Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 61 898
  • 886
  •   1
Отговори
# 825
Здравейте, да попитам дали летните месеци се ползва акнелиз, и ако не, кога горе долу е редно да го спра?

# 826

Слънцезащита - един на Биодерма Нюд тъч и един друг на СВР, който е много гъст и лепкав, но ще го ползвам докато свърши..

На мен от  Биодерма Нюд тъч ми излизаха пъпки и черни точки.

И в допълнение - откакто почиствам кожата си двустъпково, т. е. с измивно олио и после нежен измиващ гел, кожата ми е драстично по-чиста.

# 827
Здравейте, поръчала съм Аvene a oxitive night peeling cream, а след това смятам да започна с Ретиридес 0.025%.

Сега чета темите назад, но ако има нова тема скоро, бих предложила който иска да разкаже накратко от колко време какви продукти използва, странични ефекти и т.н. После ако се включат в първия пост смятам, че би било много полезно. Smiley

Между другото, на няколко места чета, че силата 0.25/0.5/0.1 няма значение за резултатите след 1 година. Тоест 0.1 просто действа по-бързо, но ако причинява повече странични ефекти, може би няма смисъл.

https://www.dearbrightly.com/blog/are-higher-strengths-of-tretin … in-always-better/

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 14:53 от Gгumру

# 828
  • волно калдъръмче
Аз още не мога да мина на 0,1. Втора година мажа 0,05. Спрях за лятото и наесен възстанових пак. Няма как да третирам кожата всеки ден. Опъната и като изгорена от слънце ми е, затова през ден-два. Единственото нещо, което виждам като негатив е, че през есенно-зимния период кожата ми е леко повяхнала въпреки сериозното хидратиране и бръчките около очите са по-изразени. Лятото го спирам, заради силното слънце и тогава наистина се вижда ефектът.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 09:15 от Вяра

# 829
  • София
Никога не е късно Simple Smile Е, няма да те направи на 20, ако си на 40 и на 40, ако си на 60, но има подобрение
в качеството на кожата без значение на колко години започнеш.

Иначе, от моя гледна точка, най-добре е да се започне превантивно и за противостареещия ефект може би след 30-35 в зависимост от кожата и състоянието й. Аз започнах на 40, съжалявам, че не го открих 5 години по-рано в това отношение и когато бях на 20 за противоакнеичното му действие.

Ако го бше открила 5 години по-рано, мислиш ли, че щеше да имаш още по-добър ефект?
Или просто 5 години нямаше да търсиш коя е твоята козметика?
Каква е разликата между Гранактив Ретиноид Емулсия и Гранактив Ретиоид в Сквален - знаете ли? Еднакво силни ли са? В сквален е по-малко раздразващо ли, но и по-мазно?

# 830
Предполагам, че да. Започнах чак след като видях, че имам леко отпускане на контура по долната челюст. Забелязва се само на снимки или ако съм си навела главата надолу. Вярвам, че щях да отложа това отпускане с едни 5-10 годинки. Може и да си въобразявам само, но на база ефекта, който видях от кремчето, съм склонна да вярвам, че съм права. Разбира се, няма как да пороверя Simple Smile

# 831
Дами, може ли препоръка откъде да си взема Акнелиз на по-нормална цена? Излизат ми само оферти от 30 лв нагоре преди доставката.

# 832
Здравейте, да попитам дали летните месеци се ползва акнелиз, и ако не, кога горе долу е редно да го спра?

Май не видях някой да ти е отговорил. Аз ползвам третионоин 0.01% целогодишно, без паузи и почивки вече стават 9 години.
Ползвам слънцезащита, но има и случаи, в които забравям, или не подновявам регулярно. Поражения по моята кожа няма, но аз не съм склонна да образувам петна. Кожата ми е мазна, или по-скоро беше мазна. Третиноинът изглежда, че я регулира и в момента е нормална.

# 833
Дами, може ли препоръка откъде да си взема Акнелиз на по-нормална цена? Излизат ми само оферти от 30 лв нагоре преди доставката.
Толкова го взимам и аз,добре е....на мен ми стига за година.

# 834
Babri, благодаря! А относно акнелиза някой беше споменал че във фейсбук някой продавал на сносна цена, ако може някакви контакти, тъй като нямам фейс, а ми е на свършване кремчето.

# 835
  • Бургас
Аз мога да пратя един Акнелиз 0.5. Нов, неотварян, годен до 02.2023.
Не искам парички. Само не ми се ходи до куриер и ще го викна да го вземе от адрес.
Имам два нови, а още мацкам гръцкия крем. Та единия и без друго няма да мога да го ползвам, ще го подаря Simple Smile

# 836
Не искам парички. Само не ми се ходи до куриер и ще го викна да го вземе от адрес.
Имам два нови, а още мацкам гръцкия крем. Та единия и без друго няма да мога да го ползвам, ще го подаря Simple Smile

Има ли Акнелийз 0.5% или става въпрос за 0.05?

# 837
0,05% е. Най-високата комерсиална концентрация е 0,1%. По-високи само по рецепта евентуално и за някакви специфични нужди.

# 838
Много благодаря! Писах на лични.
Мисля, че 0,05 ще ми е добре, аз от 2 години ползвам ретиноид и ретинол, но ми се иска да почвам с тежката артилерия май вече.

# 839
  • Бургас
Извинявам се, че съм объркала името не е 0.5, а 0.05. Малко след като писах в темата на ЛС ме помолиха за крема и обещах да го изпратя.
Ако имам път към Турция или познати, които ще ходят мога да попитам да вземат 3-4 и да пращам. Нямам представа каква му е цената там, но не вярвам да е 30лв.

Общи условия

Активация на акаунт