Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 136
  • 808
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря на всички момичета за пожеланията! Да ви се връща тъпкано!
Аз си бях сама вчера на празника, ама ще си наваксам в края на седмицата , като се прибере ММ от командировка.
В четвъртък съм при док на преглед надявам се всичко да е наред.

# 556
Аз не съм пускала кръвен, но днес си направих поредния уринарен и за щастие втората чертичка си е там, пък макар и бледа. Но със сигурност е по-ясна от предишните. Това малко ме притесни, че не е наситена, но мисля вече да не се побърквам и направо да си отида на преглед, само се чудя кога. По календар сега съм 4 седмица и 5 дни, мисля, че чак след 10-15 дни трябва да ида на АГ.
Нямам други симптоми освен болки в корема и чувствителни гърди. Надявам се скоро да напусна темата, но ще си Ви следя и искрено пожелавам на всички да видят заветните две чертички и да гушкат сладки, пухкави бебоци.

# 557
Честита баба Марта, момичета!
Аз нямам какво толкова да пиша, ама викам ей така да намина. Последните дни е топло и пролетно, в парковете е пълно с минзухари, вкъщи съм си взела няколко стръка зюмбюли да ми ухаят, и ми е едно такова пролетно, оптимистично и обнадеждено.
След миналия неуспешен месец с 5 дена закъснение, този месец следих овулацията с 2 вида тестове - wondfo и ckearblue дигиталния, и и двата ми отчетоха позитивен за овулация на 14 ден. И тогава ми светна, че миналия месец така и нямах позитивен за овулация според wondfo (тогава само с тях тествах), та сигурно и на това се е дължал необичайно дългия цикъл.
Този месец съм малко по-спокойна, и гледам да не мисля много-много.
Очертава се и от април да почвам нова работа, което ме радва тъй като на сегашната не съм особено удовлетворена. Ако забременея скоро (дано!), ще го мислим. Хайде, 2 missed-a на две различни местоработи в последните 2 години, дано пък тук да ми е късмета Simple Smile

# 558
Честита Баба Марта, момичета!!!
Дано щъркела навести всяка една от нас! 🤍🍀❤
Кате, добре дошла отново!
Чакам високо ЧХГ от Хера и Марчелси 🤞
Колкото до мен... снощи имах доста силни пробождащи болки вдясно, явно най-накрая О се случи, след толкова много месеци 🥰 цяла нощ спах на лявата си страна 🤣 надявайки се да улесня малко възможната миграция към лявата напълно проходима тръба(нали дясна вече нямам). Та ще видим, човек трябва да вярва в чудеса. АГ ми каза, че другия месец може да направим стимулация с Фемара, ако сега не се получи. Стискайте палчета 🤞
Бъдете здрави! 🌞

Направих днес тест няма никаква чертичка.
Отказвам се и от ЧХГ- то .. няма смисъл.
Чувствам се отвратително...
Много съжалявам 😔
Искрено се надявам следващия месец да се похвалиш с две дебели чертички и пухкав финал накрая 🍀

# 559
Честита Баба Марта, момичета.
Съжалявам да видя, че толкова много от вас се оттеглят временно, но ви разбирам. Аз бях така през декември и само психическата почивка ме спаси. И сега не летя в облаците, но малко по малко се връщам в играта. Днес ми беше първия преглед за тази година и нещата явно няма да се случат и този месец. На 15ти ден няма домитантен фоликул. Отписвам нещата и след следващата М ще правим дълго отлаганата инсеминация.
Само наминавам до ви кажа горе главите Blush

# 560
Честита Баба Марта!
Искрено се надявам щъркела да изпълни задълженията си тази година, дай Боже да остави по-едно вързопче на всички.

# 561
Здравейте, момичета.
Пожелавам на всички многооо успешен месец март, да се насити темата с позитивни новини и тестове.
Ние правим опити от 3 месеца, дотук направих следното:
1. Тестове за овулация - без голям успех, така и не видях много наситена втора черта.
2. Пуснах си женски полови хормони (LH и другите), всичко е окей.
3. Пуснах си хормони на щитовидната, ок са.
4. Цитонамазката ми е група 2.
5. Скоро имах недостиг на витамин Д, затова пия като добавка, знам, че и той влияе.

Пия си и фолиевата киселина и стискам палци да се получи.
Тези дни ще ходя на АГ, за да ме види, може да ми засече овулация (днес ми е 9-и ден), защото явно с лентичките за овулация няма как да си засека.

Съгласна съм с момичетата, които са писали тук, че е много натоварващо да внимаваш, да следиш всичко, да следваш всички добри практики за зачеване, а все пак да не става. Аз се изнервих за 3 месеца, какво остава за тези, които пробват година-две. Тотално разбирам момичетата, дори да не пишат вече в темата, се надявам след месец-два да дойдат тук, споделяйки хубава новина Simple Smile

Според мен има и някаква доза късмет или съдба, чувала съм за много случаи, когато се получава, когато спрещ да си стриктен. Ще видим. Опитвам се да съм максимално позитивна.

Желая на всички хубав ден и дано има закъснения на цикъла и добри новини днес.

# 562
Успех на всички и дано хубавите новини завалят. Аз започвам да съм благодарна за първото ми забременяване. МОят АГ няколко години се опитваше да ме изчисти от една 4см киста и беше категоричен, че ще ми бъде пречка за забременяването и трябва операция. Така първият месец проби и то без следене на Ову, аз бях сигурна че няма и 1% шанс да забременея, после бяхме на екскурзия, на която сме минавали по 10км пеша, никакво пазене за нищо. И пак чудото се беше случило от само себе си. Така, че повече вяра в собственото си тяло. То може повече, отколкото предполагаме.

Сега едва от месец се самоубедих, че ми е време за второ. Страхувах се от мисълта. Но така се самонавих, че не искам и да чакам много и дано това не ме разочарова. Така, че разбирам и нетърпението и то на жени, които го целят от повече време.
Ще стане с всички ни, сигурна съм че в точния момент ще се появи за всяка. 🤞

# 563
Честит рожден ден на патерици, Ирен Hug Желая ти много здраве и скорошна бременност с пухкав финал People Baby
Честита Баба Марта на всички и чакаме щъркела да донесе на всяка поне по едно бебче Flowers Four Leaf Clover People Baby
Гърлче, гуш и имаш много стиснати палци от мен Hug Разбирам те, не веднъж съм била така и не знам как се излиза от това състояние на "писна ми", май просто преминава. Нека при теб да премине в красива и спокойна бременност Flowers Four Leaf Clover
Скрит текст:
Аз влизам доста объркана Dizzy Face Вчера най-после ми мина прегледа и проверката и се оказа че няма хидросалпингс Scream Док каза че не съм за лапаро, защото тръбата пропусна ??? което въобще не ми е ясно как стана, НО док каза че не е за махане и ни остави да си пробваме ??? аз му се молех да каже какво да правим, питах го какво да направя за да забременея той пробвайте си, НО ние сме си пробвали години... Cry И така ми е доста притеснено, че това пропускане сигурно е случайно, нагъната и уголемена е тръбата и не знам защо каза че не е за махане Flushed Каза с ММ да пием Профекунд, което бях чела тук във форума, че го предписва на всички и много се чудя дали да го пия, защото цикъла ми е редовен и имам О, явно че проблема ми не е в това...Cry
притеснявам се че си останах и без час за следващ преглед ,защото трябва 3 месеца да пием Профекунд и после да се обадя да си запиша час, което знаем че не става лесно и да не ми загуби още един или 2 месеца записването на час... И така всичко ми изглежда като загубени още няколко месеца в пробване, което ни дава и напразни надежди и въобще не ми изглеждаше като великия Калчев, за който се пише в този форум, а като всеки друг лекар на който не му се занимава Cry И така вдигнала съм ръце не знам какво да мисля и не мога повече да се правя на лекар, опитвам се да не го мисля доколкото е възможно Astonished

# 564
Аз така го мислех като започвах нова работа лятото и ми беше притеснено - какво ще стане, ще съм на изпитателен срок. За съжаление не ми се наложи да се притеснявам за бременност в изпитателния срок, осем месеца съм на позицията вече..
Сутринта направих един тест, защото от няколко дни съм с много странни неразположения микс настинка и пмс, а много в темата направиха кореми от “настинки”. Е, за съжаление не е такъв случаят при мен, най-самотната черта Simple Smile
Дали сме си и този месец и се обръщаме към репро, ако не стане, та за кураж пиша..

# 565
Здравейте, включвам се за една малка консултация с вас.
Изписано ми е като добавки прием на С-ФЕМ, Огестан , неофолик мета и ферохерб. Във всичките има фолиева киселина, като само едното е метилирана форма.Според вас дали са в повече или е нормална комбинацията от всичките по едно на ден?Аз лични се притеснявам основно за фолиевата да не ми дойде в повече, че съм си паника да не го мисля само.
Благодаря предварително.
Кейни, за останалите не знам, но Неофолик мета е само фолат (метилирана форма на Б9), не е комбинация с нещо; и едно хапче обикновено дава нужната доза. Ако и в останалите има фолиева киселина (въпреки че не знам по колко), ми се струва множко. Зависи и обаче дали имаш мутация пречеща на усвояването на Б витамини - ако нямаш, не е проблем и би следвало да "изпишкаш" остатъците, ако имаш пак не е фатално, но не е добре големи количества, особено неметилирана. Виж какво е количеството в другите добавки?
Благодаря за отговора.
В другите е по 400 мкг.Има го и в трите добавки.Не са ми правени предварителни изследвания.

# 566
  • София
Здравейте!
Момичетата, които са си дали почивка, това по принцип са едни от най-успешните времена. Много често, точно тогава нещата се случват, когато не следиш овулация, фоликули, не правиш по N на брой LH тестове, когато не броиш дните до края на цикъла, с надеждата, че ще те пропусне. Точно тогава, когато има мир и спокойствие е безкрайно удачен момент.
Така се случи с първата ми бременност-3 години ходене по мъките всеки месец, клиники, прегледи, изследвания и нищо, едно голямо нищо. Спрях, блокирах тези мисли и още същият месец чудото се случи.
Втората ми неуспешна се случи след 2 пъти инвитро и нз колко месеца следене, спрях, отпуснах се, отлазах се от всичко това и се случи. Не стигнах до края, но сега се замислям, че така е било правилно, защото човекът просто не беше за мен.
И ние започнахме опитите от вчера, официално, но съм в съвсем началото на цикъла, така че опити е пресилено казано. Единственото, което възнамерявам да следя е БТ, нищо повече, нито доктори, нито прегледи. БТ при мен е отличен показател и аз й се доверявам. Ако има да става нещо, ще стане без напъване и нерви... Малко вероятно, с оглед годинките, но както казва мъжа ми- почти невъзможно, но не и невъзможно...

# 567
Съгласна съм с Катето, че когато най-малко го мислиш тогава става. Аз  пък си мисля, че ще стане, стига цикъл да имаш и да засичаш ЦС и да нямаш някакви други придружаващи проблеми.
Аз сега хем много искам, хем на моменти ме е страх леко заради възрастта (39г). Но пък живея доста здравословно, спя по много, имам обаче стрес на работа. Това е единственото  нещо, което ме убива психически и може да ме срине за минути. Нищо друго не ми влияе така, както работата. Както и да е, надявам се скоро да се отърва от нея и единствено съжалявам, че нямах смелостта навремето да сменя работата и самата професия. Може би щях да си спестя много главоболия, но всяко зло за добро казали хората.
Аз да ви се оплача, че вчера бях на зъболекар. Нали сега съм се хванала да оправя всички зъби и да почистя зъбния камък, защото си патих по време на първата бременност и развих парадонтоза и други проблеми. Изчистиха ме вчера и доктора каза, че не му харесва запълването на каналите на някои зъби и иска всичко наново да прави пак. Аз знам, че това е тактика за вземане на повече пари, при което не скрих недоволството си и той го разбра. Как ли не ще си правя наново всички канали и т.н. Понеже много мразя упойки (повечето хора пък си искат, но аз не), изтръпването на устата ме кара да изпадам в паника, не знам защо, но не ми харесва грам усещането. Намерих клиника, която да ми направи кариеса с лазер и мисля да отида. Много ме подразни този зъболекар.

# 568
Eliz_A От неправилно запълнени канали още в края на двайсетте си години се сдобих с два моста. Моят съвет е да поискаш още едно мнение.

# 569
Днес,обаче нещо странно ми се случи. Заведох детето на уще, бях в супер кондиция и изведнъж адски ми прилоша на улицата. Цялата се разтреперах и аха да припадна. Бях близо до нас и се добрах някак си. Може и захарта да ми е паднала, че ми беше едно пригладняло.
А може и симптом на инсулинова резистентност да е. Съветвам те да си направиш едно обременяване с глюкоза с трикратно измерване на кръвна захар + инсулин. Както и хома индекс и гликиран хемоглобин.

Общи условия

Активация на акаунт