С ОКТОМВРИЙЧЕ за ръка преоткриваме света! Тема 10

• 22 371
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Диди, аз ги прочетох, но не знам колко е висок и затова не писах 😀😀 някъде между 93-98см е в момента 😀 дрешки носи 98-104 като размер. Не дава да го премерим

# 646
95/96 е моя в четвъртък го мериха лекарката ми каза че на 3 годинки трябва да е 98см ..

# 647
  • Белгия
Питам, защото малко ме хваща паника, че е нисък. 84см горе-долу е, още носи дрехи , които миналата година съм купувала. Cold Sweat
Личната каза, че уж си следвал параметрите за растежа и да не го мисля, но няма как да не се филмирам.. И ми интересно дали като цяло е доста по-нисък от наборчетата си.

# 648
И аз прочетох, но не знам колко е.
Според мен е около 95-96см. Носи дрехи 98 сега и са му една идея по големи. 92 са му малки.
Диди той после може да дръпне. И аз мисля че моят е нисък. По едно време беше доста дребен, сега последният мвсец изведнъж някак дръпна на височина.
Обаче в краката няма равен. Вече е на 26 номер…

# 649
Моята девойка е 98-99, но аз и баща и сме високи. Ако лекарката казва, че е ок не се притеснявай важното е да са живи и здрави.
Момичета тези от вас,които са бременни с второ или вече родиха може ли малко съвети как се справяте с големите, без да се ядосвате много. Също така вдигате ли ги?!?

# 650
Моята девойка е 98-99, но аз и баща и сме високи. Ако лекарката казва, че е ок не се притеснявай важното е да са живи и здрави.
Момичета тези от вас,които са бременни с второ или вече родиха може ли малко съвети как се справяте с големите, без да се ядосвате много. Също така вдигате ли ги?!?

Аз съм бременна в 6ти месец и вече започва да ми става тежичко. С баткото нещата са на периоди- има много тежки моменти. Едва ми издържат нервичките :Д все още не съм намерила универсално решение да се справям с истерийте му и тръшканията .. някакси просто се опитвам да се сдържам и да мине момента, и все си повтарям да съм спокойна. Уви, тази бременност няма нищо общо с първата и съм доста по-напрегната и изнервена.. дано не повлияе много на бебка.
Иначе за вдигането- гледам да избягвам да го вдигам- само ако в краен случай се наложи, но и кръста ме боли доста .

# 651
Аз го вдигах и си докарах ингвинална херния. Съветът ми е да не вдигате децата, че може да стане беля.

Аз по принцип съм доста спокоен човек и мнооого рядко излизам от релси. Случи ми се няколко пъти след като родих и после се самообвинявам. По време на бременността не съм изпадала в истерии. Когато малкият започне да се тръшка и да пищи се опитвам да разбера защо и какво чувства. Демек поставям се на неговото място. Обикновено не ме изнервят неговите истерии. Някак успявам да се абстрахирам от тях и минава бързо. Забелязах, че се тръшка много повече, когато аз съм изнервена или изморена. Ако ми дойдат в повече нервите, оставям го да реве и се затварям в тоалетната за няколко минути. Дишам и излизам нов човек (той обикн крещи от другата страна на вратата).

Факт е, че откакто сме с две вкъщи е доста по-напечено. Опитваме се да сме спокойни, но е нужно два пъти повече търпение от преди.

# 652
Благодаря ви момичета. Аз наскоро разбрах, че съм бременна и много ме притеснява вдигането. С малката имаме много игри с вдигане...явно ще трябва да измислим други занимания.

# 653
Моят ме кара да го нося (не съм бременна)но сутрин задължително до яслата го нося ако откажа става жесток ужас тръшкане ,крещене с пълен глас при което гърлото му отива на кино ляга на земята и отказва да продължи а аз бързам за работа ,ситуации я които му се карам за нещо се разплаква и иска да го гушна и вдигна на ръце ..питам го бебе ли си и той казва да и упорито твърди че е бебе ..тръшкането  обикновенно са когато отказвам нещо да му дам или му се скарам да не прави нещо но са помитащи просто,а моите откази са почти постоянно ..но до такава степен ми е писнало че настръхвам само като чуя дете да реве или да пищи ...искам да попитам някой ползвал ли е музикално гърне имаше ли ефект ? 5ти ден без памперс опикаване жестоко къщата също яслата също госпожите грам не са доволни от решението ми за памперса ,сядане на гърнето в къщи е  мит ,да казва пиш също да поливаме треви ,дървета също ,да му е мокро и мръсно не му пречи ...давайте съвети

# 654
Likeawind аз взех книжките за Каю гледа ги веднъж и седна на гърне,в нас седи като му кажа да седи и пика вътре и се радва,ама в яслата се стиска не иска да седне там,но там като цяло не иска да яде,танцува нищо...и не знам как да го накарам да пика там. Вчера даже се зарадвах че се е напикал поне да ме стиска.Той пък се стиска да ака не иска даже и в памперс и вече няколко месеца в чудо се виждам

# 655
Адел моя пък в яслата сяда и даже и пишка но в къщи не иска но той като цяло пред други хора е съвсем различен от пред нас ..а аз се чудя дали пък гърнето не му харесва нещо ..

# 656
Момичета вие сте машини!
Възхищавам ви се!
Аз не искам и да чувам за второ.

Likeawind ще станат нещата. 5 дни е много малко. Дарио два месеца пикаеше където му падне, но пък беше на 1.7. Така че сега сигурно ще свикне по бързо.
Само внимавай в градината да не си му слагат памперс и да те лъжат, защото това ще го обърка още повече.
Аз на Дарио махнах от раз и си свикна. Въобще не съм го карала и насилвали да седи на гърне. Някак постепенно станаха нещата и плавно. Не се отказвай. И не обърквай детето да махаш и слагаш памперс.

# 657
Аз няма как да разбера дали там му слагат но не бих и се учудила при все че никак не им е приятно ..днес без нито една напикана дрешка са го предали на баща му но пък втора вечер докато вечеряме ме напикава мен( това е другото нещо което се върна в яслата да го храня )аз го питам пишка ли ти се и той ми казва не и в същото време се изпика в мен ...

# 658
Ох, наваксах с четенето. Ура! Бях ви поизпуснала!
Някой питаше за ръста на детето. Нашият младеж е 93 см все още, макар че с баща му сме високи, особено баща му. Но явно си е ген, защото и мъжът ми е вървял по-нисичък като малък, а после изведнъж е дръпнал, даже доста.
Ако педиатъра казва, че всичко е наред, не се притеснявай!

# 659
Аз няма как да разбера дали там му слагат но не бих и се учудила при все че никак не им е приятно ..днес без нито една напикана дрешка са го предали на баща му но пък втора вечер докато вечеряме ме напикава мен( това е другото нещо което се върна в яслата да го храня )аз го питам пишка ли ти се и той ми казва не и в същото време се изпика в мен ...
Спокойно ще видиш че ще станат нещата, само търпение и не се отказвай. Объркани са, досега са пишкали когато и както искат и изведнъж трябва да казва и да се пази. В градината ги водят много често до тоалетна (искат или не), възможно е там да уцелват да пишка в тоалетната….. дано е това, вместо да му слагат памперс.
Сега е топло вече, предложи му да пишка върху камъни, тревите, дръвчета. Питай го по често без напрежение, ако ти каже: нямам пиш. Казваш: добре, ще ми кажеш когато дойде пиша нали?
И след малко пак. Баща му да му покаже как се пикае в тоалетната, може и в банята на пода.
Аз му предлагах къде ли не само и само да се изпикае. Сега сме на етапа- тук не се пикае, добре че сме в къща с двор, защото преди два дни го оставям в двора за 3 секунди, връщам се и това се събляко чисто голо тича по двора и пикае. Аххахаха истински маугли е.
В градината си казва и имахме само 2 пъти инцидент и с акането пък не казва там и три пъти ака в гащите и след това им казва…..
Ще пораснат, ще мине и това. Никой от нас не е с памперс Wink

Общи условия

Активация на акаунт