Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 61 920
  • 886
  •   1
Отговори
# 90
Момичета усещам парене когато нанасям хидратанта.Какво правите в този случай?Почивате или продължавате.Не съм червена и не се беля,само парене при нанасяне на крема.А,и как успокоявате кожата?

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 12:27 от galiatoma

# 91
Смени крема, този остави за по-натам.

# 92
Смени хидратиращия. Някои щипят.

# 93
Тази вечер пробвах с друг крем,но щипят ужасно и двата.Какъв хидратант ползвате?Какъв да търся?Може би някакъв,който успокоява кожата...

# 94
Тази вечер пробвах с друг крем,но щипят ужасно и двата.Какъв хидратант ползвате?Какъв да търся?Може би някакъв,който успокоява кожата...
Бепантен ползвам аз

# 95
CeraVe и на мен ми щипе. Аз не харесвам тази марка като цяло...

# 96
Здравейте, момичета. Чета ви отскоро и се извинявам, ако това, което питам е коментирано. Реших да започна с ретинола и си взех Avene physiolift night balm. Но явно не го използвах както трябва. Нанесох на суха кожа, оставих 2-3 минути и нанесох хидратиращ крем (Clinique moisture surge), но започна леко парене и ми се появиха ситни пъпчици в долната част на лицето и зачервяване в ъгълчетата на устните. Не мога да разбера дали реакцията на кожата е заради крема на Avene или заради avene+clinique. Другата седмица мисля пак да пробвам avene, но не знам дали да слагам въобще хидратиращ крем след него или да пробвам друг хидратиращ. Видях, че използвате бепантен. Мога ли да нанеса него? Или да въведа ретинола с друг, по-лек продукт (например от тези на medik8)?
Благодаря предварително за отговорите Simple Smile

# 97
Бепантен сенсидерм, Авино с овес, Юсерин с урея на мен не ми щипят и основно тях ползвам.

# 98
  • Варна
Здравейте, момичета. Чета ви отскоро и се извинявам, ако това, което питам е коментирано. Реших да започна с ретинола и си взех Avene physiolift night balm. Но явно не го използвах както трябва. Нанесох на суха кожа, оставих 2-3 минути и нанесох хидратиращ крем (Clinique moisture surge), но започна леко парене и ми се появиха ситни пъпчици в долната част на лицето и зачервяване в ъгълчетата на устните. Не мога да разбера дали реакцията на кожата е заради крема на Avene или заради avene+clinique. Другата седмица мисля пак да пробвам avene, но не знам дали да слагам въобще хидратиращ крем след него или да пробвам друг хидратиращ. Видях, че използвате бепантен. Мога ли да нанеса него? Или да въведа ретинола с друг, по-лек продукт (например от тези на medik8)?
Благодаря предварително за отговорите Simple Smile
Само да уточним, че и Avene physiolift и Medik8 Crystal retinal са ретиналдехид (ретинАл), а не ретинОл. Доколкото знам physiolift e 0.05% ретинАл. Medik8 Crystal Retinal имат 0,01% и 0,03%. Иначе Medik8 си имат и ретинОли.

# 99
Да, знам последователността, грешно съм се изразила. Благодаря за уточнението. Въпросът ми беше дали не е по-добре да започна с по-ниска концентрация на ретинОл вместо авен. Или това е нормална реакция за всички ретиноиди. Днес кожата ми е доста изсушена в свивката до носа, на другите места е добре.

# 100
Благодаря ви момичета за съвета,с юсерин всичко си дойде на мястото.Друго си е да има кой да ти каже.За медик ретиналдехид има и 0,06 и 0,1.Аз го ползвах известно време и е много добро.Незнам какво има в крема,но не дразни и кожата става гладка още първата седмица.Недостатък цената 140лв е 0,06 а 0,1 е 185лв някъде.Авент търсех но не съм пробвала.Има добри отзиви и за него.Зная,че след третиноина ретиналдехида е второто по сила,но с по-малко дразнене.И наистина е така.Както ми казахте с третиноин е различно,дразнененото е в пъти повече.

# 101
  • Варна
Да, знам последователността, грешно съм се изразила. Благодаря за уточнението. Въпросът ми беше дали не е по-добре да започна с по-ниска концентрация на ретинОл вместо авен. Или това е нормална реакция за всички ретиноиди. Днес кожата ми е доста изсушена в свивката до носа, на другите места е добре.
Не мисля че е нормална реакция. Аз стартирах ретиноид историята си с Crystal Retinal 6 и не съм имала абсолютно никакво зачервяване, реакция, белене, изпъпчване. Само и единствено позтиви. И понеже съм и овен и все много бързам, го започнах и всяка вечер от самото начало и въпреки това - никакви реакции. Мисля че е добра опция за чувствителни кожи, защото хем не е ала бала като ретинола, хем формулата е много добра. Аз бих започнала с Crystal Retinal 1 или 3 в твоя случай.

# 102
Здравейте!
Искам да въведа в рутината си ретинол, но търся бюджетен тъй като в момента нямам възножност да си купя по-скъп.
Искам да боря дълбоки линии и бръчки на челото.
На 33 години съм.
Загледах този крем на Avon, но не разбирам тази концентрация висока ли е, добре ли е за представяне на ретинол в рутината, или вие можете да препоръчате нещо по подходящо аптечно или от друго място?

# 103
Привет, не намирам др подходяща тема
Много ще съм благодарна, ако дадете мнение за тези продукти и как да ги съчетавам и използвам
Някоя дама ползвола ли ги е?

# 104
Моля ,пишете с текст в поста какви са продуктите ,аз лично нямам очи да се взирам в снимките ,а във форума няма опция за зумване.
Пептидите -не се комбинират с ретинол ,вит ц и киселини ,нанасят се преди крема на чисто лице.

Общи условия

Активация на акаунт