Отговори
Един мил съсед е сложил няколко заражни щори (не пред неста който могат да са гаражи) на оградата си за да спира хора да паркират пред тая (в София е това).
Това законно ли е и има ли начин да бъдат премахнати(законно)?

# 1
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
ха-ха, това е креативно Simple Smile

# 2
То да си сложиш колчета (да не ти спират пред гаража) без да си платил и взел разрешение е незаконно, какво остава за това. Един телефон и ще махнат всичко, ама не знам кой точно. Трябва да потърсиш.

# 3
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ако ги е сложил на собствената си ограда, май не е незаконно.

# 4
не е незаконно да си ги слага, но държи табели гараж и да не позволява на другите жители в квартала да спират на улицата, не мисля че трябва да се законно..

# 5
  • Пловдив
Хахахаха, яко!
А не се ли вижда, че няма гараж зад оградата?
Никога не съм се замисляла има ли определен ред за обозначаване на гаражи...

По принцип, ако щорите са само ограда, тя нарушава изискването за максимална плътна височина, най-малкото.

# 6
хахаха
даже не бях се замислил за това

# 7
Ти лично ли паркираш там или се грижиш за останалите хора?

# 8
Лично не
Просто не харесвам такива неща

# 9
Всъщност местните, които знаят, че е фалшив гараж, могат да си спират и онзи не може да им каже и копче.

# 10
То да си сложиш колчета (да не ти спират пред гаража) без да си платил и взел разрешение е незаконно, какво остава за това. Един телефон и ще махнат всичко, ама не знам кой точно. Трябва да потърсиш.

Прочетох, че става въпрос за ограда, която е негова и щората всъщност не би трябвало да стъпва на общинска земя, така че не виждам кой и с чие божие право ще му я разкара. И друг въпрос - кой би паркирал пред чужда къща, за да звъним на номера и да правим мръсно на съседа? Не са дадени никакви детайли от автора и трябва да гадая само ..

# 11
Да, не се бях усетила точно какво е направил. Сега и аз мисля, че формално не е незаконно. Но и всеки пак може да си спира, защото не е гараж.

# 12
Ако гаражните щори водят към собствения му двор, не е незаконно. Човекът има право да си вкарва колата в двора си. Виждала съм към много кооперации с малки дворчета такива врати като за гараж, макар че няма гараж и въпреки това е забранено да се спира пред тях, защото живеещите имат право да си вкарат колите в собствения двор.

# 13
Да, така е. Стига да не е леха с цветя, а площ за паркиране.

# 14
  • София
Пред оградата тротоар ли има?
По закон, паркирането на тротоара е незаконно.

Общи условия

Активация на акаунт