Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 61 892
  • 886
  •   1
Отговори
# 840
Някой да сподели, ако има опит. Гледах една дерматоложка, която използваше в рутината си вазелин в комбинация с третиноин като около очен крем. Някой пробвал ли е има ли наблюдения?

Аз работя в чужбина, но тук е с рецепта...

# 841
Аз ползвам вазелин. Не редовно, но когато ми е много суха кожата или имам сухи опъващи участъци, вазелина ми върши отлична работа. Имам периоди, най-вече когато въздухът е много сух, в които никой крем не може да ми облекчи опъването, вазелина спасява положението.
За сухи устни също е отличен и не води до пристрастяване като стиковете.

# 842
Аз от години ползвам само вазелин вместо околоочен крем. Не знам дали е от него или е ген, но там нямам една бръчка, а скоро ще направя 47.
Ползвам го за всякакви сухи участъци по тялото си, когато се налага, но около очите - ежедневно.

# 843
Дами, моля ви, споделете какъв точно вазелин ползвате. Заинтригувахте ме.

# 844
Вазелинът около очите го ползват по-скоро да ограничат миграцията на трета ,ако зоната в свръх чувствителна ,не мисля ,че е ок за постоянно ползване , много задушава кожата....

# 845
Акнелиза е 6 лв опаковката в Турция.
Вазелинът го слагат около очите, за да не “мигрира” третиноин към тях. Според мен няма ефект това пазене, но си е индивидуално.

# 846
Дами, моля ви, споделете какъв точно вазелин ползвате. Заинтригувахте ме.

Мариат, аз ползвам най-обикновен вазелин, марката е на една от големите вериги тук. Мисля, че 3 различни марки съм пробвала, този е леко ароматизиран, другите бяха без аромат.

Не го ползвам за да не мигрира третиноина, аз ползвам трет от 9 години и в първите няколко го мажех до самите мигли и по горния клепач. Сега мажа вазелин, действа ми по-добре от всякакви околоочни кремове. Не знам какво се има предвид с това, че задушава кожата, но не ми образува пъпки, кожата е мека и нямам нито една бръчка. Не слагам ботокс, не правя процедури.

Както казах може и ген да е, но нямам намерение да го спирам за да проверя.

# 847
Благодаря!

# 848
Да ви кажа честно  аз нямам нито една бръчка около очите и за себе си се убедих, че е от слънцезащитата на слънчевите очила. Имам светли очи много чувствителни на светлина и не мога да изляза от вкъщи без очила дори и зимата. Поне от 20 години правя това ежедневно и съм сигурна, че кожата се е запазила от този ми навик, тъй като не е нито ген, нито продукти, тъй като не ползвам нищо покрай очите. Очила обаче винаги купувам с качествена защита.

# 849
Благодаря много за отговорите. Беше ми интересно да чуя мнение. Смятам да пробвам само с вазелин.

# 850
Аз също ползвам най-обикновен вазелин. Запечатва кожата и не позволява на влагата да се изпарява през нея, от там и хидратиращия ефект.

# 851
Ето този вазелин е най-доброто и бюджетно средство за лицето - https://www.notino.bg/vaseline/original-vazelin/p-480013/
Позлавам от години под очите и вечер по ръцете.

Знам, че беше коментирано, но има ли нови отзиви и мнения за ретинол и ретинал на Медик8? Засега ми е ясно само, че цената е доста висока.

Ако има доказания ефект, бих се разделила с акнелиз и аирол. Беленето не спира при мен 5-та година... Sad

# 852
Добре де, как го нанасяте този вазелин в околоочната зона - той е гъст и за да се размаже си трябва подръпване, което разтяга кожата според мен...

# 853
Аз препоръчвам Aquaphor, вместо вазелин. В него има и глицерин и ланолин и дейтства овлажаващо и оклузивно, докато вазелинът е само оклузивен. Гъст е, но като се затопли малко между пръстите, мазането става по-лесно.

# 854
Върху кожата се топи и не е хич труден за нанасяне, а и не трябва да се втрива ,че да попие - той си стои на повърхността, няма нужда от триене изобщо. Освен всичко, се слага малко. Един съвсем тънък слой е пре-достатъчен.

Общи условия

Активация на акаунт