Избор на сушилня - Тема 18

• 47 079
  • 707
  •   1
Отговори
# 585
Ако не греша Васко беше с АЕГ 8 серия същия модел като мойта сушилня.
От чисто любопитство може ли да споделиш след колко време експлоатация се развали мотора. Моята беше на 11 месец от експлоатацията когато за пръв път сменихме мотора, а след 1м и сменения се повреди и тогава техника каза, че си е знаел, че трябва оригинален мотор, но все пак пробвал първо с този (като този неоригиналния беше нов, не втора употреба). Явно е важно моторът да е оригинален. Това исках да кажа на Васко и ако някой друг се окаже пред смяна на мотора на АЕГ серия 8. Трябва оригинален мотор, каквото и да значи това.

# 586
Васил не веднъж е казвал, че е техник и оправя такива уреди. Би трябвало да знае какво да прави.

# 587
Ако не греша Васко беше с АЕГ 8 серия същия модел като мойта сушилня.
От чисто любопитство може ли да споделиш след колко време експлоатация се развали мотора. Моята беше на 11 месец от експлоатацията когато за пръв път сменихме мотора, а след 1м и сменения се повреди и тогава техника каза, че си е знаел, че трябва оригинален мотор, но все пак пробвал първо с този (като този неоригиналния беше нов, не втора употреба). Явно е важно моторът да е оригинален. Това исках да кажа на Васко и ако някой друг се окаже пред смяна на мотора на АЕГ серия 8. Трябва оригинален мотор, каквото и да значи това.
Рори72, AEG не изписват ли E50, а не F50. Vasil е посочил F50.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 12:49 от niljaniljo

# 588
  • Велики Преслав
Ами значи при мен, точно когато мина втората година, ми се разби лагера на мотора. Отдавам го на това,  явно пресата която го е набивала на оста  е удряла криво и сепаратора е наранен.
    Вече минаха 6 години 4 след лагерите, и ролките на барабана се счупиха, всъщност само едната. Барабана следователно се върти трудно и сушилнята мисли, че има проблем с мотора.
  Относно оригиалността на мотора.
Глупости са за мен това което са казали.
На повечето моторите са 3600 оборота 240 херца 190 волта на фаза.
  Разликата между моторите идва от вида на сушилнята. При термопомпените има една торбина и оста на мотора от едната страна е по-къса. За тези без термопомпа, оста ет двете страни е дълга защото върти втора турбина.
  Просто ми се е налагало да купувам мотор за сушилня втора ръка. Беше допи за 8 кг а аз взех от 8 кг. Като параметри и вид бяха еднакви. Никакъв проблем нямаше и още няма. Минаха вече няколко месеца. Всички серии правят проблем с мотора. При 8 е по-често.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 13:14 от Vasil Vasilev 676271

# 589
Здравейте,бихте ли ми препоръчали хубава сушилня,бюджет 1000лв?

# 590
# 591
# 592
Здравейте,бихте ли ми препоръчали хубава сушилня,бюджет 1000лв?
Изпитана и във форума:
https://zora.bg/product/da83ili

и:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-t7-dbe-38s

# 593
  • Велики Преслав
Относно сушилнята. Освен ролката, проблема е и ротора на мотора. При тези мотори той не е асихронен с на късо съединен ротор ( демек простия инвертор с променливотокови фази ) а е с постоянни магнити защото е постоянно токов инверто. Е тези магнити бяха паднали. Сега ги залепих. Но и си поръчах мотор. Цената му е 113 лв от Полша, а доставката е 15 лева. Човека с който говорих от АЕГ България ми каза че и този проблем е един рядко срещан, но се е случвал.

# 594
Търся за Варна фирма/техник/ за профилактика(почистване) на кондензатор на AEG. Петгодишна е вече машината и само с прахосмукачка и кърпичка не става. Иначе, да отбележа, работи перфектно и затова не искам някой палачор, който ще дойде да ми я разровичка. Просто едно професионално почистване на решетката ми е нужно. Thinking Ако някой може да е в помощ?...

# 595
  • Велики Преслав
Кокошчице, какво е това сега. Значи искаш да я профилактират, пък не искаш да я разглобят. Ами сама си я оправи. Щом знаеш как.

# 596
Търся професионално почистване на кондензатор. Не съм споменавала нищо за разглобяване, нито разбирам заяждането? Или поне така ми звучите, извинявайте, ако греша?

# 597
Сушилнята има ли термопомпа ?

# 598
Търся професионално почистване на кондензатор. Не съм споменавала нищо за разглобяване, нито разбирам заяждането? Или поне така ми звучите, извинявайте, ако греша?
кокошчица, няма как да стане без разглобяване. Мъх се натрупва върху барабана и др. места. Вие виждате само решетката на топлообменника,която периодично почиствате  по инструкция от производителя, но назад има още. Цената за почистване е от 120+лв и отделно за транспорт - ако ползвате на сервиза.
Натрупването на мъх зависи от интензитета на ползване и естеството на материите в гардероба.

# 599
  • в 1001-та нощ
Да споделя до къде стигнах. Обадих се на Бош. Казаха ми, че в рамките на гаранцията - за посещение за диагностика ще платя 48 лв., а ако е необходима профилактика - 140 лв. Това не влизало в ганранцията. Гаранциятала покрива само повредени части.

Бях доста учудена, защото преди година не платих нищо - нито за посещението, нито за профилактиката. Но е възможно тогава да са решили така заради вдигнатата врява. До сега за никой друг уред не ми се е налагало да ползвам гаранционно обслужване, затова и вероятно съм толкова изненадана, че се плаща и за диагностика, и за профилактика.

Казаха ми, че има препарат, който е хубаво да ползвам няколко пъти в годината. Бях учудена, че ми го предлагат, защото педи година дума не се обели и за препарата зная от темата. Казах им, че съм го поръчала, но не ми става ясно как да го ползвам за моята сушилня, защото инструкцията е за други модели. Разбрахме се, като дойдат техниците - да ми покажат. Но ... хората, които дойдоха да я вземат са нещо като хамали - казаха, че само носят сушилните ... Е, ще видим какво ще кажат тези, които ще я донесат - уж щели да са техници Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт