Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 64 522
  • 886
  •   1
Отговори
# 165
Така бях чела и аз, свързано в с това, че на влажна кожа препаратът ще проникно много по-навътре, затова е гъбаво да се изчака малко преди нанасяне.

# 166
  • София
Винаги нанасям на влажна кожа, сигурно е вярно това, което казвате, но от друга страна, на влажна кожа се нанася много по-малко продукт. Не казвам, че това е правилно, просто споделям.

# 167
Какво ще кажете за този крем?
Deva Vitamin C Дневен крем против бръчки с Витамин С х50 мл

Активни съставки: Витамин С, Про-Ретинол, Фруктови киселини, UV-филтър.

# 168
Продуктите на Елемис са нежни,деликатни и нямат уау ефект.Освен пачовете им за околочния контур.Защо ги сравнявате с третиноин не зная.Никаква връзка.

# 169
  • София
Продуктите на Елемис са нежни,деликатни и нямат уау ефект.Освен пачовете им за околочния контур.Защо ги сравнявате с третиноин не зная.Никаква връзка.

Ами попитах, точно защото не съм запозната с тях, а разбрах, че тази линия е излющваща, но на база киселини. Затова попитах, кое първо да мина като курс. Но доколкото разбрах от вашия коментар, като приключа с трет, тогава ще мина на Елемис, преди лятото. После няма да правя нищо, ще изкарам лятото само на хидратация и слънцезащита.

# 170
Продуктите са много добри,качествени ползвайте си ги.Не съм пробвала киселините,имам ензимния пилинг,измивни,маски....качествен,неагресивен продукт.

# 171
Какво ще кажете за този крем?
Deva Vitamin C Дневен крем против бръчки с Витамин С х50 мл

Активни съставки: Витамин С, Про-Ретинол, Фруктови киселини, UV-филтър.
Ползвай го, но няма да повторя.За моята мазна кожа не е ок.Нищо особено за мен поне.

# 172
Здравейте Simple Smile За първи път пиша в темата и се включвам с молба за помощ.
Започнах да ползвам ретинол 0,5% на The ordinary. До сега в рамките на около 2 седмици съм го ползвала 3 пъти. Единия път усетих, че прекалих с количеството, но вече го бях намазала. В зоната около очите ми се появиха червени петна, които стоят като опърлени. Последно мазах ретинол преди около седмица, но пак се появиха тези петна. Дали е от ретинола или слънцезащитата ми нещо не е ок и затова става така?
И още един въпрос. Ходя на лазерна епилация на лицето. Достатъчно ли е да спирам ретинола 10 дни преди процедура?
Благодаря предварително!

# 173
Да, спира се задължително. Минимум 1 седмица пред процедура, но аз залагам на поне 10 дни.

# 174
Да, спира се задължително. Минимум 1 седмица пред процедура, но аз залагам на поне 10 дни.
Много благодаря за отговора!
Хубав и усмихнат ден! Simple Smile

# 175
Здравейте Simple Smile За първи път пиша в темата и се включвам с молба за помощ.
Започнах да ползвам ретинол 0,5% на The ordinary. До сега в рамките на около 2 седмици съм го ползвала 3 пъти. Единия път усетих, че прекалих с количеството, но вече го бях намазала. В зоната около очите ми се появиха червени петна, които стоят като опърлени. Последно мазах ретинол преди около седмица, но пак се появиха тези петна. Дали е от ретинола или слънцезащитата ми нещо не е ок и затова става така?
И още един въпрос. Ходя на лазерна епилация на лицето. Достатъчно ли е да спирам ретинола 10 дни преди процедура?
Благодаря предварително!
И при мен става така, с обрив под очите и вече избягвам да го нанасям там

# 176
Благодаря предварително!
Виж в предната тема. Там писах за моите приключения с 1 % ретинол на ТО. Накратко - моята хипотеза е, че това е ретинолово изгаряне, може да го потърсиш в гугъл на английски. Оправях го с алое гел (в Лили има на Холика, а в момента ползвам на Миша от Нотино), хидратиращ лосион на Сераве и крем с 5% урея на Юриаж. Разреди ползването на ретинола и въвеждай по малко. Аз се върнах на 2% гранактив ретиноид.  Преди 2 дни пробвах да се намажа с ретинола и ми понесе, дано съм изградила толерантност вече (от началото на годината ми е проблемът).
И внимавай. Моето изгаряне беше на мехури, много жестоко и си съсипах кожата под очите.

# 177
Сега се разрових малко дали може да се разреди ретинола и намерих това:
There is, however, an easy trick to foolproof retinol application. It's called buffering, and it involves combining retinol with moisturizer to dilute it so your skin can adjust. Below, experts break down the process.

Скрит текст:
"Buffering dilutes the retinol and makes it more tolerable overall," explains dermatologist and cofounder of LM Medical NYC's Morgan Rabach, M.D. "This is recommended for people who get dry after using retinols."

If you want to reap the benefits of the ingredient without the gamble that you're using it wrong, moisturizer is key. Rogers agrees, pointing out that the process both hydrates your skin and acts as a buffer for a gentler experience.

While it does mean you won't get the full thrust of retinol's abilities, for people with dry or sensitive skin, that can be a good thing. The thinner or more reactive your skin, the more retinol will be absorbed, so adding a plain, basic moisturizer like CeraVe Moisturizing Cream keeps your skin happy. If you want to simplify even more, King says you can moisturize first, then top with your retinol. Still, buffering—mixing the two together—is a great way to be extra sure you're not overdoing it, and Rogers says she recommends it for people who've had a bad retinol experience but want to give it another shot.

How to treat retinol burn
If you do end up with a prebuffering case of retinol burn, treat it before diving into a new routine. Depending on the severity, consider booking an appointment. "You should go to a dermatologist because there can be hyperpigmentation associated with it," advises Rabach. "Usually, we treat with a steroid, an emulsifier like Aquaphor, and sun protection. Occasionally, a bleaching cream like hydroquinone may be needed."

You should also stop use immediately until your skin has completely healed. "Use gentle cleansers and moisturizers in the meantime and avoid other irritating products like AHAs, BHAs, and benzoyl peroxide," says Chang. Her recommended routine is waiting it out and streamlining your routine to ingredients that won't cause another flare-up. If you have a more severe reaction that's not serious enough to see a derm, try using an OTC hydrocortisone cream to alleviate the redness.

When you're ready to go back to buffering, Chang has one final tip. "I recommend looking for retinol formulations that are combined with soothing or hydrating ingredients to minimize irritation like antioxidants, ceramides, and hyaluronic acid," she says. That's an even easier way to wake up with glowing, flake-free skin.

# 178
Благодаря предварително!
Лазарна епилация и какъвто и да е ретиноиден/ретинолов и пр. продукт е крайно лоша комбинация. И биволска кожа да имаш рискуваш с минимум пигментация, да я направиш суперсенситивна/ разрушена кожна бариера, за по-тежки варианти, дори не искам да споменавам. Аз бих изчала поне 3 седмици след завършване на курса от поцедури, като в това време 2 пъти дневно ниацинамид + цинк и добра хидратация, за да се възстанови кожната бариера и едва тогава ретинола.

# 179
Много благодаря на всички за съветите!
Явно не съм избрала най-подходящия момент да започвам с ретинол.

Общи условия

Активация на акаунт