Мислите ли, че двамата човека могат да бъдат заедно, ако имат различен стандарт?

• 11 944
  • 318
  •   1
Отговори
Здравейте, темата не я започвам, защото е свързана с живота ми, а просто се замислих, дали може двама души с различен финансов статут, възможност като цяло стандарт на живот, да бъдат заедно?
Лично мое мнение е, че не може. Бих искала да видя различни гледни точки, случки. Simple Smile

# 1
А защо да не може?

Половината връзки са така?

# 2
Уточнете какво разбирате под различен финансов статут? Това може да включва много обективни и субективни показатели.

# 3
  • Варна
Ако разликата във финансовия статус е сериозна, моето лично мнение е, че може, но доста трудно. Ето, в съседната тема е така. Мъжът копа биткойни и ще купува втора къща, а жената с една обикновена заплата е упреквана, че не допринася нищо и едва ли не го подяжда. Това е само един пример.

# 4
Не е невъзможно, но в 90% от случаите настъпва разрив в даден момент, защото са намесени финансови интереси. Не случайно е приказката "от една черга хора".

# 5
заедно за колко време?

# 6
Зависи от възпитанието и доброто отношение според мен.
Ако има натякване "Като се събрахме дойде с 1 чифт гащи, добре че бях аз..." вероятно няма да се получи.
Ако на преден план са чувства и разбирателство- разбира се, че може и не е рядко явление.
В моят живот обаче винаги съм търсила някой от моята черга, тъй като не съм амбициозна, трудно бих се вписала и ще ми се засили чувството за малоценност.

# 7
заедно за колко време?
Е, сещам се за Шарлопови, Кюлеви, Барбукови, Баневи и тн..)

# 8
Стига да са наясно по какви причини другият ги е избрал и да нямат инфантилни представи какво се иска от тях в заедното.

# 9
  • тук-там
Важното е да имат еднакви интелектуални способности - кой с колко кеш е "влезнал" не е от значение.

# 10
За мен лично - не, поне не за дълго.
Смятам, че хората трябва да са на подобно ниво, както материално, така и ментално.

ПС: Не, разбира се, да си делят сметката в магазина или да смятат до стотинка кой колко носи вкъщи, а да са от "една черга".

ППС: Да, може Шарлопови, Кюлеви, Пеевски и т.н., но там ми си струва,  че булките са купени....не са точно заедно.

# 11
  • Най-красивата страна
Не е важен само финансовия статут.Важен е и манталитета,социалната среда.

# 12
Аз съм от семейство средна класа в България. Моят мъж също е от такова семейство в Германия.

Аз съм на 24. Той е доста по-голям.

Като започнахме отношения аз работих  Фронт-офис, със заплата около 1500лв. Той имаше собствен бизнес.

Аз нямах апартамент. (С живи родители съм, 2 броя живи баби, 2 броя живи дядовци). Само личен автомобил имах.

Финансово излиза, че сме били неравнопоставени. Но това до голяма степен се аргументира с разликата в годините. Погледнато семействата ни - идваме горе долу с еднакъв социален статус. Неговите родители са имали малък бизнес, моите също.

Като интелект, смятам, че сме равни. С разликата, че той е добър в математиката, а аз с езиците.

Като възпитание, морал и възгледи за живота, не си представям друг партньор, с когото мога да имам такъв синхрон. Чувствам се с него себе си. (Колкото и банално да звучи.)

Така, че съдейки по моя опит... може.

Виж, ако възпитанието в семейството е друго и единият е израснал в upper east в New York, а другият в панел в Източна Европа - не знам. Но пък Доналд Тръмп и Мелания доказват, че може.

Всичко може явно. Simple Smile

# 13
Знам и за други, но не са толкова известни.
Даже и се обичат вече над 10-15 г, та си е напълно възможно.

Иначе - съм много съгласна за менталното общо. Него като го няма - нищо не е трайно.

# 14
Не могат дългосрочно. Не случайно старите хора са казвали, че трябва да си избираш партньор от себеподобните. По-високият стандарт на единия води до грешни очаквания, мързел и след време и злоба при този с по-ниския стандарт.

Общи условия

Активация на акаунт