Избор на сушилня - Тема 18

• 47 019
  • 707
  •   1
Отговори
# 90
  • Велики Преслав
Само не разбрах тея техници що те съветват да правиш нещо, което самата сушилня прави след всяко сушене.

# 91
Само не разбрах тея техници що те съветват да правиш нещо, което самата сушилня прави след всяко сушене.
Ами какво да кажат? Трябва да отговорят нещо да отбият номера. Алтернативата е да кажат истината че има хора които се оплакват от забиване на сушилнята и че там им е слабо място. Поне да бяха казали на човека че има специален препарат за тази цел и ако може да се снабди с него. Може да помогне. Препарата беше показан от потребител тук някъде из предните теми.

# 92
Гледах го това в youtube, но не беше с моя модел. За това ги попитах. Просто повече ще се изчисти... По твоята логика не се задръства с боклуци, а ти си споделял в предишни теми, че селф или ауто клийнинга не го препоръчваш именно защото не се чисти качественно.

# 93
  • Пловдив
https://Днес звънях в сервиза на бош да питам как да си чистя кондензатора долу, който е селлф клиининг. Знам че тъпо ще прозвучи но не ми се дават пари за профилактика след 2 год да ми го чистят и те ми казаха да си напълня горе чекмеджето с 1 литър вода и да пусна кратка някоя програма. То щяло да вземе водата, да изчисти и да си спре програмата като отчете че няма влажност в барабана. Смятам събота да го пробвам поне 2 3 пъти. Надявам се да съм бил полезен със този съвет на някой с подобен на моя модел, от който съм много доволен... Няма влажни и намачкани дрехи.

Тази "домашна профилактика" на Bosch SelfCleaningCondenser се прави със специален препарат,писала съм за него в предишни теми,сега не ми се влиза в обяснителен режим.И защо смятате,че след 2год. ще давате пари за профилактика?Аз съм "горд" собственик на 2такива сушилни,знам много добре какво,кога и как се прави.

# 94
  • Велики Преслав
Да писал съм и си мисля че е така. Я в ютюб виж как просто се спуща водата. За да отмие мъха си трябва струя. Не една пиклива помпичка. Ава тва дето са ти казали тя си го прави.
    Уърпул са некачествети ама имат силни помпи, и наистина го измиват.
   Също и Самсунг

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 20:50 от Vasil Vasilev 676271

# 95
cecinio аз съм с Бош самопочистваща . Това почистване с вода тя си го прави сушилнята по време на всеки цикъл - мисля 4 пъти на един цикъл сушене .
Ако искаш да си почистиш кондензатора им се обади да ти изпратят специален препарат имат.
Иначе може да светнеш с фенерче през дупката на двойния филтър и да видиш в какво състояние е кондензатора .
Аз на моята до сега не съм слагала препарат да я чистя , като светна с фенерчето добре изглежда кондензатора . Почти 3 години я използвам и съм много доволна Sunglasses

# 96
  • Пловдив
Моля за помощ - ако избера опция Много сухо, дали ще суши на по-високи градуси и има ли опасност за дрехите? Досега няколко пъти пускам на Сухо за прибиране на различни програми - Микс, Синтетика, Памук и излизат не напълно сухи.

# 97
Мисля, че температурата (евентуално) зависи от материята, а от зададената степен на изсушаване зависи само времето.

# 98
  • Велики Преслав
Точно така, пък и термопомпата не може да вдигне повече от 70 градуса.

# 99
Здравейте, имам комбиниран уред АЕГ L9WBC61B. Струва ми се, че не суши добре. Поне не като в началото. Трябва почти винаги да пускам допълнително сушене, за да са готови за прибиране, защото не гладя и не ми трябват за гладене. В началото ги пусках на степен Гардероб, сега и на степен Слънце ми се струват леко влажни.
Всеки път почиствам основния филтър за мъхове, който е като чекмедже и по-рядко този страничния дълъг и тънък. Почистихи и долу филтъра в клъглото капаче. Няма промяна. Проверих с фенерче какво е състоянието като извадя филтрите и има полепнали мъхове много навътре, но все пак се вижда отвора, от който идват. Какво друго мога да направя преди да повикам техник?

# 100
Днес за обща култура се поразходих в един магазин да поразгледам различни модели сушилня. Направи ми впечатление на няколко уреда на АЕГ и Електролукс, че изобщо нямат филтър на кондензатора. Нямаше свободен сътрудник наблизо, за да попитам. Това възможно ли е? Гледах вътре в барабана, където бяха книжките, някакви маркучета и такива подобни, няма допълнителни филтри. Помислих, че просто не са ги сложили.

# 101
  • София
Днес за обща култура се поразходих в един магазин да поразгледам различни модели сушилня. Направи ми впечатление на няколко уреда на АЕГ и Електролукс, че изобщо нямат филтър на кондензатора. Нямаше свободен сътрудник наблизо, за да попитам. Това възможно ли е? Гледах вътре в барабана, където бяха книжките, някакви маркучета и такива подобни, няма допълнителни филтри. Помислих, че просто не са ги сложили.
Да, аз съм с такова АЕГ. Нищо му няма, дърпам с прахосмукачката, ако нещо е залепнало, преди това минавам с четка (обикновена за боядисване) тези металните лентички и после прахосмуча.

mama_na_nanа
- питай в темата за комбинираните, да не би да има нужда от сервизно почистване.

# 102
  • Велики Преслав
Имоето АЕГ е така. Никакъв проблем. Така са си.
   Ако има нещо го мия със пръскачка за цветя.

# 103
Здравейте!
Някой има ли впечатления за този модел сушилня:
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-SAMSUNG-DV80T5220AW/p/681658
Или въобще за сушилни Samsung?

Благодаря за всички мнения! Flowers Hibiscus

# 104
  • Варна
Здравейте, старата ми сушилня Беко ме напуска и трябва да търся нова. Последните години почти не сме случили на безпроблемен от началото уред и изпитвам страх, че отново предстои проблем, вместо да улесня ежедневието си.    Искам сушилня, която да издържи поне гаранционния си период, сервизното обслужване да е добро, с налични резервни части (не като България Сервиз Груп примерно). Бюджет около 1200 лв, с термо помпа. Кои марки да огледам - Електролукс, Бош, АЕГ? Струва ли си още малко да се плати за Miele от по-ниския им клас, ето такъв модел:  
https://www.technomarket.bg/sushilni/miele-tsf643wp-ecospeed-8kg-09179035
Приемам всякакви съвети. Не обичам да се разправям с консултанти в магазина, там ходя само, за да огледам, ще поръчвам онлайн заради правото на отказ. Ще поставям уреда върху пералня, ако това е от значение.

Общи условия

Активация на акаунт