Мислите ли, че двамата човека могат да бъдат заедно, ако имат различен стандарт?

• 11 952
  • 318
  •   1
Отговори
# 15
Може, разбира се.

Виж, с различен интелектуален "стандарт" ми с вижда по-трудно.

# 16
Милионерите с трофейни жени нищо не доказват, освен че може фиктивно.
Със сигурност може с различен финансов статус, ако някои по-висши статуси не са различни. Просто е рядко явление на фона на Меланиите.

# 17
Понеже видях, че имаше коментар, че може би не съм се изразила правилно и не подразбира.  Имам впредвид жената да кара кола за 30 хиляди, а мъжа за 3 хиляди.  Така и обратното. Но според мен не може, първо защото може да се стигне до “Ти преди мен беше нищо”. Да иска мъжа или жената да отидат на почивка, пак ще има като двойни стандарти, смисъл мъжа ще е свикнал на лукс, пък тя няма да може да си го позволи. Средата също различна. Подмятания от типа “тая е златотърсачка” или “тая от коя кофа я взе” и всякакви изцепки от невъзпитани нали отнася се и за двата пола, но просто тези примери ми хрумнаха. Иначе съм напълно съгласна, че ментално, ако не са съвместими няма да стане.

# 18
Четири пети от домакинствата са точно така с колите Simple Smile Живеят си хората.

# 19
Стига с тия пари и имоти, животът си минава и заминава покрай такива дребни суети и спичания. Те са добър акомпанимент на един удовлетворяващ съзнателен живот, но нищо повече. Много по-важна е менталната спойка между двама души – ако я има, и при богатство, и при бедност ще се чувстват добре.

# 20
Смятам, че може и е често срещано. Имам много познати с различни финансови възможности с успешни връзки. Повечето от тях имат деца, единият (обикновено жената) загърбва кариерата и мъжът е основният финансов стълб на семейството. Други са заминали в чужбина заради кариерата на единия и другия дори не знае езика и не може да работи особено добре платена работа. Но никой не се е разделил заради това, че единият изкарва повече от другия и не допринасят равностойно финансово за семейството. Явно ги държат заедно други неща, а не кой колко изкарва.

# 21
Колата нищо не значи. Колата вече не е лукс, а необходимост, както и телефонът. Аз примерно не обичам скъпи телефони, за мен този от 100 лв върши същата работа като този от 1000 лв. и не го намирам за различие в социалния статус. Нито това, че единият имал жилище, другият - не. Въпросът е да са от една черга, както се казва.
Преди време случайно попаднах в компания /бях +1 на покана/ от богаташки наследници. Ами, дори и двата часа, в които бях там, веднага разбрах, че мястото ми е другаде. Там се водят разговори за яхти, почивки на острови, самолети и джетове, те са си един тесен кръг, в който си се сродяват дори.....
Предпочитам да съм Мишел Обама, отколкото Мелания Тръмп....

# 22
Понеже видях, че имаше коментар, че може би не съм се изразила правилно и не подразбира.  Имам впредвид жената да кара кола за 30 хиляди, а мъжа за 3 хиляди.  Така и обратното. Но според мен не може, първо защото може да се стигне до “Ти преди мен беше нищо”. Да иска мъжа или жената да отидат на почивка, пак ще има като двойни стандарти, смисъл мъжа ще е свикнал на лукс, пък тя няма да може да си го позволи. Средата също различна. Подмятания от типа “тая е златотърсачка” или “тая от коя кофа я взе” и всякакви изцепки от невъзпитани нали отнася се и за двата пола, но просто тези примери ми хрумнаха. Иначе съм напълно съгласна, че ментално, ако не са съвместими няма да стане.
Това с колите не е показателно. Винаги е имало и ще има хора ползващи "ти преди мене беше никой", дори да нямат принос към благополучието на отсрещния.
Тука в един завод още има традиция един месец след почивка работниците да се разкарват с гривните от Ол инклузива.
Дали това им дава стойност, не знам.
Но и това не е показателно.

# 23
Важното е да имат еднакви интелектуални способности - кой с колко кеш е "влезнал" не е от значение.
Именно. Човек с IQ 130 рядко отива на среща с някой, чието IQ е около стайната температура.

# 24
Познавам такова семейство. Обичат се хората и така вече десет години.

# 25
Важното е да имат еднакви интелектуални способности - кой с колко кеш е "влезнал" не е от значение.
Именно. Човек с IQ 130 рядко отива на среща с някой, чието IQ е около стайната температура.

Ааа, що, бе? Може, ама за кратко...

Имах преди време един познат, който излизаше с една "миска"...(не знам как точно да я нарека). Един ден бяхме в компания, обаче нея я нямаше. И някой го бъзикна за нея. А той: Може да е проста, ама аз няма да се женя за нея. Ще си поджиткаме, докато ми писне и това е....

# 26
Според мен не може. С бившия ми приятел така бяхме аз изкарвах доста повече от него и моя стандарт на живот е много по-висок и той не се чувстваше никак добре. И само ми държеше сметка как си харча парите и аз не издържах и го зарязах не стига това ами и беше мизерни след него само трябваше да чистя, а живя в дома ми само две седмици.

# 27
Може, може. С БНД бяхме така и за никой не беше проблем. Съвсем други неща ни разделиха, нищо общо с финансите.
Затова мисля, че това само по себе си не е пречка.

# 28
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Да, могат. Зависи от какви семейства са тръгнали, от това, което са преживели, а не какъв е статусът им в момента

# 29
И може и не може. Зависи единствено от двамата човека.

Общи условия

Активация на акаунт