Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 37

• 41 462
  • 911
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Момичета, ние май ще си търсим нов човек, който да ни изведе документите до УВЕ. Този е толкова моткав и е направил пропуски, които още ще ни мотаят, ако продължим с него. Пък не че нещо, ама една година живеем тук и още не мога ни данъка да си платя, ни застраховка да си направя Rage
Някой да препоръчате за София? Някаква ориентировъчна цена да кажете? Много ще съм благодарна!

# 361
Момичета, ние май ще си търсим нов човек, който да ни изведе документите до УВЕ. Този е толкова моткав и е направил пропуски, които още ще ни мотаят, ако продължим с него. Пък не че нещо, ама една година живеем тук и още не мога ни данъка да си платя, ни застраховка да си направя Rage
Някой да препоръчате за София? Някаква ориентировъчна цена да кажете? Много ще съм благодарна!

Тони , ако никой не ти препоръча неговия надзор, то мога да се свържа с един познат, който сега почва да строи и според неговите думи неговия надзор е много добър. Аз съм се чувала с "неговия надзор" покрай нашата драма със смяна на строителя (нашия надзор, както винаги не е в час) и ми се стори много наясно с нещата, които ми каза.

# 362
  • София
Направо, ако е удобно, го давай на лични човека. Пък аз все пак ще изчакам дали и някой друг ще сподели препоръка. Благодаря!

# 363
  • Sofia
Тони, аз мога да препоръчам "нашия", за сега сме изключително доволни от всичко, с изключение на цената Satisfied но семейно решихме, че нервите ни са по-ценни.

Та това е ключовият момент, до колко ви е нужен "чак толкова добър" Факт е, че в нашата община се справи бързо, на фона на всичките ни познати, които си отвисяват в общината по мин. 1 година, но пък вие сте на финала и това изобщо не е толкова важно. Мога да попитам наш близък(строи във вашия район), той действа с друг, доволен е, или последно беше, когато сме коментирали и цената беше наполовина на нашата за цялата процедура. Изобщо, ако решиш, че някой от тези варианти ти е ок, дай знак.

Такааа, ние най-накрая побутнахме нещо по къщата. Замазката за наклон на покрива ни е готова, страшно количесто материал глътна, бях изумена. Комините също, подготвяме борда и после идват с хидроизолацията. Обаче, изведнъж се оказа, че заради дебелината ѝ, спешно трябва да съм с абсолютна точност сигурна какво ще  я правим тази нашата фасада, дали вентилируема с един материал, който ни препоръчаха или контактна. Днес обикалях по срещи и за двата варианта. Показаха ми и контактна много добро изпълнение, става гладка (шлайфат я) и докарват доста успешно визия на камък, бетон и т.н. варианти. Използват материали на Баумит, което не знам ок ли е, но наистина ми хареса. Другият вариант за вентилируема - ММ се присети, че няма да му е много ок при мисълта, че нещо може да се вмъкне зад нея, въпреки мрежите и доста се разколеба май. Сигурно е назадничаво това мислене, ще помислим още, но определено трябва да мислим бързо. И за дограмата започнах да събирам оферти, да видим... Посетих и офис на една от уж по-сериозните фирми, пълно разочарование. Никаква консултация, интересуват ги размери, да пльоснат оферта и до там. Питах ги за една входна врата, която видях на сайта им, само въздишаме по нея, идея си нямаха за какво говоря и ми се изпари желанието да се обяснявам.

Да видим как ще се получат нещата, прогнозата за времето през април е ужасна, дано не се сбъдне. Прекалих май с писането, но нищо!
Надявам се всички сте здрави!

# 364
  • София
Аз се надявам освен да сме здрави всички, да можете да си продължавате строежите и скоро да чуваме само хвалби!
Нашият случай май засега не се очертава тежък и страшен, по-скоро искам да се случат нещата по-бързо и организирано. Нашичкият пропуснал да завери Акт 3 преди година, за което разбрахме преди няколко месеца, след като му събрахме всички възможни сертификати. Та от общината реагираха доста friendly и уж искат да ни съдействат. Само не знам защо искат Акт 2 целия, а не само заверената част до строителна линия и ниво (ама ще им го дадем, де). И някакво ново контролно заснемане искат до кота било, което защо им е за Акт 3, само те си разбират (или нашият надзор/технически не е достатъчно добър, за да знае). И него ще осигурим.
Та, за да не се занимаваме с ММ (понеже и работим, и двора си правим с разни майстори, които също трябва да се организират; а и още ограда има като за поне месец работа на ММ), искаме да делегираме на някой. Тоест накратко - хартиите ни са готови: заповедна книга, бетонов дневник, сертификати, даже актовете след 3-ката уж също; ще има малко врътка с дати и ходене до общината (където вече ни знаят случая и уж съдействат) - тези неща  неща предпочитаме да ги движи друг човек, а не ние Simple Smile Ей такъв човек ни трябва; май не е най-забатачения случай (от общината казаха на ММ "да не мислите, че сте първите - спокойно"), та може би не ни трябва някой курифей. Просто някой, който все пак да е вършил работа - колкото да не е съвсем ей така наслуки нает.

# 365
Di.Gi, браво за напредъка. Тепърва ще става времето по-хубаво и се надявам всички да се хвалим с добри новини.

Това, което разказваш за дограмата е все едно чета нашия случай Simple Smile. И аз бях тръгнала с голямата кошница при препоръчан консултат в една от най-известните фирми в София и страшно много се разочаровах. Очаквах по-голямо съдействие, а човека очакваше ние да му кажем какво искаме и той да направи офертата. Когато стигнахме до стъклопакета репликат му беше "Ох, сега сигурно и за това ще ме питате". Беше интересно преживяване.

ToniShu, стискам палци всичко да приключи благополучно и скоро.
Знаеш ли дали за кота било пак трябва да идват от общината? Ние имаме измервания на геодезиста, но мислих, че за акт 14 ще трябват тези измервания.

# 366
nellytan1,  да ти кажа че явно всяка община си действа както й е кеф. При нас нито са мерили, нито нещо сериозно са гледали по къщите. Дойде една млада госпожица с един шофьор, обиколиха къщата, записа си нещо и си заминаха. Преди това СН беше внесъл документите, но от общината поискаха два екзекутива заради това, че вместо една френска врата сме направили прозорец и че в малката къща,която по проект се води склад сме направили още един прозорец. СН направи и предаде екзекутивите и с това всичко приключи. Сега може да има значение и това, че нашите къщи са сглобяеми, но за мен по-вероятно значение има това как самата община си е организирала приемането на къщите. При монолитното строителство обаче мисля, че идва комисия. В нашият случай всички бяха подписали без да идват на място. Не е много ок, но иначе беше лесно и бързо, което нас ни устрои.  В София обаче може и да са по-строги нещата.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 13:34 от fatalina

# 367
  • София
Нели, и ние мислехме, че за нататъшните ще искат заснемането. Ама ето, искат го сега, та ще правим - то дали сега или после, все тая за нас.

Като успеем да стигнем до там, ще дам ъпдейт дали район Панчарево идват на оглед или не идват. Надявам се да минем по снимки, ама и на проверка да дойдат - да заповядат.

За дограма и комарници мога да кажа, че ние сме доволни от Пласт Маркет в София, особено като консултация и вършене на работа от офиса им в Младост-2. Не знам обаче дали всякакви класове дограма и стъклопакети могат да предоставят - нашата строителят я купуваше, с параметрите от проекта. Ние си имахме вземане-даване с тях за смяна на механизми, после за комарниците; сега имаме още един комарник да слагаме, та пак при тях ще идем. Харесва ми, че си спазват сроковете (единия път даже подраниха) и монтажникът им не се мотае. Само не знам цените им дали са високи или не - не съм сравнявала с други фирми.

# 368
Страхотни сте!
Благодаря много за отговорите!

Аз не се притеснявам, че някой ще идва от общината да гледа, а от това да не пропусна някоя стъпка както Тони са пропуснали Акт 3( те ще се справят с това - сигурна съм).

Ние сме добавяли прозорци, но за тях имаме проекти за изменение на проекта на къщата, та се надявам да нямаме проблем с прозорците. Някои от тях сме ги направили малко по-големи, та може за това евентуално да ни искат екзекутивив, но надявам се да не е голям проблем това.

Di.Gi, ще се радвам да споделиш какво в крайна сметка сте избрали за излолация. И на нас ни предстои, а материалите доста се повишиха Sad

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 15:29 от nellytan1

# 369
  • Пловдив
Ние още не сме подали за УВЕ.Иска ми се всичко да мине гладко документално,но се съмнявам.Промени не сме правили от проекта,но документацията започна със закъснение.Сега датите на бетоновия дневник не съвпадат,но ще разчитам на магическата пръчица на нашия надзор.
  Днес бях с мушмулите на къщата.Уж заедно да подреждане стаите им,а те повече играеха със  забравените си играчки от Англия,отколкото  да помагат,но това се очакваше.
 Ето,едно корнерче,което не е съвсем готово,но някак като ви показвам по нещо, се залаъгвам че сме близо до финала.И как точно ,когато съм измислила какво ми трябва от Икеа и Юск,ги затварят...

Di.Gi,ей така като трябва да се вземе бързо решение за нещо....Финишът на фасадата си е  сериозно решение.Лесно е да се избира цвят,а дали фасадата да е вентилируема си е сложно.
Уж е най-добрия вариант,но тук често споменават и факторът "БГ майстор",така че е твърде вероятно измазаната фасада да се окаже по-добра по отношение на изпълнението на родна територия.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 18:27 от nelina_london

# 370
  • Sofia
Nelina страхотно е, нараво си изглежда готово за нанасяне. В един момент трябва да стиснеш очи и да се цопнете окончателно, без да го мислиш. Аз така направих в един момент, че уж ходехме за допренасяне, подреждане и чистене, е нямаше край.
nellytan1 ще споделя естествено. Днес говорих с шефа на фирмата, изпълняваща контактната фасада и той ме застреля. Можел да ме включи в графика за 2023г. Иначе беше много любезен и ми обясни технологията. Поговорихме си за вентилируемите,  и той е на мнение, че имат недостатъци и за него не била "фасадата на бъдещето" А стана ясно, че не може да ни поеме като обект, така че не беше "агитация" да го наемем. И сега съм в потрес къде ще търся изпълнител, не искам да избирам произволен. И в днешния разговор ме предупреди човека да внимавам кого ангажирам, материалите са ясни, но неправилното полагане може да разкаже играта на целия замисъл. Иначе ще сме с ЕПС и на фасадата и на покрива и мазилки и бои Баумит.

# 371
  • Пловдив
Di.Gi,подскажи ми какво е контактна фасада,че ме няма с българската терминология.
Шокира ме с датата...Ако ММ реши ,че ще продължава да работи в същата сфера,защото вече се е "уморил" ,ще ти го изпратя Simple Smile
  И бих се нанесла,дори и всичко да не е готово,но чакам парапетите за стълбището,страх ме е за децата с отворената площадка на втори етаж.Естествено бяха за април месец,но като гледам,дано за Великден се вредим в графика на изпълнителя.

# 372
Комините също, подготвяме борда и после идват с хидроизолацията. Обаче, изведнъж се оказа, че заради дебелината ѝ, спешно трябва да съм с абсолютна точност сигурна какво ще  я правим тази нашата фасада, дали вентилируема с един материал, който ни препоръчаха или контактна. Днес обикалях по срещи и за двата варианта. Показаха ми и контактна много добро изпълнение, става гладка (шлайфат я) и докарват доста успешно визия на камък, бетон и т.н. варианти. Използват материали на Баумит, което не знам ок ли е, но наистина ми хареса. Другият вариант за вентилируема - ММ се присети, че няма да му е много ок при мисълта, че нещо може да се вмъкне зад нея, въпреки мрежите и доста се разколеба май.

Здрасти. Simple Smile
Може ли да обясниш това с дебелината?

nelina, много готина детска. Simple Smile

# 373
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нелина, страхотна детска стая.

# 374
  • Пловдив
Благодаря ви ! Hug
И аз я харесвам,но все пак със зайците и мечките бе лесно.С легото и количките ще трябва да се постарая повече ,за да се получи.

Общи условия

Активация на акаунт