Избор на сушилня - Тема 18

• 47 051
  • 707
  •   1
Отговори
# 600
кокошчица, няма как да стане без разглобяване. Мъх се натрупва върху барабана и др. места. Вие виждате само решетката на топлообменника,която периодично почиствате  по инструкция от производителя, но назад има още. Цената за почистване е от 120+лв и отделно за транспорт - ако ползвате на сервиза.
Натрупването на мъх зависи от интензитета на ползване и естеството на материите в гардероба.

Благодаря! Да разбирам ли, че ще трябва да я вземат от вкъщи Frowning1 не може на място?

# 601
кокошчица, няма как да стане без разглобяване. Мъх се натрупва върху барабана и др. места. Вие виждате само решетката на топлообменника,която периодично почиствате  по инструкция от производителя, но назад има още. Цената за почистване е от 120+лв и отделно за транспорт - ако ползвате на сервиза.
Натрупването на мъх зависи от интензитета на ползване и естеството на материите в гардероба.

Благодаря! Да разбирам ли, че ще трябва да я вземат от вкъщи Frowning1 не може на място?
Да, трябва да е в сервиз. За премахване на наслагвания се използва пароструйка и /или препарати за премахване на котлен камък /при твърда вода/и други упорити наслагвания.

# 602
  • Велики Преслав
Кокошчице, прости за заяждането. Ами да трябва да я вземат. Аз ги мия със водоструйка.

# 603
Търся за Варна фирма/техник/ за профилактика(почистване) на кондензатор на AEG. Петгодишна е вече машината и само с прахосмукачка и кърпичка не става. Иначе, да отбележа, работи перфектно и затова не искам някой палачор, който ще дойде да ми я разровичка. Просто едно професионално почистване на решетката ми е нужно. Thinking Ако някой може да е в помощ?...
Щом работи перфектно защо ще я чистите? Нали суши нормално или не?

# 604
Да споделя до къде стигнах. Обадих се на Бош. Казаха ми, че в рамките на гаранцията - за посещение за диагностика ще платя 48 лв., а ако е необходима профилактика - 140 лв. Това не влизало в ганранцията. Гаранциятала покрива само повредени части.

Бях доста учудена, защото преди година не платих нищо - нито за посещението, нито за профилактиката. Но е възможно тогава да са решили така заради вдигнатата врява. До сега за никой друг уред не ми се е налагало да ползвам гаранционно обслужване, затова и вероятно съм толкова изненадана, че се плаща и за диагностика, и за профилактика.

Казаха ми, че има препарат, който е хубаво да ползвам няколко пъти в годината. Бях учудена, че ми го предлагат, защото педи година дума не се обели и за препарата зная от темата. Казах им, че съм го поръчала, но не ми става ясно как да го ползвам за моята сушилня, защото инструкцията е за други модели. Разбрахме се, като дойдат техниците - да ми покажат. Но ... хората, които дойдоха да я вземат са нещо като хамали - казаха, че само носят сушилните ... Е, ще видим какво ще кажат тези, които ще я донесат - уж щели да са техници Simple Smile
a.l.e.n.a,препаратът на BSH не е манна небесна. Той е строго профилирана относно наслагвания по топлообменника, но не отменя разглобяването и профилактиката на наслагвания на други места, свързани с процеса на експлоатация на споменатия домакински уред. В кратките въведения е посочено към кои машини се прилага и кои са допълнително възможни да се възползват след консултация със сервиз. Имам Siemens във ваканционен имот, който "зазимявам" във връзка със сезона на експлоатация на имота за 3/4 месеца, но това не отменя почистването на др. места при нужда. Така, че една профилактика и почистване ще оптимизира работата на вашия електроуред.

# 605
Търся за Варна фирма/техник/ за профилактика(почистване) на кондензатор на AEG. Петгодишна е вече машината и само с прахосмукачка и кърпичка не става. Иначе, да отбележа, работи перфектно и затова не искам някой палачор, който ще дойде да ми я разровичка. Просто едно професионално почистване на решетката ми е нужно. Thinking Ако някой може да е в помощ?...
Суши Grinning и за да продължава да суши производителят иска неслучайно да се почиства и поддържа. Смятам, че след една петилетка е нужно, освен от домашната прахосмукачка, да се дзакне и от специалист. Но сбърках мястото да попитам Simple Smile Моя грешка Grinning

# 606
Суши Grinning и за да продължава да суши производителят иска неслучайно да се почиства и поддържа. Смятам, че след една петилетка е нужно, освен от домашната прахосмукачка, да се дзакне и от специалист. Но сбърках мястото да попитам Simple Smile Моя грешка Grinning
Бре, ти да видиш! От толкова избиране, сигурно на най-големия специалист ще попаднеш...те в сервизите трева пасат.
Попитах те съвсем човешки, но...

# 607
Какво е това " професионално почистване на кондезатора " ? Thinking

# 608
От години ви чета и преди избора на всяка по- важна покупка съм търсила отзиви тук и никога не съм била подведена, за което благодаря!
По темата от години ползвам пералня Горение и съм много доволна, старата беше с метален барабан, беше на вярна служба 18 години и работеше, когато я сменихме, само беше станала по- шумна, заради изтъркани дискове. Затова за сушилня решихме да заложим на същата марка, след като и тук прочетох положителни отзиви.
Изключително съм доволна, съжалявам само, че не си купих по- рано, голямо удобство е.
П.П.Тук прочетох, че някои се оплакват, че дрехите им се свиват , това се дължи на избора на програма. Моя близка ме посъветва с коя програма да работя, макар нейната да е друга марка,стигнала до нея на принципа проба грешка и нямам дреха, която се е свила.
Друга малка хитринка, която ми каза, за да не са намачкани дрехите, да се подреждат вътре, а да не са на топка, така дрехите излизат в доста добър вид без гънки и намачкваме .
Успех на всички при избора на сушилня и не се колебайте купете си, дори да е нискобюджетна пак ще ви е от голяма полза. Родих се откакто я купих,да не говорим за зимата, когато е просто незаменима. Вече не мога да си представя ежедневието без това удобство, което до скоро мислех за глезотия и излишен разход. Струва си всяка стотинка.

# 609
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добра пералня и отделно сушилня. Бюджетът ми е до 2000лв за двете. Проблемът е че трябва да бъдат поставени в шкаф, който ще е с максимална дълбочина 60-62см, а повечето уреди имат дълбочина с вратата повече от тези см.
Благодаря предварително!

# 610
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добра пералня и отделно сушилня. Бюджетът ми е до 2000лв за двете. Проблемът е че трябва да бъдат поставени в шкаф, който ще е с максимална дълбочина 60-62см, а повечето уреди имат дълбочина с вратата повече от тези см.
Благодаря предварително!

https://zora.bg/product/t8dec68s

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-HOOVER-NDP-H9-A … TCBEXS-S/p/681245
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-HOOVER-ATDH-9-A … KERXMS-S/p/681236

За информация Хайер ( Китай ) е собственик на Хувър и Канди, от които и трите имат слим и компактни модели:

https://en.wikipedia.org/wiki/Haier
Subsidiaries   GE Appliances (U.S.) majority 90%
Hotpoint ( за U.S. пазара)
Hoover (Europe)
Candy
Fisher & Paykel
Sanyo (South East Asia)

Сушилня CANDY RO4 H7A2TCEX-S/ Slim
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-CANDY-RO4-H7A2T … X-S-Slim/p/688914

ДЪЛБОЧИНА   47.0 см

Перални може да се намерят и от други марки или комбиниран уред за вграждане, но тънките сушилни изглежда са доста кът поне на нашия пазар.

# 611
Здравейте, идвам и аз с въпрос. Разгледах предните теми и съм се спряла като марки на сушилня бош, Електролукс или горение, но ще посетя тези дни физически магазин,за да избера. Въпросът ми е следният: понеже сушилнята ще бъде върху пералнята, а пералнята е Уърпул, ако решим да ползваме кит, на коя марка трябва да бъде? На марката, която е сушилнята или на която е перлнята? Или има някакъв друг показател, по който се избира кита.

# 612
  • Велики Преслав
Ами зависи. В един случай, може да смените и пералнята. Не е шега. Ако е 600 оборота, не може да ползвате сушилня. Друго. Китовете са по дълбочина.

# 613
Пералнята е купена преди година, върти до 1400 оборота, така че не мислим да я сменяме.

# 614
  • Велики Преслав
А тя колко кг е.

Общи условия

Активация на акаунт