Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 61 908
  • 886
  •   1
Отговори
# 105
Има ли проблем пептидите да се ползват при опити за забременяване или кърмене, както не се препоръчва да се ползва ретинол?

# 106
Привет, не намирам др подходяща тема
Много ще съм благодарна, ако дадете мнение за тези продукти и как да ги съчетавам и използвам
Някоя дама ползвола ли ги е?
На сайтът им под всеки продукт пише с какво може да се комбинира. Само на английски го намирам, иначе е българска марка.
Може би в темата за Тhe Ordinary ще могат също да дадат насоки, защото този бранд предлага доста продукти сходни с техните.

# 107
Има ли проблем пептидите да се ползват при опити за забременяване или кърмене, както не се препоръчва да се ползва ретинол?
Не. Всичко което се продава по козметичните магазини, генерално е безопастно за бременни.

# 108
Една позната има излишен Акнелийз 0,025 - взела го е за 19 лв и за толкова го продава. Ако някой има интерес, може да ми пише, да ви свържа.

А аз имам един страничен малко въпрос - през лятото като слагате слънцезащита 50 фактор, лицата сигурно са бели като сняг, а тялото с тен - как се справяте с разликата, много ли е очевадна, че ще ми е за първа година да ползвам постоянно фактор и се зачудих...

# 109
Ако ходиш на плаж и се печеш, има разлика, да. Аз не гоправя и мен не ме притеснява, но това е положението. Евентуално може да оеднаквяваш с изкуствен тен.

# 110
Момичета, съчетавате ли в една рутина третиноин и хиалуронов гел? Ако да, как точно процедирате, кое нанасяте първо?

Да се отчета с моят опит с третиноин до тук. Започнах го за превенция срещу бръчки, на 45 години съм, страдам от атопичен дерматит, но съм ремисия. Поради липса на възможности рискувах с най-силния - Акнелиз 0.1 %. Въведох го със страх, изключително плавно. Първият месец нанасях веднъж седмично по едно лещено зърно. Втория минах на два пъти/седмично като леко вдигнах количеството. Стигнах до грахово зърно през ден, като над трета мажа крем и над крема масло. Вече започнах ежевечерно нанасяне. Имала съм залющване няколко пъти, но кожата я усещам напрегната, и на места с червени петънца, а като цяло съм с безупречна кожа. Работата е в това, че едно грахово зърно не ми стига доникъде, не успявам да нанеса дори тънък слой на лице и шия. Продължавам да го мъча тоя трет и дано спрат тия червенини. Другото което е, че всяка бяла козметика вече ми щипе. Приемам всякакви съвети Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 14:27 от titi1

# 111
А фактор 30 дали ще е достатъчен, ако ползваме третиноини? На мен много ми натежава 50 фактор и се чудя дали с 30 мога да предотвратя петна.

# 112
Божа работа, Questar. По-важно е как е нанесен кремът и в какво количество, а също и дали достатъчно често се подновява, не толкова конкретния фатор.

# 113
Здравейте, майка ми си е взела този най-обикновен крем на Арома, но понеже гледам, че е с витамини А+Е се зачудих дали съдържа ретинол и дали след това трябва да се нанася сънцезащита. Ползва го само вечер, защото е по-мазан. Благодаря!
https://aroma.bg/produkt/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-% … -75-%D0%BC%D0%BB/

# 114
Миоки, не се пека целенасочено, но ходя с къс ръкав и голи крака и всяко лято доста си почернявам в градски условия дори само, затовас се зачудих как ли ще изглежда разликата...

Тити, ако ти щипе всяка бяла козметика, не е ок и според мен трябва да намалиш силата - или смесвай 0,1 с крема си или просто си вземи по-нисък %. Но така рискуваш да си нарушиш ужасно бариерата, а възстановяването е дълго и гадно, не си го причинявай. Аз след трет не понасям вече никакъв крем с какъвто и аромат да е или с феноксиетанол. Вземи си нещо без аромат и пробвай да видиш дали ще щипе пак.

# 115
Ами зависи колко почерняваш. Аз трудно хващам тен. Разбира се потъмнявам и вероятно има разлика между лицето и тялото, но поне при мен не е драстично и не правя нещо целенасочено че да оеднаквявам.

rexi, принципно е хубаво на лицето винаги да се слага слънцезащита, без значени дали се ползва или не ретинол.

Аз последните години си промених малко мнението по отношение на слънцезащитата - пазя само лицето. Тялото гледам даже да излагам повече, без изгаряне заради вит.Д.

# 116
  • пустинята Гоби
Аз от години се мажа със слънцезащита, чак нелепо не изглежда разликата между ръцете/ краката и лицето. То колкото и да се криеш, все пак лицето хваща леко загар. Точно заради това вероятно ще спра третиноина за най-горещите месеци.

# 117
  • волно калдъръмче
Аз от години се мажа със слънцезащита, чак нелепо не изглежда разликата между ръцете/ краката и лицето. То колкото и да се криеш, все пак лицето хваща леко загар. Точно заради това вероятно ще спра третиноина за най-горещите месеци.
И аз така. От май месец го спирам и ще възобновя през октомври. Ще си продължа със слънцезащитата.

В момента кожата ми е суха и вяла. Идея нямам защо. Започнах да въвеждам Аирол 0,05 през август. За момента мажа през ден, че кожата не ми понася и се зачервява. Всичко беше повече от добро досега. Нищо не съм сменила като козметика. Белене не засичам. Да не е от това?

# 118
Не намерих подходяща тема, затова ще попитам тук Simple Smile
Търся си хидратиращ тонер, който да съдържа пантенол.
Geek and gorgeous имат един с много приятно съдържание, но доставката ми излиза по-скъпа от тонера.
https://geekandgorgeous.com/products/liquid-hydration

Ще се радвам, ако може да ме насочите към друг подобен тонер за чувствителна кожа.

# 119
  • Варна
Не намерих подходяща тема, затова ще попитам тук Simple Smile
Търся си хидратиращ тонер, който да съдържа пантенол.
Geek and gorgeous имат един с много приятно съдържание, но доставката ми излиза по-скъпа от тонера.
https://geekandgorgeous.com/products/liquid-hydration

Ще се радвам, ако може да ме насочите към друг подобен тонер за чувствителна кожа.
За кожа предразположена към образуване на черни точки, това е най-доброто, което съм виждала като състав. Ако няма такъв проблем Klairs Preparation Toner е топ. Аз на ретинала им се чудя  на G&G. Много се чудя 1% с Medik8 ли да продължа или да пробвам G&G

Общи условия

Активация на акаунт