Мами в арабски страни -10

• 20 797
  • 293
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро и от нас1ниесме двама на компютъра, че можеда ме загуби!
Миленче и Сами е същия, от утринта рев, спи и реве а аз съ като пребита, снощи отт 3,30 до 5 играхме, ами не му се спи на детето,сега съм му пуснала арабска музика та се е хипнотизирал!
А защо са ви ботушки, не чак толкова студено, само сутрин и вечер е за по яке, сега какво слънце пече!е малкия  ще го облека с чоррпогашник и дънки и якенце, но не е баба зима!
днес ще го снимам пак ии ще сложа снимки!
лек ден на всички!

# 241
Ха ха Креми знам,4е не баба зима,но ние идваме от 37 градуса все пак Laughing Притеснявам се за децата5а наи ве4е,ние сме лесни.Снимаи сами,тъкмо да видя как го обли4аш,да се ориентирам какво да купувам Hug

естесТвеНО,4е вси4ко пак ще е в последният момент,но ние в нашето семеиство сме така Mr. Green

# 242
Ето с тези го обличах вчра а днес е с такова но бежово, блузка с дълаг ръкав и поларен суитчер и долнище и чорпогашник!шапка на главата и хаиде!

А ето така сме днес облечени и готови за разходка!
Взела съм му и едно друго горнище което е по дебелко!

# 243
  • O.A.E./ Пазарджик
Mилена, пак няма да се видим пак Simple Smile ако искаш виза Д на Кхалид не му вади егн. нали ние взехме. одобряват се в София. може и в Несебър да ти я направят. подайте документи веднага.
акта за раждане го преведи и легализирай тук. после превод във Бг без легализация. ако искаш инфо се обади, още съм пресна Laughing
Ноя, кво да правим. още не мога да си изчистя терасите и прахоляците. Бутти живя у майка си докато ни нямаше и 4 месеца се е събирало доста Sick
малкия изпада в истерия, че не му обръщам внимание 100% #Crazy

ще ходя да дремна до ифтар Laughing
лек ден!

# 244
А миме може и да се видим,4е аз не съм много навита за 18 дена да се прибирам.аз си мислех,4е поне за месец.На мен само пътя до несебър ми е 5-6 4аса. Sad ще видим до неделя.без това имам и 4ас при доктор които немога да отменя..
кажи ми за тази виза Д какво то4но представлява.в смисъл колко и е срока,и мултиентрис ли е?в консулството споменаха,4е имало местни женени за българки които ползвали и двата паспорта newsm78

# 245
Добър вечер  Hug.Как сте мили момичета? А малките съкровища слушкаха ли днес?
Аз вече си намерих квартира и утре вечер ще пътувам за София  motor.
Креми ,Сами е голям сладур .Много готино бебче.Защо не вземеш да ми го пратиш поне за 1 седмичка.
А между другото ти,в кой град  живееш,че казваш че е топло?При нас днес се мъчеше да пекне,ама не се получи Satisfied.
А защо така няма никой на линия?О ама и аз съм една,ама сега е време за ифтар,до колкокото се сещам.
Е по-късно ще намина пак .   bouquet това е за вас милички,а това  Kissing Heart за сладурковците

# 246
Здравейте момичета !
Току що хапнахме , днес какво готвихте !
Аз вече издивявам с това готвене , защото когато сме само аз  и децата готвя  нещо и няма проблеми . Но щом Юссеф капризния е в къщи е по-сложно .
Аз правих шоколадова торта с кокос , супа от пуешко , сокове  2 вида , капучино , яйца варени , фурми и сладки .
Сега ще измисля някакви зеленчуци с месо .
Креми , много сте джиджени . Сами е много сладък малък мъж .
Ние сме хремави , защото в това променливо време е нормално да сме хремави .
Иначе всичко е добре към края на другия месец и аз ще се прибера до БГ , брей ми то наближава .
Малко ме е страх да си призная не ми се прибира много , но бях обещала .
Лека вечер , по-късно пак ще се включа .
П.П.
Камелчо , всичко Най , Най , Най ти пожелавам от сърце !

# 247
Kremi,да му изпапам маратонките на твоя сладурко!Как му е правилното име?Винаги съм мислеле,4е мом4енцата по-не са сладки,ама Сами ме разубеди напълно!!!Ве4е не се притеснявам,4е моето може да е мом4е.Последният път док.ми каза,4е май видяла моми4е,но МАЙ.Утре съм на преглед,надявам се за последен път.

# 248
Здравейте и от мен!
Ние пак цял ден мерихме улицит ами събрали сме се 4 маичета с бебета и неможеш да ни спеш!
Та и аз от два вечера готвя, наи лесното ястие на света!Картофи с пилешко на фурна!
Ами сигурно всеки си има начин но ето моя, 1 кг картофи, обелени и нарязани на парчета, 2 или 3 моркова, една голяма глава лук, и тукк има една универсална продправка за пиле, ами запържвам лука и като поомекне слагам и морковите и картофите, като се бланшира слагам вече леко завареното пилешко и селнчуците в тавичка и хаиде в нагорещената фурна!
Е много е лесно но може да ви е като идейка ако отдавна не сте го правилиа! Сахтен!
Ох днес сами колко крив беше от 3ч през ноща като е почнал да пълни памперсите, то бе в 8 сутринта, в 11, в 2 следобед и вече в 4 беше омазан до ушите, ами то бива разстроиство ама неговото е!
И крив иска само на ръце зъби ли  е що е незнам !
Камелчо лек път и сега в софия да не ни забравиш да наминаваш да се разпишеш!
Хаиде лека вечер от нас!  bouquet

# 249
Мерси за комплиментите, е то нашите бебета са най ухажваните нали са с много лели виж сега твоето колко лели ще си има, и само чакаме да се появи,, ти какво си се шашнала толкова, я го даи по спокоино,, каквото такова в името на детето и депресии  ше минем , и болката от кърмата , и шевовете, но като видиш малкото съкровище и всичко ти изчезва от главата!
Аз нямах претенции за момиче или момче, дори в началото си мислех че ще е момие защото сънувах моми4енце, и бяхме избрали да се казва Далия, но след това категорично ми казаха в 6ти месец че си има типчици бебето и......ето го Сами!На мама съкровището!след като разбрах че е момче се рових из много мнго именници и си харесах името Атия за моми4е но....!
Ти мислила ли си за имена на бебето!Какк се чустваш, тежи ли ти, надуват ли ти се краката, помощ имаш ли!

# 250
Здравейте,здравейте  Hug.Как сте момичета newsm03
Аз общо взето се мотам цяла вечер  Mr. Green
Дани мерси много  bouquet
Креми и на теб ти благодаря   love001.Разбира се че няма да ви забравя.
Че то вас можели  да ви забрави човек  Hug.При първа възможност и ще се пъхна в някой клуб,докато се уредя и там с комп.
Лека вечер,по-късно пак ще намина  Kissing Heart

# 251
 Абе да не си на мое място-от 2сед.съм подута,ама в сравнение с първата берменност е ок,тогава от 5-тия мес.
 Кари я родих 3 сед.преди термина,затова сега се тръшкам и 4акам,4акам...
 Името не сме го финализирали-като незнаем пола...Дала съм свобода на избор на бащата,но държа да е арабско име.
 За помощ-нямам,т.е.за домакинската работа имам,но баби,лели или нанита не ми трябват!Никой не може да ми го накърми,а и мисля,4е майката трябва да си гледа бебето.
 Много info събрах от вси4ки вас и този сайт и съм супер доволна!Подготвена съм на теория-остава практиката!

# 252
Лили , трудничко е , но ще се справиш .  Peace
Зная от опит аз съм тук сама само със съпруга ми и двамата се справяме чудесно .
Беше ме страх само до като съм в болницата дали ще се справи с каката , но всичко мина и замина .
Е идваха 2 часа по-късно щото той до тогава не беше сменял памперси , но неволята учи .
Желая ви успех , и горе главата .

# 253
  • O.A.E./ Пазарджик
Милена, ще ти пиша тук. може и някой друг да има нужда.виза Д е междинна м/у обикновена за 3 мес. престой и постоянната. казаха ми , че одобрят ли Д, почти сигурно одобряват и постоянната. особено за децата ни.
подават се документи за визата в полицията по место-живеене. от там ги изпращат в София. ако я одобрят се плащат около 120лв(забравих точно, но горе-долу толкова Embarassed)
и до няколко дни ти слагат печата. тя е от 6 месеца до 1 година. без нея не могат да ти издадат виза за постоянно пребиваване. нас ни дадоха за 1 година и може да влиза и излиза колкото си иска. ако(иншаалла) одобрят и постоянната ще е върха. не се доплаща повече. така си спестяваме 250 диархама всеки път и притеснения колко да останем.

Дани, хич не мога да ти помогна за манджи Sad мен си ме хранят тия дни. ходим до свекървата и там ядем на ифтар. после ми пълнят чантите и дори за уочмана има Laughing и той доволен милия.
да ти кажа те имат традицията да си разменят ядене с комшиите и са се разбрали един ден едните да готвят берияни и харис, другите тарит или вид макарони. разделят ги на две и така всеки ден има поне 4 яденета на масата. аз или другата снаха като сготвим понякога нещо и така по малко и различни видове. всеки ден ядем едно и също, но да ти кажа не ни омръзва. тая храна се готви (без бериянито) само за Рамадан и сватби.....
така се улесняват и жените. нали и ние постим все пак Grinning не е много приятно да висим само на печките.

малкия днес ми помага да мием голямата тераса Joy хванал четката, топи я във водата и жули стените. мамин сладур. чистник.
да са ни живи и здрави! болните да оздравяват!

абе Емирските майки. на мен ли ми се струва, но тоя Рамадан програмата на Шоутайм много тъпа Close нищо не мога да си харесам.....

# 254
Здравейте и добро утро на всички,надявам се всички мами дечицата да са здрави и хремите да минават. Тук (в София) времето е приятно есенно - 17-18 градуса през деня, дори и сутрин все още е свежо.
Милена, каквото не успееш да предвидиш откъм дрехи ще го купите тук, аз никога не уцелвам точното облекло, защото обикновено пътуваме декември, когато тук е зверски студ и някак не успявам да си представя какво са 27-28 градуса в Дубай, ама това си е чудесен повод за пазар, а пък другото е, че много обичам в Дубай да нося дрехи, които съм купила от тук, а тук – дрехи, които съм купила от Дубай – така никъде няма никой като мен – хи-хи.
Креми, наистина е голям сладур Сами, истинско слънце с тези големи усмивки, пу-пу.
Камелчо, успех и пожелания за весел студентски живот.
Ноя, вчера цял ден се рових в сайтове на UK gov, BBC School etc. за примерни тестове по математика, английски и сайънс – намерих много за финалните тестове за KS2, което май отговаря на завършен пети клас по българската система – (знаеш ли дали е така?), обаче малко се притесних – не виждам как ще се справи милата,явно трябва да я върна една година назад. Говорих и с една позната , която живя известно време в Бахрейн, детето й тогава беше на 9 години, тя ме посъветва да запиша Маги в по-непретенциозно училище първата година, а като напредне с английския да кандидатстваме в St Christopher и в British School. Нейната дъщеря е учила в Nadeem (или пък беше Naseem?)– системата била смесена английско-австралийска, но била много доволна от помощник-учителите, които помагали на детето в началото. Гледах сайтовете и на някакви интернешънъл училища и честно – вече се обърквам, ще оставя на мъжа ми да разпитва на място. Мога ли да те питам защо учиш арабски, аз сигурно също ще започна да уча , знам, че е необходим ако искаш да започваш работа.
Мария Бутти и Любс, жалко, че не съм влизала във форума по-рано, непременно щяхме да направим една сбирка в Дубай, последните 3 години идвахме доста често с детето за по месец-два.
Марси и Дани, наистина жалко, че няма повече бг мами във вашия район, но пък ми е много интересно да чета вашите постинги - по-различни са от това, което съм виждала, не пречи да се видим и в бг някой път.
Много дълго стана, извинете ме, целувки за децата, на мами и не-мами – пожелавам един прекрасен ден  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт