Мъжът ми играе комар

• 4 251
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
Съвсем наскоро коментирахме с психотерапевт алкохолиците. И тя ми каза, че няма бивши алкохолици. Веднъж алкохолик - винаги алкохолик. Аз питах - добре, ама нали се отказват и излекуват?
Тя ми каза, че тогава ги водят сухи алкохолици, тоест - такива, които в момента не пият.
Та, предполагам, че и с всяка друга зависимост е така, понеже има клиники за зависими, в които се лекуват с еднакви психотерапевтични методи всички зависимости (не става дума за медикаментозното лечение, което не е еднакво).

От тази гледна точка, според мен може да се приеме, че не е въпросът дали, а какви мерки трябва да вземеш, за да измъкнеш себе си и децата от това блато.

# 16
В сайта би трябва да има бутон, с който да се ограничават игрите напълно. С други думи - нямаш право да играеш поне следващите 6 месеца. Сигурна съм, че го има за други държави, за България не знам какви са регулациите. Ако кажеш кой/кои сайтове, ще потърся и ще ти кажа къде е. Когато се блокираш няма как да се отблокираш.
Ако наистина иска да се откаже това е начинът. Стига да не тръгне по казината, защото там ще си намери дружки и съвсем няма да се откаже.

Не всички имат бутон. А и да се блокираш за един сайт, има още 10 за които не си блокиран.

И да, имаме деца.
Зависи от регулациите в България. В Италия блокираш ли се в един сайт, си блокиран във всичките.
Нищо де, няма да помагам, вие знаете най-добре, аз само си изкарвам парите така.
Произволен БГ сайт:

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 13:14 от Fairytale11

# 17
Щом мъжа ти ти казва "трябва да ми вярваш", значи трябва да му вярваш. Какво е семейството без доверие? Нищо!

Въпросите на черната станция са много хубави и здравомислещи. Но жената може да го обича. И ако го обича тези въпроси изобщо не стоят пред нея на дневен ред.

# 18
  • София
Любов, любов, ама с деца и без гарантиран месечен доход на отглеждащ родител....

# 19
Мога да напиша книга за зависимостите и за живота на мъжа ми, защото  лично съм го изживяла с него. И тук говорим за зависимост от наркотици. Аз също съм чувала, че няма бивш алкохолик, наркоман или комарджия, но също мисля, че с желание всичко става. Може би най-трудното е човекът да поиска помощ. След това вече е по-лесно. Ако държиш на него (а и все пак имате деца), потърсете помощ. Да го играеш пъдар никога не води до резултати. Другия вариант е да отървеш себе си и децата, защото по-добре няма да става.

# 20
Не на всеки му е по вкуса рационалния начин на мислене.

Иначе и за мен няма бивши зависими. От там където е текло пак ще тече. Но щом си го е избрала и си го иска, нейно право е.

# 21
  • София
Разбира се, затова на "вярвай ми" НЕ трябва да вярваш.

Авторке, мразя заплахи и т.н, но един краен  ултиматум е редно да му поставиш. Направи си план в главата, изговори ги нещата със себе си, реши какво можеш и не можеш да понесеш. После му кажи на него и ТОЙ да вземе решение какво правите.

# 22
  • Варна
Безнадеждна история...

# 23
Разбира се, затова на "вярвай ми" НЕ трябва да вярваш.

Авторке, мразя заплахи и т.н, но един краен  ултиматум е редно да му поставиш. Направи си план в главата, изговори ги нещата със себе си, реши какво можеш и не можеш да понесеш. После му кажи на него и ТОЙ да вземе решение какво правите.

Той като ще вземе едно решение...

От такива хора трябва да се бяга далече. Иначе повличат надолу и другите покрай себе си.

# 24
Щом мъжа ти ти казва "трябва да ми вярваш", значи трябва да му вярваш. Какво е семейството без доверие? Нищо!

Тези искали да ме изклатят (а такива са се опитали много) винаги са казвали точно това по един или друг начин. След тази фраза ако повярваш предстои клатене, в 99.999 % от случаите, особено в този на авторката.

# 25
Няма да стане с ултиматуми, със следене, заплахи, дори раздяла няма да го промени. Хазартната зависимост, за разлика от наркотици например или алкохол, та ако искаш и анорексия да вкараме в списъка, няма това физическо падение, което може да стресне зависимия. Те просто губят пари, а иронично за комарджийте парите  нямат стойност, те са просто средство да влязат в играта.
Единственото спасение е да избягате с децата и да се молиш да не наследят някой дълг до края на живота му.
Виждала съм го с очите си, тези хора са изгубени души, с нищо не можеш да го спасиш. Още повече,че и той не вижда проблема. Бори се за децата си и бъди безкомпромисна. Освен,че ще ви завлича финансово, той ще бъде и емоционално отсъстващ.

# 26
Както всяко нещо, зависи наистина в какви размери е.

Дядо цял живот пуска тото по левче с другите дядовци. Някои и имотите си залагат.

# 27
  • out of space
Всеки е зависим от нещо.

Някои хора си купуват емоции, други предмети.
Майка ми дава луди пари за орхидеи, дядо ми изсипваше половината си заплата за книги, имам позната със зависимост от перлите, други изсипват състояния по почивки и круизи- примерите са безброй!
Единственият шанс да не се прецакат кардинално нещата е самоограничението. Например залагане по 50 лв. на седмица, купуване на 5 орхидеи на месец, 5 бири само в петък и т.н.
Тук не включвам наркотиците, защото....не е нужно да обяснявам защо.

# 28
  • Варна
Е, тя написа в какви размери е. 300-500 лв месечно.

# 29
  • out of space
Прочетох, за това казвам, че е нужно самоограничение.

Общи условия

Активация на акаунт