Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 64 507
  • 886
  •   1
Отговори
# 150
Мисля,че нямаш нужда от допълнително витамин А😌

# 151
А защо да слагаш вит.А след третиноин?И маслата съдържат вит.Е,но за него ако държиш да го слагаш ок.За мен лично по-добре масла.

Защото преди да започна да слагам третиноин използвах Геритамин и отделно вит. А и вит. Е и усещах кожата си добре. Чудя се дали биха се спогодили с третиноина Simple Smile
Витамините за пиене върху кожата ли?

# 152
Защото преди да започна да слагам третиноин използвах Геритамин и отделно вит. А и вит. Е и усещах кожата си добре. Чудя се дали биха се спогодили с третиноина Simple Smile

Значи какви глупости правите и пишете някои Smile Smile

# 153
Чета ви от известно време, мажа третиноин вече месец. Като цяло не съм имала сериозни трудности с въвеждането му. Белене обаче си имам. Старая се да хидратирам добре. Бях взела бепантен сенсидерм по ваш пример, който привършва и понеже принципно съм много доволна от ето този гел https://www.cosmeticsbulgaria.com/product/hialuronov-stiagasht-g … erm-professional/ се чудя ок ли е да го ползвам преди / след трет? И той с пантенол също, но пък има и хиалуронова киселина. Пишете да не се ползва трет с киселини, но и за хиалуроновата ли важи?

# 154
Хилауроновата киселина не е като гликолова, салицилова и подобни пилинг киселини -те не се препоръчват. Плозвай си го този щом ти допада. Дали преди или след трет, е по твоя преценка.

# 155
И задължително на принципа на воден сандвич. На мен ХК ми изсушава, честно казано, и след нея трябва богат крем. Хубавото е, че лятото направо ми изпива слънцезащитата, която плескам обилно, и слагам спокойно грим отгоре.

# 156
  • София
Здравейте момичета, пак с отчет и въпрос, защото гледам сте подхванали темата с киселини, а аз не съм запозната с тях. Относно трета, ползвам 0,5 вече трети месец. Резултатите са прекрасни, чисти пори, по гладка кожа. Бръчките ми, не са се повлияли още, но е рано. Ползвам само хидратиращ крем и хидратираща слънцезащита. Преди известно време, писахте, че слагате около очите и аз започнах. Отначало имаше изсушаване на кожата, но за около две седмици спрях да усещам постъпване в тази област. Интересно, че преди да слагам трет и там, ползвах нощен крем на Estie Lauder, който кожата изпиваше много бързо. Като започнах да мажа трет, използвам хидратиращият крем вече и в тази зона. И въпреки, че не се води около очен, хидратира в пъти по добре. Та в общи линии се плескам навсякъде, само с тези три стъпки. Като ви чета обаче, че вие ползвате още доста стъпки, реших и си купих един комплект Elemis, с продукти за излющване, но доколкото разбрах, на база киселини. Не ми обясниха много, после в интернет прочетох за едни тампони и маска, който са AHA, както и да е ( извинявайте, че толкова дълго се получи). Решила съм да ползвам трет до края на април, а май месец да направя този едномесечен курс с продуктите на Елемис. Въпроса ми е те по силни ли са от трет, или не? Защото мога да ги ползвам само тях през април и да завърша пак с трет май.

# 157

Значи какви глупости правите и пишете някои Smile Smile

Незнаехте ли, че Геритамин се прилага и вътрешно и външно:)

# 158
Здравейте ,имам неизползвана до край тубичка Аерол , отпреди почти 1 година. Някой ,ако знае дали ще има някакво действие ,ако почна отново да го прилагам или вече е изветряла работа Grinning

# 159
  • пустинята Гоби
Пробвай, то ще си проличи. Аз като стартирах септември, първо измазах отворена туба от пролетта. Не е чак година, но все пак. По реакцията на кожата видях, че крем е ок.

# 160
  • Варна
Тъкмо реших тоя път да спестя малко пари и да си взема на Geek and Georgeous - то всичко изчерпано Sad Crystal Retinal-a и той почти всички видове е изчерпан.

# 161
Ако няма промяна в консистенцията, цвета и мириса на кремчето, няма проблем да се ползва. Когато са развалени, обикновено има разслояване на съставките или промяна на някой от качествата, които написах.

# 162
Здравейте момичета, пак с отчет и въпрос, защото гледам сте подхванали темата с киселини, а аз не съм запозната с тях. Относно трета, ползвам 0,5 вече трети месец. Резултатите са прекрасни, чисти пори, по гладка кожа. Бръчките ми, не са се повлияли още, но е рано. Ползвам само хидратиращ крем и хидратираща слънцезащита. Преди известно време, писахте, че слагате около очите и аз започнах. Отначало имаше изсушаване на кожата, но за около две седмици спрях да усещам постъпване в тази област. Интересно, че преди да слагам трет и там, ползвах нощен крем на Estie Lauder, който кожата изпиваше много бързо. Като започнах да мажа трет, използвам хидратиращият крем вече и в тази зона. И въпреки, че не се води около очен, хидратира в пъти по добре. Та в общи линии се плескам навсякъде, само с тези три стъпки. Като ви чета обаче, че вие ползвате още доста стъпки, реших и си купих един комплект Elemis, с продукти за излющване, но доколкото разбрах, на база киселини. Не ми обясниха много, после в интернет прочетох за едни тампони и маска, който са AHA, както и да е ( извинявайте, че толкова дълго се получи). Решила съм да ползвам трет до края на април, а май месец да направя този едномесечен курс с продуктите на Елемис. Въпроса ми е те по силни ли са от трет, или не? Защото мога да ги ползвам само тях през април и да завърша пак с трет май.
Коя хидратираща слънцезащита използваш?

# 163
  • София
TaLii, първо бях с на Ла рош посе, а сега си взех на Авен. И на двата пише 50+ хидратант и за very dry skin. Отначало лицето малко лъщи, но за около час попиват. Нямат цвят, но не седят и бели.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 09:02 от Иллейн

# 164
Момичета, в една от предишните теми бяхте писали, че третиноина теябва да се нанася на суха кожа, а не непосредствено след измиване на лицето (листовката на Retirides пише същото нещо). Може ли да ми обясните защо е така?

Общи условия

Активация на акаунт