекчаващо обстоятелство приемането. И изобщо не разбирам приемането с уговорки.

# 208
  • Тра-ла-ла
Ако човек има дете от някой с такова заболяване в рода (което може да се предава по наследство на поколението), значи... много го обича.
Joy Ох, не....как успя баш за това да се хванеш, за да оправдаеш колко мъжът обича авторката....

# 209
С изключение на даването на кинти. Явно затова се е хванала и навремето с него и май е очаквала, че той освен да я залива с пари, няма да мрънка за това, ама не е баш така.
И това е в общия кюп недоволства. Не ги дава удачно- предназначително. Къща искал.
Как може 😀
Позитив е за авторката, че ще има повече площ и работа с парцала.
Сексът и сега е мираж

Общи условия

Активация на акаунт