Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 64 622
  • 886
  •   1
Отговори
# 255
Предполагам става въпрос за ползването с друг крем едновременно. Други кремове има много, с различен състав, така че щом не е уточнено с какъв точно, няма проблем.

Не те разбрах Simple Smile.
Аз бих искала да ползвам овлажняващ крем, заедно с Пигманорм, но се чудя дали преди или след. И въобще много ми е странно, че в листовката пише да не се ползват заедно с него никакви други кремове.

# 256
Според мен, можеш да го ползваш с какъвто искаш крем, само не ги слагай едновременно - примерно измиваш се, намазваш хидратиращ, изчакваш половин час и намазваш пигманорма или пък обратното - мажеш крема и след половин час слагаш хидратиращ. Не вярвам така да се намали действието та специалния.

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 01:04 от Миоки

# 257
В темата на Десием бяха посъветвана този най-силния да се ползва вечер в комбинация с Ферулик асид и аз така го ползвах, съответно нямах проблем с лъщене вечер, а на сутринта кожата беше наистина чиста и хубава...

За дневно ползване са по-подходящи другите форми...

И сега една дълга история...

Преди 5 дена спрях третиноина за моя най-голяма мъка. Последните 3 месеца изглеждах непрекъснато като недоспала и болна с подпухване и торбички, получаващи се от хидратирането на очите ми, които от трета изсъхваха отдолу и се сбръчкваха.

Преди седмица всъщност установих, че нямам толкова торбички (след като намалих козметиката под очите), а всъщност ми е подуто точно над скулите и от двете страни и това прави очите ми да изглеждат с оформени торбички. Разтърсих се в интернет и установих, че това е съвсем друга дизагноза, която на английски се казва festoons/malar bags, не намерих как се казват на бг. И аз имам точно същото. Ето така изглеждат скулите ми, като на младото момиче - снимката е от нета:

Скрит текст:

Основните причини за това са остаряване, пушене, прекомерно излагане на слънце - никое не се отнасяше до мен.
И се сетих, че мъжът ми забеляза това подуване още след първите 2-3 седмици на третиноин, аз не му обръщах внимание. Според мен е някакво възпаление или другото, което открих е, че се получава от козметични продукти, които попадат през окото вътре и се утаяват там и ако се направи операция, лекарите вадят по чаена лъжичка бяла козметика... Това също е възможно, защото доста пъти ми се е случвало да се омажа с крем, олио и после да ми сълзят очите, т.е. е влизало.

Не едно друго момиче от международната група за третиноин и се случи същото, но при нея тази реакция е по-зле и от при мен:

Снимка преди трет и след трет

Скрит текст:

И тя е почнала през октомври като мен, и тя е мазала под очите и вазелин, и бепантен и олио с цел да хидратира новопоявилите се бръчки под очите - историята ни е напълно еднаква.

И реших, че е време да спра всичко и трет, и козметика и да започна наново някой ден.

От 5-те дни, в които не съм мазала, установих, че подуването сякаш леко намаля и определено вече нямам заспал поглед и това, което най ме радва е, че фините линии под очите не са така зле. Аз от много време бях спряла да нанасям трет близо до очите, само на чело, долна част на бузи и брадичка и си мислех, че не мигрира до очите, но явно е мигрирало и ми ги е изсушавало постоянно и сега като спрях напълно кожата се отпуска и не е толкова спаружена.

След цялото това приключение искам просто да се върна в момента, в който тръгнах и нямах кой знае какви проблеми. Надявам се някой ден отново да се престраша, но вече с нови знания...

И имам един Акнелийз 0,1 отворен преди половин месец и съвсем леко пробвано много мъничко (който тотално ме отказа) Simple Smile Ако някой ползва такъв и му трябва, купих го за 20 лв, давам го за 14 лв., може да ми пише...

Имам АБСОЛЮТНО същите festoons/malar bags И също мажа кокосово олио и масло от Shea по клепачите за фидратация!
Дори търся пластичен хирург за консултация!😱

# 258
При мен в 30-те се появиха торбичките и ми бяха грижа, следях и ме ядосваха и не им хванах произхода, понякога без стрес, след здрав сън се появяват, понякога изчезват без намеса.
Сега на 40+ пък имам под едното, под другото не и това е трайното им установяване, куцо, ама какво да правя...

# 259
Обаче при мен се появиха пак тези торбички след мазане предната събота. Сега ще прескоча тая седмица да видим дали ще се разкарат. Направо съм изумена. Аз че няма да спра трета няма. Въпроса е до къде да мажа за да избегна тоя ефект. .Чудя се ако нанасям само на назолабиалните, носа и челото дали ще го има цялостния ефект от трета. Ще пробвам и така.

# 260
Обаче при мен се появиха пак тези торбички след мазане предната събота. Сега ще прескоча тая седмица да видим дали ще се разкарат. Направо съм изумена. Аз че няма да спра трета няма. Въпроса е до къде да мажа за да избегна тоя ефект. .Чудя се ако нанасям само на назолабиалните, носа и челото дали ще го има цялостния ефект от трета. Ще пробвам и така.

Виждате ли ползи от трета в борбата с бръчките?

# 261
Виждам ,че доста се изписва за торбички след трет или ретинол . Аз винаги съм имала “хлътнали “очи ,но след използване на ретинол ,да не ви разправям какви торбички и отекли очи имах. Даже интересното е,че фините линии под очите изпъкнаха и изглеждаха супер дълбоки. След спирането на продукта ,се оправиха за много бързо време . Да,това е причината и не ,не знам защо така се получава,но е факт. Grinning . Просто мажете до средата на скулите и то си отива и в съседните тъкани,но не достига до очите .

# 262
Аз мазах само чело, долна част на бузи (скули не, нос не) и брадичка и пак стигаше до очите - не вярвах, че ще ми се оправят фините линии, но вече 15 дена без трет и явно всичко е било от засушаване - сега под очите съм почти както преди да почна. Подуването на скулите също намаля, не е изчезнало, но е по-добре от преди.

Според мен трет при някои хора просто прави нещо като възпаление и затова се получава така и непрекъснато се подклажда, когато се маже...

# 263
Момичета, да ви попитам, понеже имам отворена тубичка Акнелиз 0.1 %, но усещам, че ми идва силен, ако взимам по половин грахово зърно вместо цяло и нанасям на лицето - означава ли, че намалям силата му на 0.05 %?

# 264

Виждате ли ползи от трета в борбата с бръчките?

Трудно ми е да определя. За сега имам само мимически край очите. Другите край уста и чело мажа профилактично и за поддръжка. Пия суплементи, правя си масажи с уреди за домашна грижа за кожата, ползвам и друга козметика и ми е трудно да кажа кое какъв ефект дава. Но си продължавам комплексната грижа.

# 265
Момичета, да ви попитам, понеже имам отворена тубичка Акнелиз 0.1 %, но усещам, че ми идва силен, ако взимам по половин грахово зърно вместо цяло и нанасям на лицето - означава ли, че намалям силата му на 0.05 %?
Не, означава че слагаш половин грахово зърно 0,1%.
Не променяш концентрацията като просто намалиш количеството. Концентрация може да се намали когато разтвориш това количество в друг крем, но смесването няма да е хомогенно и няма как да разпределиш равномерно - на някои места може да има по-висока концентрация от активното вещество от на други.

Отдруга страна, повече количество от по-висока концентрация ще има по-силен ефект отколкото по-малко количество от същата концентрация, ако е намазано на една и съща площ, но до колко е относително. Просто разбъркай желаното количество в същото от друг крем и пробвай, щом в чист вид ти е силен.

# 266
Не, означава че слагаш половин грахово зърно 0,1%.
Не променяш концентрацията като просто намалиш количеството. Концентрация може да се намали когато разтвориш това количество в друг крем, но смесването няма да е хомогенно и няма как да разпределиш равномерно - на някои места може да има по-висока концентрация от активното вещество от на други.

Отдруга страна, повече количество от по-висока концентрация ще има по-силен ефект отколкото по-малко количество от същата концентрация, ако е намазано на една и съща площ, но до колко е относително. Просто разбъркай желаното количество в същото от друг крем и пробвай, щом в чист вид ти е силен.

Миоки, благодаря!
Ако предварително на везна направя това смесване ръчно в кутийка, примерно 5 грама Акнелиз 0.1% + 5 грама примерно крем Цереве - това ли означава намаляне реално на концентрацията на 0.05 %.

И да нанасям от кутийката 1 грахово зърно на лице и шия?

Извинявам се, че звуча така малоумно Sad(

# 267
То не толкова съотношението, а това, че нвма как да смешиш хомогенно и равномерно двата крема и после , като тръгнеш да мажеш, вземайки от общото количество, може да
се окаже, че в една част  ще има повече Третиноин в крема, е една част по-малко от това грахово зърно и реално на една място от кожата ще вкараш повече , а друга оскъдно.

# 268
Доколкото съм запозната в аптеките приготвят така лекарствата, казват, че го правят с нещо като миксер. Но мен кожен лекар ми е казвал, че мога да го правя ръчно с много бъркане. Години наред използвам кортикостероиди и така намалям силата им, като смесвам ръчно в отделна кутия мехлема с определено количество хидрататиращ крем. Естествено трета е нещо много по-силно, но все пак идеята ми беше такава.

# 269
Аз не бих смесила предварително, защото не се знае, при стоене, как могат да реагират съставките една с друга, в кутийката. Ако ще смесваш, прави го непосредствено преди нанасяне.
Никога няма да успееш да смесиш абсолютно хомогенно двата продукта. Това се прави в лаборатории и с машини - само тогава може да имаш гаранция. Това не значи, че не можеш да смесваш, но просто да си знаеш.
За предварителното смесване - трета е в тубичка с тясно гърло което предпазва продукта от окисление, ако го изстискаш в кутийка, вероятността да се скапе значително по-бързо се увеличава.

Общи условия

Активация на акаунт