Отговори
# 195
Лучия, и да не може да го разбере Демир, Фекели няма полезен ход в момента, няма и как да има. Ако каже на Демир, той знае, какво ще стане - единият може да е в гроба, другият в затвора. Този "филм" Фекели го е "гледал". Сега се опитва да откаже Фикрет от отмъщението и така въпросът да се забрави. Ако, Фикрет спре, забрави и прости, то и Демир ще се успокои, като вече няма настъпление в личното пространство на семейството. И нещата могат да приключат до тук - до написаното от Демир във вестника. Фекели това цели.
На мен ми е интересен Фикрет (на твоя въпрос), защото сякаш в него живеят двама човека: Фикрет Яман и Фикрет Фекели. Той показва две лица, има двойствено държание...в двете крайности на спектъра. Много емоционален мъж е.

# 196
От цялата работа, много ми е жал за Фекели! Cry Дано успее да набие в канчето на пубера Фикрет, че е на грешен път. Но до тогава още мляко ще се излее, само да не е  кръв. Head Band

# 197
Да, Демир вече е влюбен в образованието и.
От толкова хора, които подслони и нахрани, Фекели няма с кого да седне на масата.
Юмит препоръча Фикрет на Мюжгян.
Хитра е, но е елементарна. И много фалшива.
В този епизод разбирам колко дълбока е травмата на Фикрет. Той има нужда от психологическа помощ.
Демир и Фикрет имат общ баща, но всеки от двамата живее с различен негов образ, крайно различен.
Накрая си представям така да изяснят всичко, което трябва да бъде изяснено, че двамата да стигнат до някакъв общ приемлив за двамата баща.  Но това е само теоретично.
Зюлейха е аналитична. Тя мисли хладно. Беше добра комбинация с Йълмаз, както и с Демир, когато се разбират. Защото и двамата са нервни и бързи. Дано жените в конака се обединят и измислят някакъв план. Четин може би ще каже какво чу от Фикрет и Фекели, дано го каже на Зюлейха, а не на Демир.

# 198
Дана, разбрах - лута се, склонен е да се вслуша и уж е съгласен, но фиксацията му е по - силна. Толкова е обсебен, не виждам как би могъл да се откаже. Забрави и за Мюжган, и за Керем Али, искаше да напусне дома на Фекели.
Снимките на Хюля започнаха на 11 февруари, но те не снимат всичко поред, та не е сигурно, че тази серия е снимана преди месец. Мисълта ми е за Селин/Сание и колко серии в резерв имат.
Ваня, вчера или днес като писах за Фикрет, го "изпратих" на психолог, но после изтрих написаното в поста си, защото се сетих, че по онова време такава помощ не се е предлагала така, както сега.

Пак ни заблудиха - нищо лошо не каза Юмит на Демир, напротив - той я зарадва с Анталия Grin Ще ходи в Анкара, уж. Зюлейха защо не поиска да отиде с него, защоооооо Rolling Eyes Севда веднага разбра, че той лъже - като скенер е.

Събраха се и двамата ревливи - Мюжган и Фикрет.

Човекът, който гонеше Сафие, е друг, не е бащата на Гаффур. Жена му помни как са я изгонили с детето.

Много нагло същество - толкова е прозрачна, че и най - големият глупак ще разбере каква е целта на Юмит.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 22:41 от LU4IQ

# 199
Това е проблемът, че в тези години психологическа помощ няма.
Мюжгян и Фикрет на същата пейка, където веднъж седяха с Йълмаз.
Той не може дори да обича, а любов би го лекувала. Но съзнанието му болно, там няма място за нищо друго.
Не вярвам някога да се откаже от отмъщението. Трагичен е, жал ми е за него, но е и много опасен.
Демир стана голям лъжец.
Лошо! В главата на Демир вече не е Зюлейха от влака, а главната лекарка, пристигаща в Чукурова.
Зюлейха си спомня важен момент, но бавно напредва.
Може и да се разминат.
Юмит напира за брак. Манипулира го. Демир говори някакви неща, но не мисли.
Това накрая поезия ли беше или магия?
Демир е износен от многото години, но въпреки това е и един обикновен глупак.
Надеждата е в страничните събития.

# 200
Не зная къде рускините виждат химия между Мурат и Ханде - в нея няма грам чар, а и като зная какво е в главата на Юмит, да усетя химия е мисия невъзможна.
Ако Мюжган беше стабилна жена, имаше малък шанс за Фикрет да се спаси. Но тя е толкова лабилна, колкото и той. Ако научи произхода му, целта му, още не съм сигурна как ще реагира. Но може и да го подкрепи.

# 201
Не можах да разбера какво говориха Юмит и Фикрет в конака на Севда.
Затова нямам представа как Фикрет би приел това, че Демир ще се разведе и - сега е ясно, че той се развежда, за да се ожени за Юмит. Как би погледнал Фикрет на това от гледна точка на отмъщението. Юмит не казва, че Севда и е майка, вероятно пази това, когато всичко мине добре и тя стане жена на Демир. Сигурно така си мисли. И тогава ще разбере и Фикрет - досега изглежда така, че той не знае това. Фикрет го чакат две изненади: Юмит ще се омъжи и майка и я чака в конака. Юмит е на път да реализира целия си план. От това, което говориха с Фикрет в началото, не вярвам това да му хареса. След като го вкара в брака, Юмит ще чака защита от Демир срещу Фикрет. А Демир като разбере, че се е оженил за дясната ръка на шефа на отмъщението, ще си спомни на бърза ръка Зюлейха от влака.
Може Фикрет да попречи на такива действия и така, без да иска, да спаси Демир. Поне да се разбере коя е Юмит.

# 202
В конака на Севда Фикрет първо пита дали е била с Демир, тя каза - с Мюжган, после той разказа, че Фекели вече знае чий син е, но той самият не знаел кой - не е Фикрет Фекели, не е син на Муса. Тогава е Фикрет Яман, но не искал фамилията му. Фекели му казал, че кръвта няма значение и още - да не отмъщава. Питаше защо чичо му е толкова добър и как би могъл да го послуша. Ако не бил чичо му, щял да разкъса Демир. Ако е племенник на Фекели, ще остави всичко, както е. Но ако е син на Аднан, не може да се спре. Докато Чукурова не научи, че Аднан е безсъвестен, няма да спре.

# 203
Съгласна съм. Мюжгян би могла да помогне на Фикрет, ако е стабилна. С любовта си може да го излекува, но трябва да знае истината и да прецени, как да реагира и накъде да се насочи. Аз лично не мисля, че Мюжгян ще иска да се набърка във второ отмъщение срещу Демир и като цяло в такава ситуация. Тя също има нужда от емоционална стабилност и спокойствие. Имам чувството, че на моменти Фикрет осъзнава абсурдността на ситуацията. Но, това лутане, кой е той, какъв е го съсипва. Сякаш, ако всички разберат какъв всъщност е бил Аднан Яман, Фикрет ще намери себе си. Разбирам го до известна степен, защото болката му е голяма, а около Аднан Яман има някакъв "ореол", който прикрива истинската му същност. И когато истината бъде разбрана и приета, то Фикрет ще намери и своето спокойствие. Тежко е да си отритнат като боклук, като ненужна вещ без да имаш вина. Това чувство може да съсипе човек и да го озлоби. И аз съжалявам Фикрет, но наистина в такъв момент, той може да е опасен.
Да, Фикрет имаше съвсем различни планове, а Юмит следва своята цел. Ако Фикрет разбере, че Юмит го лъже, ще стане лошо за нея. Мисля, че Фикрет ще цели да изолира Демир - да го скара и със Зюлейха и да попречи на плановете на Юмит, като я изобличи. Предполагам, че ще подхвърли на Зюлейха завещанието на Демир, а нека не забравяме, че Юмит може да отрече, че е замесена в плана на Фикрет. Може и да каже, че е изнудвана и заплашвана от Фикрет (в което може да има и нещо вярно).
Мисля, че Зюлейха взема решения, мислейки основно за Аднан. Сега още повече тя осъзнава заплахата за него в един или друг момент. Тя напредва бавно с решенията си, защото все още й е трудно след смъртта на Йълмаз. Да видим, какво ще последва.
Според мен, Фикрет иска основно ревизиране на образа на Аднан Яман. Осъзнава, че Демир няма вина, но това не го трогва, защото болката му е силна и заглушава логиката. Мисля, че когато разбере за Юмит, той ще се озлоби още повече срещу Демир.
Шермин е такава лицемерка, че думи нямам. Какви ги говореше сумати време и за Аднан и за Хюнкяр и за Демир, а сега се мазни и "обръща". Проклинаше ги, мразеше ги, обиждаше, а сега не може да ги нахвали. Жалка е. Наричаше Севда - любовница, а Аднан - женкар, а сега...

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 23:43 от dana78

# 204
Добър вечер Simple Smile
Не съм гледала тази серия, чета ви. Но не ми стана ясно, разбра ли се какво е съдържанието на второто писмо от Фикрет, което Севда намери в колата на Зюлейха.

# 205
Катя, нищо не преведоха от писмото, видях, че има обръщение "Демир Яман, ...". Нищо не преведоха и от писмата на Демир до вестниците - само, че е защитил баща си.
Дана, Шермин няма на кого да разчита - никога не е работила, сама е, без Демир е на улицата. Отдавна го разбра и обърна друга страница - както тя си знае. Поне спря да прави гадости засега.
Не разбирам - какво ще е удовлетворението на Фикрет, ако окаля паметта на Аднан. Изминали са около 25 год. от смъртта му - помнят го по - възрастните като бръснаря. Не зная дали е ореол, защото и за убийството му се знае, не всички го славословят. Моето обяснение е това, което каза на Юмит - в смисъл, че е бил от губещата страна, а можел да бъде богат. Какво му пречи да събере журналистите и да разкаже историята си - ето го окаляният Аднан. Нищо. Но с него ще върви и окаляният Фикрет. Друго иска - показа го още като събра информацията за имотите, завещанието. И всичките му планове са мръсни. Фекели го пита дали Сафие е била изнасилена, а той - какво значение има. Има и то голямо. Ако не е била изнасилена, цялото му отмъщение хвръква като балон.

# 206
Не съм виждала този плакат досега.
Фекели е на мястото на Йълмаз, погледът му е напред.
Обърнат е към Зюлейха; сякаш пази Зюлейха и Демир.
Фикрет остава зад гърба му.
Сякаш Фекели пази Зюлейха и Демир от Фикрет.
Севда пази гърба им.

Лучия, благодаря за сцената в конака на Севда.
Надявам се да излязат нови неща от старите тефтери, засега се въртим в едно и също.
Може би във второто писмо има повече информация, но без превод...
Поначало аз разбрах, че да се окалят Аднан и Демир е колкото цел на отмъщението, толкова и средство, за да получат богатството на Яман. Тяхната цел е да получат пари и после да си тръгнат.
Може и по друг начин да направят отказа от развод: Зюлейха да не се съгласи на развод.
Демир може да поиска Аднан, освен Лейля. И Зюлейха да не се съгласи, както не се е съгласила Хюнкяр.
И тогава Зюлейха да остане в чифлика с децата, а той да живее в конака на Севда с новата г-жа. Това ще възпроизведе старата история, но няма да се хареса на Юмит.
Шермин си мисля, че ще смени ориентацията, ако започнат някакви делби. Тогава тя ще иска да участва.
Аз не забравям и това, че още не знаем какво Фикрет и Юмит са правили преди да дойдат в Чукурова: неговите два паспорта, дългове, защо и каза, че тя ще е свободна, когато всичко свърши, историята с чуждите и фалшивата слава на унищожител на тази опасност за Чукурова и на Фекели...Много неща има за изясняване. Какъв е бил Аднан още не ясно.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 00:22 от vanja@

# 207
Лучия, да.
Целта е отритнатият като ненужна вещ да придобие всичко на "единствения" и да го накара да страда и в емоционален план. Фикрет не е бил признат и е бил отхвърлен, оставен е без закрила, без средства и майка му и той са имали тежък живот. Той сега иска реванш. Освен да окаля името на Аднан, той иска и да го накара да страда в отвъдното за съдбата на Демир, като му отнеме имотите и парите, като му отнеме и семейството. Така Демир ще остане сам, захвърлен...както е бил Фикрет като малък. Така, Фикрет ще нанесе удар и върху душата на Аднан, за когото Демир е бил най-ценното в този живот. Фикрет иска всички да разберат що за човек е бил Аднан, да го осъдят и същевременно, Демир да изживее това, което самият Фикрет е изживял. Това ще е наказанието за Аднан след смъртта. Това, че Аднан е мъртъв не е краят за Фикрет. Демир носи спомена за баща си, а и той самият като син е под погледа на баща си на онзи свят.
Сафие е била измамена от Аднан. Било й е обещано нещо, което не е изпълнено. Старият трик. Аднан е бил "професионалист"...имал е жени за по две седмици, обещавал им е, че ще се обвърже с тях и после ги разкарвал. Така че, отмъщението не отива по дяволите, защото е налице измама, за да се вкарат в леглото млади и наивни жени.
Лека нощ от мен! Nature Moon
П.П. Тези бебенца ги оставиха на една и съща възраст, а времето минава. Керем Али е копие на Йълмаз. Добре са избрали детенцето, може спокойно да е син на Уур. Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 00:24 от dana78

# 208
Този плакат е нов, не сме го виждали. Юмит липсва, слава богу Joy Тя иска много повече от парите, не я задоволява службата в болницата на Чукурова. Каза на Мюжган, че не искала да заеме мястото ѝ. И нямаше да го заеме, ако не е действала както с Демир. Вероятно не е било лесно, щом Фикрет ѝ каза "най - после". С план е заела длъжността - част от големия план в Чукурова.

Да, Ваня, целта им са парите, но Фикрет това не го казва на Фекели, крие го зад страданията си на непризнато дете. И Фекели засега му вярва. Интересно ще е да чуем какво ще разкаже на Мюжган.
След като разобличи убийцата на Хюнкар, сега Зюлейха ще трябва да спасява и Демир, респ. себе си, сина си.
Дана, вероятно Фикрет мисли по този начин, но душата на мъртвия Аднан е толкова далеч, че до нея нищо няма да стигне. Дано Мюжган успее да го върне на земята - всички, вкл. Фикрет, видяха какво стана с лакомата ѝ леля.

Нямаше превод, че Сафие е била измамена.
Не стана ясно и как Муса е научил - Фекели попита Фикрет.

# 209
Не можах да гледам епизода, но ви прочетох. Имам един въпрос свързан с Керем Али и Лейля. На каква възраст са децата? Родиха се в средата на втори сезон, сега сме средата, да не кажа към края на 3 сезон, а освен това имаше и скок от 3 месеца след смъртта на Йълмаз. По мои изчисления трябва да са някъде на година и 2-3 месеца. Защо още не са проходили, а ни ги показват като 5-6 месечни бебета. Те би трябвало вече и някои думи да говорят.

Общи условия

Активация на акаунт