Отговори
# 15
  • пустинята Гоби
По принцип е доста неприятно да ти спират пред къщата, особено ако говорим за малък двор и еднофамилна сграда. Ако не говорим за синя или зелена зона, какъв е проблема да се спира другаде питам аз?

# 16
По принцип е доста неприятно да ти спират пред къщата, особено ако говорим за малък двор и еднофамилна сграда. Ако не говорим за синя или зелена зона, какъв е проблема да се спира другаде питам аз?
Ами такъв, че по цялото протежение на улицата все е нечия къща - ако не спре пред тази, ще е пред онази. А платното, определено за спиране, е общинско и е именно за спиране и паркиране. И на мен много неща са ми неприятни, ама не правя цигански работи. Ако иска да не му спират има си начин - плаща си за запазено място и готово.

# 17
  • пустинята Гоби
Не е точно така. Едно е да ти спре някой пред къщата, съвсем друго пред оградата.

# 18
  • Пловдив
Аха, неприятно е да ти спират пред къщата, обаче все пак спирането там не е забранено, нищо, че има къщи, затова - нека спират пред другите къщи, не и пред твоята.

# 19
  • пустинята Гоби
Спираш там, където отиваш, не пред съседите. И нали не е незаконно да си кажа мнението?

# 20
Всеки може да спира на разрешените места, стига да не са запазени (нямам предвид с щайга или туба с вода).
Неприятно е когато в метрото е претъпкано, но всеки с билет или карта може да е там. Ако искам да няма никой около мен, мога да пътувам с автомобил.

# 21
Спираш там, където отиваш, не пред съседите. И нали не е незаконно да си кажа мнението?

Изказвай го, но то не тежи. Спита се там, където е разрешено и свободно. Това не са ти американските предградия от филмите, където има по една кола на 100 метра.

# 22
  • пустинята Гоби
Всъщност не беше уточнено за какво се говори, аз затова и написах, че ако къщата се намира в зоните на София, няма как да се очаква никой да не ти спира пред къщата.

Всеки може да спира на разрешените места, стига да не са запазени (нямам предвид с щайга или туба с вода).
Неприятно е когато в метрото е претъпкано, но всеки с билет или карта може да е там. Ако искам да няма никой около мен, мога да пътувам с автомобил.
Господи, колко подходящо сравнение Rolling Eyes !

# 23
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Мен пък много ме дразни нагласата, че когато отиваш някъде с кола, трябва да спреш точно отпред.
Може да спреш и няколко преки по- настрани или на паркинг, по- далеч и да походиш пеша

# 24
Всъщност не беше уточнено за какво се говори, аз затова и написах, че ако къщата се намира в зоните на София, няма как да се очаква никой да не ти спира пред къщата.

Господи, колко подходящо сравнение Rolling Eyes !
На мен ми се струва подходящо. Мога да реша кой парткира и кой не в моя имот, но не и на общинската земя.
Мога да реша кой се вози в моя автомобил, но не и в обществения транспорт.

# 25
  • пустинята Гоби
Ами виж сега, когато се натрисаш пред нечия къща се предполага, че отиваш в нея. Лично ние така правим, даже не мога да си представя да спра пред чужда къща, освен ако не е много на зор положението и се спира за малко. Да не говорим, че много често спирането на чужди коли наистина затруднява собствениците, защото тротоара е малък.

Но явно е по-важно да се спазва стадния принцип, вместо да се помисли за някой и неговото удобство. Тоя ще ми каже, че не мога да му се натреса пред къщата, аз съм си купил билетче за градския все пак.

# 26
Това е някаква селска гледна точка, на село може и така да е - места много и се спира пред този, при когото отиваш. Но в града има много хора, дошли по някаква работа, а не конкретно при някого. И спират където намерят свободно място. Просто не мога да я проумея тази твоя гледна точка. От София  или от друг  голям град ли си?

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 14:45 от Черна станция

# 27
Ами виж сега, когато се натрисаш пред нечия къща се предполага, че отиваш в нея. Лично ние така правим, даже не мога да си представя да спра пред чужда къща, освен ако не е много на зор положението и се спира за малко. Да не говорим, че много често спирането на чужди коли наистина затруднява собствениците, защото тротоара е малък.

Но явно е по-важно да се спазва стадния принцип, вместо да се помисли за някой и неговото удобство. Тоя ще ми каже, че не мога да му се натреса пред къщата, аз съм си купил билетче за градския все пак.
В случая не става дума за някое село, където има неограничени паркоместа. Обикновено в града няма толкова голям избор.
Път и става дума за паркиране на разрешено за това място - тоест или на улицата или на тротоара, ако той е достатъчно широк и е пределен за това.

# 28
# 29
  • Пловдив
Аз искам пък да не ми се натрисат тия с билетчетата за градския транспорт на спирката пред къщи, може ли? Wink

Общи условия

Активация на акаунт