Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 61 904
  • 886
  •   1
Отговори
# 810
Лющенето не е свързано със свикване с продукта, а си е въпрос на кожа. В началото когато запонах аз, нямах никакво лющене и така около година - година и нещо. След това започна и до ден днешен си ми се бели периодично кожата. Когато започвах ми беше мазна, след това, с времто и годините (вече 4,5г ползвам редовно) се засуши и сега ми е нормална към суха.

# 811
Успешна нова година, момичета!
Под чувствителност имай в предвид както, че ще почнеш да усещаш някои кремове да парят, така и фото-чувствителност, трябва да пазиш от слънцето.
Странно ми е, че от веднъж седмично имаш лющене. Каква концентрация използваш и нали нанасяш много малко количество? Аз от веднъж до два пъти седмично нямам, когато правя два дни мазане, два почивка съм като 🐍 😄
Ами да...някъде на 4-5 ден усещам, не е само един ден, може би 2-3 дни, после все едно се успокоява до следващо нанасяне. ФДТ слагам всеки ден кажи речи и по това следя. Ползвам 0.1%, т.е. започнах си директно с високия процент. Не мисля, че слагам малко...колкото и ежедневен крем нанасяне, гледам да мина навсякъде и да не натрупвам.

# 812
Ползвам първа опаковка Акнелиз 0.05 през ден, два. Днес бях на вън за няколко часа със слънцезащита разбира се. И когато се прибрах чувствах лицето леко парнато от слънцето. Не знам с затоплянето, пролетните месеци дали ще мога да продължа ползването. Не мога непрекъснато да се пазя от слънцето, щом днес толкова се постарах и усетих дискомфорт на кожата

# 813
Освен ако не си се припичала часове наред и щом си била със слънцезащита, усещането е по-скоро от крема, отколкото от слънцето. В началото, докато свине кожата, има такова усещане като изгоряла кожа.

# 814
Ползвам първа опаковка Акнелиз 0.05 през ден, два. Днес бях на вън за няколко часа със слънцезащита разбира се. И когато се прибрах чувствах лицето леко парнато от слънцето. Не знам с затоплянето, пролетните месеци дали ще мога да продължа ползването. Не мога непрекъснато да се пазя от слънцето, щом днес толкова се постарах и усетих дискомфорт на кожата

Нормално е, спокойно - докато свикне кожата с третиноина. Аз първите пъти след мазане имах чувството, че съм вдигнала температура - бях червена и ме пареше лицето. После размина и не съм имала последващо оплакване.
Третиноин препоръчвам само зимата да ползвате ако сте начинаеща. Пролет, лято и есен може, но с много слънцезащита поне SPF 50, 50+ и хидратация.

# 815
... Каква концентрация използваш и нали нанасяш много малко количество?
Ползвам 0.1%, т.е. започнах си директно с високия процент. Не мисля, че слагам малко...колкото и ежедневен крем нанасяне, гледам да мина навсякъде и да не натрупвам.
Прочети какво съм написала, идеята е, че се слага малко, няма как да клепаш като дневен крем, неведнъж е коментирано, че се слага едно грахче за цялото лице. Затова повдигнах въпроса още предния път, според мен прекаляваш с количеството

# 816
Дам, потвърждавам, количеството има значение. Маже се много пестеливо и на "тънко", не като дневен крем.

# 817
Здравейте, аз пак да питам за опъпчването в началото, понеже при мен става все по-зле и по-зле.. вече повече от 2 месеца. От средата на октомври започнах с третиноин 0,25%. В момента слагам веднъж на 5 дни, но кога ще има подобрение и ще спрат да излизат тези пъпки не знам. Дори в пубертета не съм била така, а и не са като от "пърджинг" ситни и да изчезват бързо, ами са големи, подкожни и няма махане.. Къде бъркам според вас? Или просто моята кожа така реагира. Дали ако започна през ден ще има по-бързо подобрение?

# 818
Освен трета каква друга грижа полагаш за лицето?

# 819
  • София
Здравейте! От каква възраст смятате, че е добре да се мине на третиноин (а не по-слаби ретиноиди)?
Дали ще има полза, ако майка ми, която е на 65 започне сега за пръв път да използва? Или ефектът е по-скоро превантивен и трябва да се започне по-рано - около 30?

# 820
Никога не е късно Simple Smile Е, няма да те направи на 20, ако си на 40 и на 40, ако си на 60, но има подобрение
в качеството на кожата без значение на колко години започнеш.

Иначе, от моя гледна точка, най-добре е да се започне превантивно и за противостареещия ефект може би след 30-35 в зависимост от кожата и състоянието й. Аз започнах на 40, съжалявам, че не го открих 5 години по-рано в това отношение и когато бях на 20 за противоакнеичното му действие.

# 821
Освен трета каква друга грижа полагаш за лицето?

По принцип сутрин и вечер с мицеларен измивен гел. Последно време често пропускам и минавам само с мицеларна вода. Замислям че дали не е и от това!
За хидратиращ крем използвам един за много суха кожа, въпреки че моята е мазна, но го взех с идеята, че от трета ще се пресуши. Усещам го тежък за това слагам много малко от него и като свърши ще го сменя.
Слънцезащита - един на Биодерма Нюд тъч и един друг на СВР, който е много гъст и лепкав, но ще го ползвам докато свърши..

# 822
Тежкият крем бих заподозряла аз, както и измиването само с мицеларна вода. Вземи си някакво хубаво измиващо за твоята кожа както е в момента, същото важи и за дневния. При необходимост, ще смениш по-нататък.

# 823
По принцип е хубаво след мицеларната вода да се изплаква лицето с чиста вода. Или почиствай с нея грим, а после с гел каквото е останало.

# 824
Благодаря ви! Ще спазя препоръките за мицеларната вода и в скоро време ще сменя крема. Дано има подобрение, ще пиша скоро Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт