Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 37 630
  • 808
  •   1
Отговори
# 765
Според нея до сега не сме я улучвали...

Ей така като кажат и не знам Simple Smile, как не сте я улучили да не правите 1 опит в месеца Simple Smile
Стандартно фоликула се пука между 20-25мм и нараства с 2мм на ден. Значи, може да правите опит от днес за 1 седмица всеки ден Simple Smile Ако не можете всеки - през ден, ако и това е много трябва да изчислите малко по-точно овулацията.

п.п. Белйвче, мерси за пожеланията, ще пиша повечко по-натам как вървят нещата при нас.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 16:26 от Одри

# 766
Здравейте, днес бях на преглед и лекарят видя два фоликула с размер 14 мм в левия яйчник. Предполага, че до два дну щр настъпи овулация. Според нея до сега не сме я улучвали...
Начало на МЦ 04.03 и продължителност 28-30 дни.
Кога според вас трябва да са опитите за бебе?
Доста големи фоликули за седми ден. Но пробвайте сега през ден, а на 14ти, 15ти и 16ти март последователно. Поне аз така бих действала 😁

# 767
Доста големи фоликули за седми ден.
Моят доминантен този месец беше 20 мм на 7 ден ... Не че разчитам много на него, ама се случва явно

# 768
Според нея до сега не сме я улучвали...

Ей така като кажат и не знам Simple Smile, как не сте я улучили да не правите 1 опит в месеца Simple Smile
Стандартно фоликула се пука между 20-25мм и нараства с 2мм на ден. Значи, може да правите опит от днес за 1 седмица всеки ден Simple Smile Ако не можете всеки - през ден, ако и това е много трябва да изчислите малко по-точно овулацията.

п.п. Белйвче, мерси за пожеланията, ще пиша повечко по-натам как вървят нещата при нас.

Ами точно, че не е само веднъж в месеца. Отбелязани са опитите за месец февруари... Предните месеци са подобни.

# 769
Аз започвам нова работа и там ми лежат вълненията - ако вземе, че стане, как ще оправям там бакиите.
В подобно положение съм само, че не на нова работа. Сега съм пред годишно приключване и тогава настава ад. Всеки те дърпа, а съм само аз счетоводителя. Мислех си ако скоро стане как ще се оправям, че и нов човек да уча. Отделно се и местим съвсем скоро и дори не знам как ще пътувам до работа. Много неизвестни, но и още не съм бременна така, че на място ще го мисля.
Тихичко честито на момичетата с бледа втора черта. Моята също беше такава, когато забременях с 1вото си дете и бременността беше успешна. Много отличителен симптом при мен беше имплантационното зацапване, което ми даде успокоение поне до прегледа, че евентуално плода се развива в матката.
Аз вчера като лудите впрегнах мъжо веднага сутринта още да отидем за тест. Бързо заведохме детето на уще и се озовахме рано рано в аптеката. Зацапва ми вече от 6 дни, направо полудявам, а цикъл трябва да дойде около петък. Не знам какво се обърка този месец, предните всичко си беше наред. За мое успокоение исках тест, защото ако има бременност и зацапване, веднага да се обадя на док. Тестът е отрицателен. Това зацапване ме подлудява и се появи баш в месеца на бебеправене.

# 770
Аз бих пробвала да започна малко по-отрано. Някои съветват и да не е всеки ден, но това не сме го спазвали.
Ами точно, че не е само веднъж в месеца. Отбелязани са опитите за месец февруари... Предните месеци са подобни.

# 771
Това бяха нашите опити през 2018г., четвърти и успешен месец опити без следене на овулация.

# 772
Като видях колко отговора има, веднага разбрах, че има нещо интересно 😁.. Честито Икигай!успешна и лека бременност ти пожелавам и до финал! 🍀🥳🤞

# 773
Честито  и от мен Ikagai!

Аз този месец възлагах големи надежди, защото бях и на фоликулометрия и всичко беше като по учебник.И си бях обещала да не тествам преди датата на цикъла, но не удържах.Емиии разочаровах се и се ядосах меко казано, щото и лелката и тя по учебник даже на 28 ден по часовник.Мина вече бая време след БХ и започвам да се ядосвам и уморявам от тестове и следене.Та реших, че се оставям на течението малко.
Успех на всички нечакащи😀 досадната лелка.

# 774
IV Atanasova, като гледам бая сте поработили Joy Явно на нас се*са ни е малко и затова не става Flushed Не помня да сме имали такъв десетдневен маратон Pensive Другите успели по "старомодния" начин, може ли да споделите има ли някой с по-малко опити? Съжалявам за въпроса, но аз съм с ранна О и честно казано след това нямам много желание Sad

# 775
Winter11, първата бременост имахме 2 опита около овулация, сега с втората бременност - 3 опита. От първия месец и двете.

# 776
Да, и аз също се впечатлих от маратоните на Iv. и на kiss06 Laughing

Ще кажа за нас, които не сме от най "щракащите". Ние миналия месец, при начало на МЦ на 11ти, правихме опити на 19ти и 22ри, и после при позитивен тест за овулация на 24ти, още два опита на 24ти и 25ти. С други думи, опитите са ни били в дни 9, 12, 14 и 15 от МЦ.

Гледам хем да сме уж горе-долу редовни, хем да се таймираме спрямо О, като си имам едно наум че О може изобщо да не е тогава, когато си мисля, че е, и тестовете за О могат да заблудят. В нашия случай предния месец тествах с 2 вида тестове - wondfo и clearblue, и тъй като и двата отчетоха + в един и същи ден, реших че това е момента да действаме. После вече и мен ме мързеше (съжалявам да си го призная, но е така Relaxed).

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 20:59 от Ikigai

# 777
Уинтърче не е от се*са 😂... Ние правим всеки ден попринцип, понякога и по 2 пъти като има време, рядко през ден 😁(като засичах О и правехме през ден, и ММ като е нощна) така,че.. Не е от там.. Просто не му е било сега времето.. Ама ще стане рано или късно.. Няма да избяга 😁🤞🍀

# 778
Здравейте момичета, сега влизам във форума и съм поредната мама която иска бебче. Бързо инфо имам дете на 2,7м искам да имам второ. Искам да споделя на всички вас как забременях първият път и дано да съм полезна на всички. Така бях на 35г и отидох при добър специалист и казах искам бебе, тя ме попита на колко години съм и като разбра каза само “ трябва да побързаме” 3 неща ме накара да изследвам.
1. Хормони FSH, TSH, Prolactin, Estrogen, Progesterone,AMH
2. Mikoplasma, Ureaplama и Chlamydia
3. Тромбофилия.

Отидох на следващия път с всички изследвания, на 6ти ден от МЦ. Каза ми всичко е ОК , но за да стане бързо бебето започваш Дуфастон от 10ти ден на МЦ х2 на ден за 2 седмици за да може да направим лигавицата още по лесна за имплантиране.
 Така цикъла ми дойде на 14ти Октомври дуфастона го започнах на 24ти. Опитите ни бяха точно 2 понеже и аз и мъжа минработихме и бяхме постоянно в командировки, но явно сме уцелили Simple Smile , защото на 10.11 не ми докде , а на 15.11 имах дебели черти. Та Дуфастона си го пих до 5 месец.
Сега живея в друг град и съм при друг лекар, правихме опити септември , октомври и февруари но уви бебе няма. Лекарят минту не смята че трябва да се шриема дуфастон при наличие на достатъчно прогестерон.

Идва и едно Но?! Две от моите приятелки миналата година забременяха след дълги опити без успех ( около 10 месеца ) след като поискаха докторите им да им го изпишат, едната на следващия имаше 2 черти а другата след месец.

Благодаря на всички които изчерохте всичко, пожелавам ви успех и да споделите дали на вас са ви изписвали?!

Повдигам темата

# 779
Ъъъъ, Дуфастон при наличие на достатъчно прогестерон? Защо? 10 месеца не са дълго време за опити, може просто вече да им е било ред да бременеят, ако с хормоните всичко е било окей.

Общи условия

Активация на акаунт