Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 61 974
  • 886
  •   1
Отговори
# 120
Хора ретинола на  този медик 8 защо е толкова скъп?

# 121
Не намерих подходяща тема, затова ще попитам тук Simple Smile
Търся си хидратиращ тонер, който да съдържа пантенол.
Geek and gorgeous имат един с много приятно съдържание, но доставката ми излиза по-скъпа от тонера.
https://geekandgorgeous.com/products/liquid-hydration

Ще се радвам, ако може да ме насочите към друг подобен тонер за чувствителна кожа.
За кожа предразположена към образуване на черни точки, това е най-доброто, което съм виждала като състав. Ако няма такъв проблем Klairs Preparation Toner е топ. Аз на ретинала им се чудя  на G&G. Много се чудя 1% с Medik8 ли да продължа или да пробвам G&G

Много благодаря! За съжаление съм предразположена към образуване на черни точки. Ще го купувам явно Simple Smile

# 122
Аз се чудя за ретиналдехида на G&G - четох, че хора го използват край очите без риск от раздразнения, бил по-силен като действие от ретинолите, но с по-малко дразнене и странични ефекти.

А доставката от този сайт над 50 евро май е безплатна... може да се комбинираме, ако има желаещи Simple Smile

# 123
От май месец го спирам и ще възобновя през октомври. Ще си продължа със слънцезащитата.

В момента кожата ми е суха и вяла. Идея нямам защо. Започнах да въвеждам Аирол 0,05 през август. За момента мажа през ден, че кожата не ми понася и се зачервява. Всичко беше повече от добро досега. Нищо не съм сменила като козметика. Белене не засичам. Да не е от това?

Би ли споделила въвеждането след спиране на третиноин за няколко месеца,  отново ли трябва да е толкова плавно, предпазливо и бавно.

Относно въпроса за това, че кожата е суха и вяла - трета нали действа с натрупване, явно променя изцяло структурата на кожата.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 11:31 от titi1

# 124
На всички ли клепачите стават толкова чувствителни?Заобикалям и въпреки това,докосна ли ги пари.Зачервяват ли ви се?Оказва се,че трябва всичко да сменям и измивното даже.Започвам да търся всичко,което не дрази😞Ако имате нещо изпитано...?

# 125
Не знам дали при всички, но при голяма част, да.Там кожата е тънка и чувствителна и при силна чувствителност, избягвай ги по-от далече.

# 126
Моите клепачи не са така чувствителни, нито в началото нито сега. Но за сметка на това не мога да спра да се беля май 3 години ще стане скоро. С трета бях постигнала мазане през вечер. Свърши, започнах аирол. Повече от веднъж седмично не мога да мажа. Беля се доста с него и ми идва по-сух. Но колкото толкова.

# 127
Гледах една дерматоложка в тубата как маже под и над очите с вазелин за да блокира в някаква степен достъпа на трета до тях ,може да го обмислиш ,че е голям дискомфорт да ти щипе там.Аз гледам много,много да не доближавам  зоната,имам една техника -тазпределя крема колкото грахово зърно на точки по най-външмите т.на лицето покрай ушите и косата ,сед това разнасям леки потупвания на вътре -не трия и не мажа.
Също така го слагам в сандвич крем-трет -крем .

# 128
  • Варна
Като ви слушам, май се радвам че започнах с ретиналдехид 0,06. Мажа го всяка вечер от ден първи до днес, вече 7 месеца и нямам абсолютно никакво дразнене и белене, а резултатите бяха доста бързи.

# 129
  • пустинята Гоби
Точно с клепачите аз не съм имала проблеми. Кожата ми вече посвикна с 0.1% третиноин (от януари го ползвам) и мажа всеки ден. Беля се, но не е нещо грозно и нетърпимо, а и не е постоянно. Кожата ми се поизглади за тези два месеца, но не говоря за бръчки, а за несъвършенства - дребни пъпчици, черти точки и неравности.

# 130
Като ви слушам, май се радвам че започнах с ретиналдехид 0,06. Мажа го всяка вечер от ден първи до днес, вече 7 месеца и нямам абсолютно никакво дразнене и белене, а резултатите бяха доста бързи.
Здравейте, ретиналдехид на коя марка?

# 131
Еми то аз нямам раздразнения изобщо а почнах да 0,1% то си е до кожа.

# 132
Аз също започнах 0,1% и нямам раздразнения освен леко белене

# 133
С вазелина ще опитам.Аз също съм много доволно от ретиналдехин0,06.Когато усетя,че започва кожата ми да се дразни много минавам на него.Поне за вечер,две докато се успокои.Но съм с две ръце за него.Ефект без дразнене и сутрин кожата свети.Просто искам да изградя толерантност към третиноин.А най-вече проблемите ми са около очите,а те са най-чувствителни.

# 134
  • Варна
Здравейте, ретиналдехид на коя марка?
Medik8
Единственият му недостатък е цената (не малък недостатък), обаче пък формулата ми пасна перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт