Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 64 597
  • 886
  •   1
Отговори
# 225
Такова подуване над скулата, за което говорят момичетата на предната страница, имам и аз от едната страна,  но честно казано до сега не съм го свързвала с третиноин. Смятах, че е по-скоро е мигриране на филър, макар че се появи повече от година след поставянето на филъра. Накарахте ме да се замисля!

# 226
И при мен така и не е от трета.И аз мисля, че е филър.

# 227
Ето ги ампулите на Виши:

# 228
  • пустинята Гоби
Аз не съм слагала филъри, но интересно, че торбичката е по-изявена под окото, което скоро ми се възпали от носенето на лещи. Не знам има ли връзка. По принцип имам торбички в тази област на очите откакто родих и системно не си доспивах, та си мислех, че пак е нещо такова.

Не ми се вярва да е крем, чак пък толкова. Майка ми няма такива торбички, пък се клепа с крем като за световно от над 50 години. Буквално го нанася до бяло, да попива на спокойствие.

# 229
И аз имам такива торбички и като се замисля, май наистина ми се появиха, когато зпочнах третиноина. От там и фините линии станаха по-видими.

# 230
Моите торбички се подобриха. Все пак възпаление на кожата или задържане на вода може да е причината за поява на торбички, ако са нетипични. Моите са си част от лицето.

# 231
Да, и на мен се появиха такива торбички. На едното око е повече. Аз не ползвам третиноин. Ползвах SesDerma с 0.25 ретинол, а сега Avene Physiolift. Не мисля, че е от тях, а от някой серум на Ordinary.

# 232
И аз имам такива торбички и като се замисля, май наистина ми се появиха, когато зпочнах третиноина. От там и фините линии станаха по-видими.

Точно и при мен същата история - хем се появи това подуване, хем линиите станаха осезателно видими, дори мъжът ми ги забеляза, а той по принцип не забелязва такива неща.

Филър никога не съм слагала, така че при мен е или от третиноин, или от козметиката като цяло или от Ординари, който също ползвах месец преди да започна третиноин.

Но все пак е странно, че доста жени в тази тема имат същите, може все пак третиноинът да прави някакво леко подкожно възпаление.

# 233
  • пустинята Гоби
Аз се зачудих дали той в комбинация с лещите не ми възпали окото.

# 234
  • Пловдив
Торбичките едва ли са от третиноина, напротив на мен дори ми  намаляват от него.По-скоро са от задържана вода или мастно натрупване, за съжаление се случва това с напредване на възрастта.

# 235
  • пустинята Гоби
Аз не мога да преценя откога ги имам, защото ако тук не бяхте отворили тема, изобщо нямаше да разбера, че са ми се появили.

# 236
Торбичките едва ли са от третиноина, напротив на мен дори ми  намаляват от него.По-скоро са от задържана вода или мастно натрупване, за съжаление се случва това с напредване на възрастта.
И при мен е от възрастта, няма връзка с ретинола.

# 237
Появяват ми се същите торбички, никога не съм позлва трет.
Много ме съмянва той да има връзка. Имам близка приятелка с такива, тя пък почти козметка не ползва,  да не говоря за ретиноли, а нейните са много изявени.

# 238
Торбичките едва ли са от третиноина, напротив на мен дори ми  намаляват от него.По-скоро са от задържана вода или мастно натрупване, за съжаление се случва това с напредване на възрастта.
И при мен е от възрастта, няма връзка с ретинола.
Да, чувствам ги като задържане на вода. Появиха ми се след като започнах да ползвам повече козметика. Даже там в началото получавах леко зачервяване. Ще спра всички серуми за известно време, че ги подозирам.

# 239
  • пустинята Гоби
Аз нищо не предозирам. Слагам минимум козметика. Точно затова обвинявам за торбичните системното недоспиване от 8 години.

Общи условия

Активация на акаунт