Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 116
  • 808
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и честит празник Gift Heart Надявам се на всички да донесе мечтания подарък People Angel
След колко време опити е нормално да се допитам до репродуктивен специалист? Имаме 6м опити общо (като през някои месеци са били само около датата на О), след което стопирахме за да лекувам възпаление.
Тези 6м без положителен резултат малко ме отчаяха, понеже както много хора си мислех че ще стане от раз. Но напоследък се чудя не е ли по-добре да сме стъпка напред преди да продължим и поне да се успокоя.

# 121
Bubkata може първо да пуснете някои изследвания (полови хормони, щитовидна жлеза) и спермограма. О засичала ли си с тестове? Ако не и цикълът ти не е много редовен, 6 месеца не са много време. Ние засичахме О всеки месец и стана на 7мия. Успех!

Честит празник на всички, който и да празнувате Hug

# 122
Бубката , до 35 , ако не стане до година, а след тази възраст до 6 месеца, се прибягва към консултация с репродуктивен специалист. Найсна правилно те е насочила. Може да си видиш половите и щитовидните хормони, тест за ИР и основни витамини, а ТМ да пусне една разширена спермограма в репродуктивна клиника.

# 123
Bubkata може първо да пуснете някои изследвания (полови хормони, щитовидна жлеза) и спермограма. О засичала ли си с тестове? Ако не и цикълът ти не е много редовен, 6 месеца не са много време. Ние засичахме О всеки месец и стана на 7мия. Успех!

Честит празник на всички, който и да празнувате Hug

Да, през този период всеки месец правих тестове за О. Цикълът е редовен, но кратък - средно на 23-24 ден идва. И продължава по 7 дни. Бях чела че в такива случай О настъпва понякога дори в края на менструацията, но ако съдя по тестовете, не бе така при мен.
Приятелят ми е пускал спермограма и всичко изглежда ок при него. За хормони - не съм пускала, не знам дали мога да го направя на своя глава и без насока от доктор, просто да ида в лаборатория? LH и FSH достатъчно ли е да изследвам?

# 124
бубката, знам, че е хубаво да се излесдват "женските" хормони: LSH, прогестерон и др. в 3 ден до 5 ден от началото на цикъла, както и хормоните на щитовидната жлеза- TSH и другите. Така ще видите дали всичко е в норма, защото често промени с хормоните затрудняват забременяването. Да, може на своя глава да си направите изследванията в точните дни, а после с резултатите да посетите лекар за консултация.

# 125
Може и директно да идете на репродуктивен, но ако има нещо при изследванията, даже и АГ може да коригира сравнително лесно. А и доколкото знам се чака доста за час за репродуктивен. Иначе има тема за изследванията, разгледай най-добре там подробно.

Believe съжалявам, че не е станало. Следващият път да е вашият!

Ивана Александрова е качила видеа за тяхната история (4Инсе и 2 Инвитро), доста подробни, може да е полезно на някой.

# 126
Искам само да кажа във връзка с хормоните, обикновените АГ при мен не им обърнаха внимание, въпреки че очевидно не бяха в много идеални стойности. Включително двама професори от Майчин дом, за тях ФСХ на горна граница не беше проблем, щом на ехографа яйчниците ми изглеждали добре. Не, че след това репродуктивния Калчев му обърна много внимание де 🤣  Та с хормоните е малко тегава работа, например точно Ивана Александрова каза, че нейните са били винаги идеални и пак не се е получило. А тук Тикълс, мисля че ми писа наскоро как е забременяла 2 пъти с ФСХ около 17....

# 127
Ние и двамата сме на по 36г., и след 5 месеца на своя глава реших да си пусна хормони, а той спермограма. За късмет в деня, в който имах запазен час за репродуктивен специалист, видях двете чертички.
  Хубаво е на 3- я ден от МЦ да пуснеш Лх, ФСХ и Естрадиол, после на 7- я след доказана О- прогестерон и естрадиол.
  Весел празник на всички и дано този месец ви донесе успехи!

# 128
Честит празник, мили момичета!  Two Hearts Two Hearts
Искам да ви поздравя и да ви пожелая топлина и любов и разбира се най-чаканото малко чудо! Надявам се денят да донесе късмет и от днес да жънем тестове цели 14 дни!
За по-сигурно ви ръся с ритлив, двоен, розов прашец!  Nature Sparkles Nature Sparkles

П.С.
Сутринта видях едно лайкче от Одрито на пост където споделям колко ми е помогнал форума, но главно тази тема и хората с които се запознах в нея и ми стана още по-мило, затова ми се иска да вдигна едно виртуално вино за всички вас, минали и настоящи и бъдещи и да ви благодаря че ви има и сте толкова топли и отделяте времето си да помагате на съфорумците си!

# 129
  • London
Честит празник, мили дами ! 🥰🌹

Аз от днес започнах да приемам различна марка пренатални витамини, дадох и на мъжО да пие от мъжкия вариант. Уж много добри отзиви, няколко приятелски двойки също ни ги препоръчаха, пък да видим. И да не помогнат, няма да навредят да приемем по дозичка витамини.

Пожелавам ви прекрасен остатък от днешния ден и много позитивни емоции (тестове) на всички ❤

# 130
Здравейте, нахлувам във вашата тема. : )
Аз съм на 28 и скоро ще се ориентираме към бебеправене. Имам обаче една муха в главата....цикълът ми е на 28-30 дена редовен без пропуск, щитовидна-нормална, последно пускахме пълна кръвна картина пак добре. Обаче от началото на локдауна (ноември), започнах на или точно денят преди 1 и 2 ден от цикъла да се потя нощем, ама направо се лее вода от мен, цялото легло е мокро. Само в тези дни. Супер много се притесних, казах на лекаря ми, той предположи стрес или ПМС, ако иначе щитовидната е ок. Та...вие както сте запознати с изследвания имали ли сте такива симптоми? Попринцип точно през ноември много се сдухах и хапвах повечко джънк, но не съм дебела (171, 58 кила), нямам ИР. Като по-млада ми бяха казали СПКЯ, но сега нито кисти имам, нито пъпки, нищо. Не знам дали тази диагноза е актуална.
Да пускам ли хормони на своя глава (щото лекарят не иска, а здравната не плаща, ако той не позволи)?

# 131
Здравейте,
включвам се и аз в темата.
Пожелавам на всички само положителни тестчета и пухкави бебчета.

# 132
Здравейте, дами и честит празник - и на виното и на любовта.
Раздавам днес много втори чертички, сърчица и любов! ❤

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 19:41 от CardyR

# 133
Сноууайт , за съжаление точно слабите последни разбират , когато имат ИР. Преди няколко поста коментирахме какви изследвания е добре да се пуснат: ЛХ, ФСХ и естрадиол на 3-ти ден, пролактин и прогестерон на 7-ми ден след доказана О, тсх, фт3,фт4, тат,мат, витамин Д, Б12 и фолиева. Дали ще си ги платите или ще минете по здравна каса си е въпрос на избор и възможности.
Редактирам се заради Карди . Честито за положителния тест, ама не е мястото тук да се записваш с него. Има други теми за това.

# 134
Здравей, благодаря ти. А ИР как се доказва точно (защо последни да го разбират)? Инсулин или? Правили са ми преди изследване, но не помня точно какво беше. Или от тези, които ти си посочила само?

Общи условия

Активация на акаунт