Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 124
  • 808
  •   1
Отговори
# 600
Всичките ми приятелки, които забременяха за 1-3 месеца, не са променяли нищо, абсолютно нищо в ежедневието си, храненето си, работата си, преди да видят двете черти, а някои дори и след тях си останаха с вредните навици и пак си родиха децата...

За какви вредни навици става дума?

На въпроса по-горе: ние не сме почнали опитите още, пуснах витамини за изследване да предотвратя дефицити и контрола на ЩЖ. Ще видим дали имам нужда от добавки преди зачеване. Също съвсем сериозно се замислям да изчакам ваксината против ковид...

Иначе аз се храня здравословно от години, но си промених диетата с цел зачеване като си направих режим, пълен с храни, които са добри за зачеване. Четох разни статии... от 2 семици някъде го спазвам и основата му е разнообразно хранене, което аз не го практикувам толкова стриктно макар да не ям боклуци. Резултатът е, че отслабнах с 1,5 кг. без да искам, 56,5 кг съм сега. Дори режимът ми по чувство включва повече храна от преди, но може би е грешно чувството. :Д . Тренировките нямам никакво намерение да спирам, намалям и т.н. Тичам много и така съм си свикнала, само ако при първите опити нещо не стане ще намаля.

Никога не съм пушила, не пия алкохол, но се замислям да спра кофеина. Това ще ми е много трудно. Сладко ям един път в седмицата попринцип и ще продължавам в същия дух.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 15:24 от snowwhite12

# 601
Може ли някой да пусне линк към прословутата тема на Денис за хормоните? Благодаря!

# 602
Може ли някой да пусне линк към прословутата тема на Денис за хормоните? Благодаря!

https://m.bg-mamma.com/?topic=1295075.msg42434243#msg42434243

# 603
Здравей те не знам дали въпросът ми е за тук но все пак да попитам .Възможно ли е да ми закъснява след прием на Азакс и Авирон рапид.След ковид съм а сега не ми се ходи по аптеката за тест че се чака много а гледам да се варда поне още няколко дни .По принцип ми е редовен цикълът на 28 дни.Без дясна тръба съм след извънматочна.

# 604
Здравей те не знам дали въпросът ми е за тук но все пак да попитам .Възможно ли е да ми закъснява след прием на Азакс и Авирон рапид.След ковид съм а сега не ми се ходи по аптеката за тест че се чака много а гледам да се варда поне още няколко дни .По принцип ми е редовен цикълът на 28 дни.Без дясна тръба съм след извънматочна.

На мен след ковид ми закъсня 4 дена. Не съм пила антибиотик само авирон и витамини - д, селен и цинк, но на мен по принцип много ми влияят всякакви лекарства на цикъла.

# 605
Теди,  на мен след ковида ми закъсня с 5-6 дена при това без да съм пила никакви лекарства освен аспирин 2 дена. Даже си мислех и че повече ще ми закъснее, защото никакви признаци нямах да идва, но при всеки може да е различно. Просто изчакай. Аз съм с редовен 28-29 дена цикъл и ми дойде на 35тия .Ако искаш си премери БТ утре и на следващата сутрин да видиш дали е над 37.

За Хера и Мери искам само да кажа, че биохимичната бременност е като предвестник на истинската до няколко месеца. Тук сме много доказалтества живи как работи схемата Grinning Нека това ви нахъса още повече в борбата ! Предпоследно ниво в замъка преди да стигнете нивото с дракона и принцесата Heart

# 606
snowwhite12 говоря за цигарите. Една приятелка си пушеше 9 месеца всеки ден по няколко цигари, защото според нея стреса от спирането им щял да се отрази по-зле от самите цигари. Сега кърми и също пуши, казва че веднага след като го накърми, нямало проблем да запали, защото до следващото хранене щели да минат 3 - 4 часа и нямало пак проблем. Също повечето ми приятелки се храниха с всякакви боклуци, изобщо не са се съобразявали. Ето, явно и хора с наднормено тегло забременяват без проблеми. Мисълта ми е, че явно тези неща не са фактори, без да се обижда никой, не съдя нито за цигари, нито за храна и тегло, всеки си е отговорен за собственото здраве

# 607
Алисън, мерси за пояснението. Абе не съм съгласна много с това честно казано. Медицински погледнато са фактори, но явно организмите им са на друго ниво на развитие и компенсират с нещо. На кутиите за цигари дори пише ,,Пушенето води до стерилитет" и подобни. За килограмите не искам да се меся на никого, според мен са фактор (което е добра новина, защото е нещо, което човек може да контролира).

Моята мисъл е, че това,което може да се вземе като поука от такива хора дето кърмят и пушат и др. е, че дори и всичко да ти е ок, ако стресът в главата надвишава, няма да стане (и обратно-ако нещо куца, но си в перфектно ем. състояние и нямаш психически стрес може и да стане). По всички филми дори има от онези жени, които маниакално следят прозорци, после хващат мъжа, специални пози, а нищо не става, след което една вечер се напиват,правят страстна любов и хайде случило се е. :Д Не сте ли гледали?
Последно четох и една статия за медитацията, в която жена описва в блога си как като се е отпуснала и хвърлила всички ову тестове е забременяла, с редовна успокоителна практика.

Та... от една страна намирам този подфорум за изключително полезен, човек може би може да предотврати доста проблеми като има добри нива на витамини и хормони и ги тества преди бременност или чрез форума установи причината защо не става. Обаче има и много паника тука и опасност да залитне човек към орторексията, та ако на някой не му се получава заради стрес, по-добре да си изтрие профила за известно време. :Д
С най-добри чувства го казвам, да не ми се обижда никой!

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 16:18 от snowwhite12

# 608
Здравейте момичета !
Хера ,съжалявам много за случилото ,но след всяко зло следва нещо много по добро така ,че вярвам ,че следващия път ще е вашия .

Мери ,честит рожден ден всичко най хубаво желая . Весел празник !

Аз да ви споделя днескашния ми тест за овулация ,според вас дали е положителен?

# 609
Благодаря момичета за отговорите и аз така си помислих защото по принцип е малко вероятно от един опит да забременея ще е чудо с една тръба .Защото съпругът ми изкара тежко ковид и още се възстановява.

# 610
Хера, съжалявам много за развитието, както и Локо писа това е тест фазата, за почти двете години, които вися в тази тема 90% от момичетата забременяха успешно до два-три месеца след БХ. Flowers Four Leaf Clover
Мери, честит рожден ден! Пожелавам на следващия да сте плюс един член семейство!
Hachiky, според мен му трябва още една идея да се насити, не е още положителен
Snowwhite, написаното от теб ме накара да се включа отново в дискусията. С риск да ми се разсърдиш мисля, че влизаш малко остро и назидателно. Всеки си гледа от неговата камбанария, според това какво е преживял и на колко години е. Съжалявам, че Теди, която най-вероятно вече роди, не пише вече ИЗ форума, тогава щеше да видиш какво значи вживяване в бебеправенето на стероиди. За много тази тема е и единствената, където могат да споделят и намерят съпричастност, а също и да научат нещо. Само със спокойствие и немислене не става, аз от спокойствие блях докато станах на 38 години, и сега на 41още се боря за първо дете.
За ранното тестване за бременност - за мен има смисъл, само ако има установени проблеми - тромбофилия, недостиг на прогестерон, и трябва да се започне веднага терапия за задържане, всичко друго вреди на нервите.
Добре дошли на новите момичета в темата и дано не се задържате дълго!

# 611
Lokofenka, хареса ми сравнението ти с играта , нахъсва ме

# 612
Хера, много съжалявам и аз, надявам се съвсем скоро да ни зарадваш отново.
За момичетата над 35г, аз включително се слагам в групата - знам какво е да ви притиска времето и това още повече вдига тревожността. Например, аз тази година реших, че искам второ дете и то сега веднага. Ако не стане тази година мисля да не пробваме повече , защото догодина правя 40г и не ми се иска вече сякаш да рискувам.
Лошото е, че психически преживявам някакви стари неща, при мен има доста травми нанесени от детството и миналото, но най-свързаната с темата е, че майка ми винаги ми е натяквала как не трябва да имам повече от едно дете. Някак си в годините съм се поддавала на тези манипулации и съм й вярвала. Никога не посмях на опитам за второ дете до съвсем скоро. Само, че понеже знам, че няма да стане веднага ако изобщо стане, някак си се почувствах все едно някой ме е ограбил и лишил от възможността за още едно дете. Вярно, че и аз съм го позволила.
При мен какво става - трябва да ми дойде след около 7-8 дни. Вчера имах пробождания от дясно, снощи почнаха и ниско долу вляво. От снощи пък ми тръгна едно бледорозово течение, което продължава и днес. Надявам се да не е нещо хормонално, но до колкото познавам организма си - е. Не се надявам за имплантационно кървене, защото  с 1вата бременност имах и беше съвсем оскъдно и точно 1 път след вц. Повече не го видях. А това си е от вчера. Хубавото е, че този месец съм на лекар за хормони и ще се разбере.

# 613
  • London
Да се включа и аз в темата, ако може. 🙌🏻

Малко е, ни така, ни иначе. Две мои близки приятелки бременееха по едно и също време горе-долу. На едната направо й се чудех на акъла, кафета и цигари по цял ден, през ден винце за вечеря, хич не й пукаше за нищо. И тя е от типа “Стана от първия път дето не се пазехме.” Роди си здраво детенце, пу пу ❤
Другата ми приятелка беше другата крайност. Отдавна беше спряла цигарите, но в момента, в който разбра, че е бременна остави настрана и кафето, и алкохола. Пазеше се почти от всичко. Има няма и ми звънеше притеснена, тичаше по лекари. Всички й казваха, че сама си нанася стрес. Най-тежкото в цялата ситуация беше, че загуби бебето 2 седмици преди термин. Готово човече 😔. Толкова ми беше мъка на мен, а за нея дори не мога да си представя.  Единственото, което ми направи впечатление е, че тук в Англия й подсигуриха психолог, с който да разговаря няколко пъти всяка седмица.
Мисълта ми е, че никога не знаеш какво ще се случи и от кое може да имаш последствия.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 17:49 от RainbowFlower

# 614
margolotta, мисля, че доста грешно си ми разбрала поста, но точно понеже темата е супер деликатна няма да задълбавам. По-скоро постът ми беше насочен към друг тип успокояване, не ,,блеене" както ти се изрази. Стресът е една от най-големите причини за незабременяване.
Все пак темата е отворена за всички, за такива с малки и големи проблеми, а също и за такива които нямат установени, но искат да предотвратят проблеми (или се бъркам?), такива, които търсят инфо за това ново ,,начинание". Постът ми беше насочен към определена група, която на психическа основа се самосаботира и не упреквам никого, напротив.

Общи условия

Активация на акаунт