Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 139
  • 808
  •   1
Отговори
# 135
Честито, Карди! Успешна и до финал!

# 136
Здравей, благодаря ти. А ИР как се доказва точно (защо последни да го разбират)? Инсулин или? Правили са ми преди изследване, но не помня точно какво беше. Или от тези, които ти си посочила само?
Не при всички хома индексът показва, ако има проблем. Предполагам , че това си правила. За да се докаже се прави обременяване с глюкоза, при което трикратно се изследват глюкоза и инсулин, а моята ендокриноложка държеше и четирикратно да се измерят стойностите. Последни разбират , точно защото го няма характерното покачване на килограми. За ИР е характерно напълняване в областта на корема. Лично аз разбрах за проблема, след чете тук във форума и си самоназначих хома индекс и си показа още там, но ендото държеше и обременяване да направя, защото е още по-обективно, но си има изискване за него как се прави. За около година качих почти 10кг без да съм променяла нищо в хранителния режим. Да ,ама ПКК включва само глюкоза, която при мен беше близо до горна граница , но в рамките на референтните стойности и съответно никой не обръща внимание.

# 137
Благодаря, ще направя изследване. Много полезно.
Аз не съм забелязала напълняване и последните години тичам по средно 50 км на седмица, тренирам много и от тогава честно казано (3 години някъде) нямам пъпки, но може да е и късмет просто. Също ям въглх. на всяко хранене почти, направо без тях не оставам, а преди от тях имах проблем с кожата.

# 138
Карди, честито и лека бременност! Няма никакво значение в коя тема сме писали и сме се похвалили с положителен тест, важното е всичко да е наред, другото си е чиста доза загуба на време.
На мен този месец много ми подрани, уж цикъла ми е точен на 28 дни, сега ми дойде на 25ти. Още дори опити не сме почнали, защото тъкмо сега се решихме.Ще чакам да ми свърши и почваме, но нещо това подраняване и цапане не ми харесва. Ще звъня на доктора да ми даде направление за репродуктивен специалист да видим нивата на половите хормони. От този месец пия Витекс, може той нещо да ми е разбъркал въпреки, че уж го вземам за регулиране и по-лесно забременяване.

# 139
Ее ако е само веднъж, не се стряскай. Сори, аз малко като новак давам съвети де, но... Примерно аз ако имам 2-3 безсънни нощи в месеца или много стрес ми закъснява с до 2 дена, ама рядко. Последната година наистина точно след много голям шок ми се случи еднократно.

# 140
Карди, честито и лека бременност! Няма никакво значение в коя тема сме писали и сме се похвалили с положителен тест, важното е всичко да е наред, другото си е чиста доза загуба на време.
На мен този месец много ми подрани, уж цикъла ми е точен на 28 дни, сега ми дойде на 25ти. Още дори опити не сме почнали, защото тъкмо сега се решихме.Ще чакам да ми свърши и почваме, но нещо това подраняване и цапане не ми харесва. Ще звъня на доктора да ми даде направление за репродуктивен специалист да видим нивата на половите хормони. От този месец пия Витекс, може той нещо да ми е разбъркал въпреки, че уж го вземам за регулиране и по-лесно забременяване.

На мен лично не ми е приятно някой от нищото да се влючва тук с положителен тест. Тук има момичета с жестока борба, както и такива, които се записват, защото тепърва започват опити. На плюсчета от тях се радвам много и има такива, които очаквам с нетърпение да се похвалят. Стискам палчета на всички 🤞🍀❤️

ПП Не го пиша с цел да се заяждам или да съм груба. Просто споделям чувствата си 😊
Витекса може да измести цикъла. Хубаво е и да пуснеш прогестерон на 7ми ден след доказана О.

# 141
За мен инсеминацията в нашия случай е пълна загуба на нерви, пари и най-вече на време, а то си лети и не пита!
Тя и Диди викаше, че е загуба на време и няма шанс, ма виж я сега Simple Smile

Честит (двоен) празник на всички!!
Сутринта видях едно лайкче от Одрито на пост където споделям колко ми е помогнал форума, но главно тази тема и хората с които се запознах в нея и ми стана още по-мило, затова ми се иска да вдигна едно виртуално вино за всички вас, минали и настоящи и бъдещи и да ви благодаря, че ви има и сте толкова топли и отделяте времето си да помагате на съфорумците си!
Джесче, ми и аз нещо подобно мислех да напиша в онази тема, гуш на теб Simple Smile Purple Heart

Добре дошли на новите и да не се задържате ей !!!

# 142
Искрено се извинявам, че съм засегнала някого с +.
Мислех, че темата е дискусионна и след като, гласувах с “Аз няма от мечтата си да се откажа, чертички две тук скоро ще покажа.” Мислех, че реално МОГА да покажа.
Освен това до преди теста и аз съм била... както и да е, изтривам си постовете.
Лека вечер и успешни дни от мен!

П.С. Не мога да го изтрия, редактирах го Simple Smile

# 143
Напротив, има значение коя е темата и защо е създадена. Най-малкото човек да се представи и да разкаже историята си, макар и тя да е в началото. Целта е да си помагаме и да сме полезни с опит и подкрепа.
За хората, които са подминали първата страница на темата:
На новите - добре дошли !
Ние тук се обичаме, уважаваме и много си помагаме.

Молим ви, представете се – на колко години сте, откъде сте, от колко време опитвате, колко дълъг е цикълът ви, кога е овулацията ви, имате ли вече деца, и всичко друго, което прецените ! Дано темата ви донесе информация, положителни емоции и приятелско рамо в трудните моменти !

Да, Алисън, аз писах за моите АМХ и ФХС, на които много се шашнах, но всички АГ-та, които обиколих ми казаха, много да не се вглеждам в тези стойности и да продължаваме с опитите. Резултатът са вече осезаеми ритничета в 23 седмица.
Честито на всички, които днес празнуват! Hug

# 144
Последно нахалствам, тъкмо ми изникна едно въпросче....
тук в Германия има един много популярен чай, т.е. те са 3 бр, които направо за чудодейни ги имат, както и за регулиране на цикъл, пмс, бебеправене. Казват се Zyklustee 1, 2 и Nestreiniger на Вита ет натура. Последният чай в превод е ,,почистващ гнездото". : ) Та пречистващият се пие 3 пъти на ден, всеки ден, чай едно до овулация, чай 2 след овулация или по 2 седмици и двата. Рецензиите са супер обнадеждаващи, аз си взех само пречистващия, за да регулирам това гадно потене преди цикъл. Другата седмица го почвам. А съставките на тези чайове нр. 1 например е основно малинов лист и други, нр. 2 е Frauenmantel (lady"s mantle) на немски и англ., на български не знам как е. Пречистващият е с коприва и други. Някой ползвал ли ги е? Или като идея от мен, може да пробвате.

https://www.vitaetnatura.de/Tee-und-kinderwunsch

П.С. аз се представих по-горе обстойно, но накратко: 28г, живея в Германия, скоро почваме бебеправене, имам притеснения заради потене, но цикълът е редовен на 28-30 дни и щитовидната наред. 171, 58 кг, т.е. не мисля, че съм с ИР, но ще трябва тест май.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 19:54 от snowwhite12

# 145
Благодаря за коментарите за ваксината срещу ковид, момичета. Май ще изчакам.

На мен ми дойде Confused И то навръх рождения ми ден. Такива болки бяха, такава мъка, не си представях така личния си празник. Утре ще звъня на гинеколога ми да си запиша час на 9-10 ден да видим какво се случва и като цяло какво ще правим.

И аз да кажа за ИР. Аз съм перфектният пример, че при супер НОМА индекс може да има проблем на 60 или 120 мин. За щастие това лесно се коригира, макар и с неудобството на диетата.

# 146
Belive, Одри е права 😂 Точно преди една година ги говорих тия неща и дойдоха двама 😂 Дано те заразя поне с едно човече. А и всички останали 😁 И внимавайте довечера, че верно стават скорпиони 😍
п.с. моите са правени точно днес, ама са деви, заради по-ранното им раждане 🤪

# 147

Да, Алисън, аз писах за моите АМХ и ФХС, на които много се шашнах, но всички АГ-та, които обиколих ми казаха, много да не се вглеждам в тези стойности и да продължаваме с опитите. Резултатът са вече осезаеми ритничета в 23 седмица.
Честито на всички, които днес празнуват! Hug
Да, на мен точно тези двете са ми топ стрес факторите 🤣 постоянно ги мисля и ме притесняват, а всички лекари ми казаха и на мен да не ги гледам. Явно с постоянно мислене сама си преча.
За ИР искам да кажа, че на мен ми казаха "Щом си толкова слаба няма как да имаш ИР" Но го обмислям скоро и това изследване.
snowwhite12 кажи за пъпките и въглехидратите, моля. Аз имам пъпки само в областта на брадичката, ужасни са, другата част от лицето ми е много чисто. Никой  не казва от какво са 😖

# 148
Честит ( двоен)празник на всички! Heart
Добре дошли на всички нови момичета и дано не се задържате дълго в тази тема!
Snowwhite, и аз съм в Германия, както и Найсна и Quittenmarmelade. Относно чайовете - 1 и 2 пия от години, купувам си директно малинови листа и шапиче (Frauenmantel), излиза много по-евтино. Nestreinigungstee пих само след първия ми аборт, по съвет на акушерка. Внимавай с него, все пак в билките са фитоестрогени, да не разбуташ нещо. По същия начин и чаят от малинови листа помага при тънка лигавица, но при нормална може да предизвика полипи.
Витексът и при мен всеки път осезаемо скъсяваше цикъла, полза от него не видях, пихго преди години, и миналата година почти 6 месеца.
Believe, аз пък все още упорито се надявам за теб, докато няма М си има надежда. Ирен, много стиснати палци и за теб!
На всички други, посетени от лелката - дано да е за последно!

# 149
Като бях на 21-25 или 22-25 не знам точно кога почна адът, ама изведнъж получих акне по бузите, без челото. Също и брадичката. Не знам защ точно, имах повишен кортизол, ДХЕА С, нормален към висок тестостерон, бях НВД и вдигах яко тежести, не съм била дебела. Имах дори плочки по едно време, нагъвах ядки като за световно. Имах и период с нисък естроген. Та за щастие тази глупост с вмнвд я прекратих, намалих тежестите, почнах да ям вглх и сладко дори, но рядко, намалих месото до 3 пъти седмично, понякога и вс ден, но не 2 пъти на ден и почнах да тичам. Лятото бях на 70 км седмично плюс спининг 2 пъти и 1 тренировка с тжести, сега около 50 км само, защото е студено. Та... ям вглх. като за световно, иначе ще умра на този режим. И някак си не знам как стана, обаче точно тогава намаляха пъпките, после спряха, точно като сппрях ВМ НВД. А се появи гадното акне, като почнах вм и тежести, не знам дали е съвпадение.
Друго-грижа се добре за кожата,ама моето си беше неспасяемо положение само с кремове, поне в първата година. Та... сега кожата ми е напълно чиста, освен ако не изям 2-3 парчета торта и половин пица, което се случи на Нова година. GrinningТогава ми излезна една мини пъпчица и се махна за ден.

п.с. ааа сега забравих: пих мака, ашваганда, известно време инозитол и ДИМ, не знам дали и от тях ми се подобри, но аз мисля, че да. Но определено по чувство мисля, че тичането ми оправи метаболизма и спирането на тази гадна диета.

Общи условия

Активация на акаунт