Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 170
  • 808
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря ви момичета! Прекрасни сте! Ами на мен не ми се вярва заради СГ на ММ. Нещо не ми харесва и сме решили да запише час при др Кацаров и ще направи нова СГ в друга клиника, ако може да препоръчате къде ще съм благодарна! Тези са правени в Надежда.
Иначе се разписвам и аз с М от днес следобяда, чак не очаквах, защото тази сутрин в 5.30 сложих последните 2 утрогестана. По-късното правих теста и бях решила вечерта да не слагам, че няма смисъл и хоп изненада във WCто 😂. Нищо поне се радвам че не ми разбъзика МЦ Simple Smile
Диди дай Боже да ме заразиш 1, 2 не отказвам, розово, синьо добре дошло е 🥰!

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 20:12 от Believe*

# 151
  • Замък сред облаците
Snowwhite, потенето е свързано с промените на прогестерона и естрогена в края на лутеалната фаза. По нощното потене познавам с точност дали на следващия ден ще започне менструацията (през годините ми цикълът варира на 29-31 дни). Ето ти още инфо: https://www.healthline.com/health/night-sweats-during-period

# 152
Андреева, мерси! Ох, успокоявам се като чуя, че не съм единствена. Обаче най-много ме притеснява думата перименопауза. Баууу. На теб от кога ти е така? Сетих се още нещо. От близо 5-6 години преди да ми дойде ми става супер студено, ама наистина много студено (с 2 пуловера, терлици и парно на 5 едвам се стоплям) и по това познавам. Направо мръзна, после като ми дойде и без чорапи мога да ходя зимата вкъщи, а по време на овулация съм по къси гащи и потник. Не знам това нормално ли е, особено студа. Као цяло моят гинеколог е супер незаинтересован, ама тук не взимат нови пациенти никаде читавите лекари и чакам да си се прибера в Сф при добър лекар.

# 153
  • Замък сред облаците
Андреева, мерси! Ох, успокоявам се като чуя, че не съм единствена. Обаче най-много ме притеснява думата перименопауза. Баууу. На теб от кога ти е така? Сетих се още нещо. От близо 5-6 години преди да ми дойде ми става супер студено, ама наистина много студено (с 2 пуловера, терлици и парно на 5 едвам се стоплям) и по това познавам. Направо мръзна, после като ми дойде и без чорапи мога да ходя зимата вкъщи, а по време на овулация съм по къси гащи и потник. Не знам това нормално ли е, особено студа. Као цяло моят гинеколог е супер незаинтересован, ама тук не взимат нови пациенти никаде читавите лекари и чакам да си се прибера в Сф при добър лекар.

От пубертета съм така (значи 17-18 години вече). И това с ову-то и късите ръкави също е нормално. Акцентирай върху първата част от статията, ясно обяснява на какво се дължат тези температурни ирегулации. Нямаш необичайно дълги или пропуснати цикли или необичайни топли и студени вълни, които да те изненадват по всяко време от месеца, нали така? Щом потенето е консистентно преди цикъл, обичайно е заради спада на прогетеронпвите нива.

# 154
Благодаря ти за отговора, успокоих се много, честно.

# 155
Believe Съжалявам за развоя на инсеминацията. В Надежда ни казаха, че с 1% морфология по Крюгер сме за инсеминация. Реално трябва 1 читав да свърши работа. Ходихме при Кацаров и той каза, че с тази морфология не е невъзможно, но много трудно. Иначе той май предпочита да се правят изследванията в клиниката на Владимиров. Иначе сме ходили с изследвания от Адела и Надежда, но сега държи да са в тази на Владимиров. А по разни мнения чета, че там ги завишавали. Дали е така не знам.

За жалост ние не можем да кандидатстваме по фонда и опцията е 4 инсеминации. Миналата година имахме една, неуспешна. За сега чакаме да се повиши SDI, за да има смисъл от процедури иначе са пари на вятъра.

# 156
Здравейте,
Записвам се плахо при вас - на 37 съм, имам 2 дечица, но винаги сме искали голямо семейство , от 3-4 месеца правим опити, следя темичката при вас, но не се престрашавам да се включа до сега.
След последната бременност цикълът ми се установи по-кратък 24-25-26дни.
Следващ цикъл очаквам след 3 дни (по други причини правих  тестове предварително  7-8 дни преди датата и 4 дни преди датата  - негативни - за това нямам големи очаквания този месец) и след това продължаваме с опитите...

Мъжът ми твърди, че стерсът от работа влияе и вероятно е прав - наистина съм претоварена, отговорностите са много, а искам всичко да свърша добре и все се притеснявам за нещо, трудно превключвам от мислите за работа..
 Положителното е, че спрях да пия кафе -до преди 2 седмиици по 4-5 чаши дневно - сега 0. Дано тази малка стъпка има някакво значение...

Пожелавам на всички мечтата да се сбъдне,  да се преместите в темите с бременеещи емоции по-скоро и да гушнете здрави и щастливи бебчета!

# 157
Amandine, добре дошла и дано не се задържаш много в тази тема 😁.
За стреса на работа съм напълно съгласна. Аз по-нагоре точно от това се оплаквах. Работя отговорна работа и на моменти ми идва доста стреса. Понякога сама си го правя, защото съм си доста притеснителна и плаха и явно отговорността на плещите ми идва повече.
Решила съм, че след второто дете живот и здраве, няма да се връщам към тази професия повече.

# 158
Ели , днес специално заради теб ще влизам . Силно стиснати палци имаш от мен и много позитивни мисли.
Добре дошли и на новите момичета! Нека не се задържате дълго и бързо да се изнасяте към отчетните!
Аз се приготвям за път с надеждата , че има защо Blush

# 159
Ирен и Ели, да пишете, ей! На всички - успешна нова седмица. Някои почнаха нов цикъл - последен да им е за 2021 Grinning
И аз тръгвам на тридневна "командировка". Нулевия ми ден се отложи чак за днес. Съответно днес съм на преглед и хормони, ще започна евентуално прогестерон довечера, а в сряда трябва да съм пак в клиниката за лепило. Трансфер (дано) - в събота. Не е най-доброто време навън за път, но така ми се е паднало. Дано в снежното време се намерим със Скрежко Wink

# 160
Ели, Ирен, Mandaria имате стиснати палци от мен, ще чакам хубави новини 🤞🍀
Дано наистина този цикъл ми е последен за 2021/и не само на мен/, ако не се лъжа на 14ти разцъфтя и Believe, надявам се средата на март да се похвалим с две тлъсти чертички ❤️
Стискам палчета и за всички останали!!!
На новите, добре дошли и да не се задържат много 😉

# 161
Ех, това "дано този цикъл е последен за годината" много ми хареса Blush Дано!

Момичета, можете ли да споделите какви добавки и витамини пиете? Чета една книга за подобряване качеството на яйцеклетките (It Starts with the Egg: How the Science of Egg Quality Can Help You Get Pregnant Naturally, Prevent Miscarriage, and Improve Your Odds in IVF) и съм сравнително в началото, тъй като се започва с елиминиране на вредни фактори. Първата добавка, която препоръчват, е Q10. Аз засега си пия инозитол, фолиева, б12 и д3 (последните заради установени дефицити), омега 3 и селен.

# 162
Манди дай Боже на всички ни да е за последно и да сбъднем мечтата си! Много, ама много силно стиснати палци за събота ❤️, както и за Ирен и Ели, тръпна в очакване с вас момичета! 🤗
Кактусче да заедно вървим 😁, дай Боже да се похвалим 🙏!
Добре дошли на новите момичета и пожелавам много бързо да сбъднете мечтата си! ❤️
Благодаря че ви има момичета!
Марго, Одри мисля ви 🍀❤️🤗
Относно добавките аз приемам метил б12, б6 (поддържащи понеже имам мутация хомозигот по МТХФР), метил фолат, омега 3, вит. Е, Ц, Д, магнезий, желязо (ниско ми е), Цинк, НАК, Инозитол, Р-АЛА. Чакам си и няколко поръчки от iHerb и там е убихонала! Та станаха шепа и от горе 😂!
Също съм с хипофункция на ЩЖ и пия еутирокс и имам ИР 😂 за сега я контролирам с диета и съм доволна. Взех си акучек актив и сега пада едно бодене на гладно, след ядене, след 2 часа, абе 5 пъти на ден 😂.
Поне ми олекна, че от тромбофилията излезнаха хетерозигот ПАИ, АСЕ, Фактор 13, пак по-малкото зло 😂!
Успешна седмица на всички! 🍀

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 09:41 от Believe*

# 163
Believe*, не си сама Joy и аз имам тромбофилия, и Хашимото, и ИР. За тромбофилията с кого си се консултирала? Там поне нямам проблем с метилираните форми, тоест не са ми задължителни. Но от първи ден на положителен тест съм на Клексан...

# 164
За сега още нямам изписана терапия. Имах инсеминация, неуспешна, слагах утрогестан 2х2 и питах за акард 75, но ми казаха че за сега нямало нужда и така. То май в Надежда не ги признават много, много. Сега като ми дадат час, ще нося от Геника АСЕ И Ф13 да видим какво ще каже. Понеже тези 2та позакъснях докато ги пусна 😂.
Иначе не знам дали има много връзка ама като се бода за КЗ доволно си тече. 😂

Общи условия

Активация на акаунт