Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 64 613
  • 886
  •   1
Отговори
# 240
И аз се замислих сега като се отовори тема и ще се следя. По-напред бях споменала че получих алергична реакция от суплемент и ми се наложи да спра трета за известно време. Определено торбичките ги няма точно от толкова време. Даже се почудих кое ги накара да се махнат. Никога не съм се замисляла че може да е от него. Ще си го ползвам и ще се следя да видим има ли връзка.

# 241
Със сигурност има такива, които постепенно се появяват от възрастта или пушене или прекомерно излагане на слънце, но конкретно в моя случай, а и вече на други момичета, с които си пиша, са внезапни и появили се като за една нощ. Общото на всички ни е третиноин и ползване на повечко козметика. И моите ставаха все по-зле и по-зле. От едва десет дена не съм слагала третиноин и намалих други продукти в горната част на бузите и очите и има определено подобрение - пак ги има, но в по-малка степен. Така че при мен съм сигурна, че е свързано с тези две неща.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 10:33 от tiriti

# 242
Това с влошените торбички е най-вероятно заради всичките кремове които мажем в зоната за да не се изсушава кожата. Преди време не можех да слагам никакви очни кремове, на другата сутрин бях подпухнала неприятно под очите и определено връзката беше околоочния - без значение от вида и марката.

# 243
Ами аз лично винаги съм мазала доста кремове в зоната, а заедно с тях и масла, серуми, нощни ампули, но не съм имала торбички. Такива ми се появиха след излющването на кожата от ретинола и след алергичната реакция от антибиотика.  Даже и към момента слагам два пъти седмично ретинола и останалите дни ретиноид и сред ретинола имам леко подпухване в зоната. Също така все още реагирам с торбички от ресвератола на ТО, както и от ниацинамид. Но не знам дали е алергична реакция, защото от медрол не ми минава. По-скоро е някакво дразнене на кожата може би.

# 244
Аз никога не съм имала торбички. Появи се преди около година само на едното око. На третиноин съм от 4 години. А филър в тази зона не съм слагала около година преди да се появи този проблем.  Та в този ред на мисли, смятам че е минало доста време и от поставянето на филър, и от свикването с трета. Наистина нямам представа каква е причината и защо е само от едната страна. Не съм променяла нищо съществено в начина си на живот през последната година. Скоро имам час при дерматоложката си и ще поговоря с нея. Тя има доста пациенти на третиноин, на които поставя и филъри. После ще споделя.

# 245
Може би трябва да се слагат по-леки околоочни кремове. В момента съм в търсене на околоочен и гледам и чета състава - ами те масово тежки, с много масла вътре. Затова май отново ще си взема обикновен на Балеа с   урея да знам, че ми е хидратирана зоната без утежняване. Иначе се изкушавам да слагам и конопено масло, но май маслата не са добра идея за тази зона.

# 246
Серията на Балеа с уреа е ЖИВОТ!!! И аз наскоро я преоткрих, след като на няколко пъти предОбрих и се изгорих, изсуших, наруших бариери и т.н. Hands V

# 247
Момичета, ботокса поставен край очи също има отношение с торбичките. Край очите е един от най-важния поток за циркулиране на лимфата и при някой жени релаксирането на тази зона води до образуване на торбички, които изчезват с резорбирането на ботокса с времето.

# 248
Аз не разбрах има някаква връзка третиноина с филъра ли?Преди време съм слагала на скулите малко.Мина доста време от тогава.

# 249
  • Варна
Това, което описвате го имах преди да спра някои храни, към които се оказа че образувам антитела.

# 250
Кои са тези храни? Ти си прави тест за непоносимост към храни ли?

Момичета, една оферта от мен, понеже нали спрях третиноина и съответно ще си дам почивка от козметика за лице, а се бях запасила със слънцезащити, ако някой иска, имам следните нови, неотваряни.

SKINNIES Conquer SPF 50+ - тези си ги купих от Ebay, бяха препоръчани като такива с много добра защита, която може да се подновява на 4 часа и си я пазих за лятото, затова не са отворени - бяха ми излезли 25 лв на тубичка, давам ги за 18 лв на брой.

Скрит текст:

И една нова, неотваряна, тонирана на Биодерма Photoderm Max Тониран аквафлуид SPF50 - купувана за 32,50, давам я за 20 лв
Цвят Golden, с много кадифен и сух завършек (привърших първото си шишенце)

Скрит текст:

Ако някой има интерес, може да ми пише на лично Simple Smile

# 251
  • Чукарландия
Само да вметна за леки, хидратиращи околоочни кремове - на Биотен околоочните са подобни на този с урея (Балеа). 🤗

# 252
  • Варна
Според мен си ползвай слънцезащитите, нищо че не ползваш ретиноид.
Да, тестове за igg и iga съм си правила. При мен са млечни и пшеница.

# 253
Момичета, някой да е ползвал Pigmanorm creme Widmer, поисках днес от дерматолог да ми изпише хидрохинон, но сега виждам,че този крем съдържа и третиноин?
И в инструкциите, които намерих в нета, че листовката е на немски, пише,че не трябва да се ползва друг крем върху него, защото намалява действието му...А дерматолога, каза че мога, но май с нея не се разбрахме дали става въпрос за същата вечер, в която ползвам въпросния крем.

# 254
Предполагам става въпрос за ползването с друг крем едновременно. Други кремове има много, с различен състав, така че щом не е уточнено с какъв точно, няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт