Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 37

• 40 013
  • 911
  •   1
Отговори
# 810
  • Бургас
Интериорната врата, с нещата, които искам и цвета, който искам (RAL 9010): 1600 лв. Още не съм на 100% сигурна, че ще е тази. Като сме готови с настилките ще реша окончателно. Ако е с покритие дурадекор, обикновен бял цвят (RAL 9016) , но с видими панти, бяха около 700 лв.

Входните, в зависимост от модела (стоманена или алуминиева, с или без остъкляване) се движат от 2500 до 6000 лв.

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 14:42 от LaDiDa

# 811
Много са красиви, ама като се сетя колко врати имаме май ще купувам полски 😂😂😂

Иначе гаражна 300 на 250 ако не се лъжа ни оферираха около 2400 лв без монтажа и търговската надценка… и ДДС не помня дали беше включено.

# 812
Здравейте, включвам се с малко странен може би въпрос, но от звънене по нотариуси и разговор с техническия ни се обърках тотално. Та, предстои ни акт 14. Техническият каза, че "всичко прави той и общината няма отношение. Моля Ви, разяснете ми има ли посещение от служител на общината при издаване на акта и внася ли се същият за съгласуване ? Интересува ме на базата на какъв документ мога да придобият право на собственост върху построената в груб строеж сграда. Искам да съм сигурна, че няма да попадне в режим на СИО ако сключа брак след това. Благодаря за отговорите.

Акт 14 се издава от надзорната фирма (ако Вие сте с технически ръководител, то той трябва да го издаде).
След това може да се издаде този документ "Издаване на констативни протоколи и удостоверения за степен на завършеност на строежи" от общината, ако теглиш заем от банка на акт 14 или ако продаваш сграда, която не е завършена,  но има акт 14.

Не успях да разбера в какъв контекст ти трябва. Надвам се да ти е била полезна инфорамцията, която ти давам.

# 813
  • Пловдив
fatalina,тенкю.Още една гледна точка.И сега ако питам ММ как ще ги коси,ще ми каже,ме тогава ще премине на бетон.
 Така или иначе ,целият двор е над декар и май ще купуваме трактор косачка.
Водата не ни притеснява,защото къщата е 50 см над нивото на улицата и сме изсипали 12 камиона хумус за вертикалната планировка,за да направим наклон на пътя и дворът ни да е повдигнат.
Сега ми светна защо ММ каза или бетон или паркинг елементи,защото има обратен наклон към пътя и павета ще трябва да станат вкопани в тревата,без бордюр.
Нелина, оня ден разглеждах как се прави Зелен паркинг , че не ми се иска да лея бетон из двора, който и без това ми е малък. Нямах време да проуча мнения и цени, но ти се справяш бързо с тези неща Smile
Също бях срещала, че е възможно и евтино да се оформят места за паркиране в двора със стари траверси.
Иначе ние "напредваме" по-зле и от костенурка Disappointed , нямам с какво да се похваля.
Радвам се на чудесните снимки, които качвате Hug

# 814
  • Сливен
Здравейте,момичета.От известно време следя темата,защото смятаме да строим къща.
Пиша по повод последните постове свързани с продуктите на Хьорман.От много години работя във фирма ,която е техен дистрибутор .Днес дойде писмо,че от 1 .10.21 се вдигат с 4.6% цените на всички продукти,включително и на промоционалните

# 815
  • Бургас
oesi, къде можем да разгледаме промоционалните продукти в момента? Има ли каталог или електронна брошура?

# 816
  • Сливен
Качвам снимки

Всички цени са без монтаж.Промоциите им са календарни,като обикновено важат до края на февруари следващата година.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 09:59 от oesi

# 817
От съседна тема, но мятам и тук. Всички коментари са добре дошли. Парцелът е 1182кв.м.

Това е един от 10те варианта. Дългото нещо е 12-13 метра закрит басейн.

# 818
На партера в хола до колкото се ориентирам се влиза през кухнята. Трябва да се отвори и още една врата. Така ще е и по-удобно да се ползва тоалетната и няма всеки гостенин да минава през нея. Пътят до стълбището също ще е по-кратък.

На втория етаж имате легла, които делят обща стена (детската и родителската). Това хич не е добра идея. По-добре на средната спалня леглото да отиде на отсрещната стена, а на негово място да се сложи гардероб. Съответно и вратата ще трябва да се измести. Или да се измести на сегашното място на врата, но в първия случай ще е шумоизолатор.... Бюрата бих предвидила пред прозорците. Така само стесняват пътеката и стават доста препятствията по пътя. Излишно се затрупва помещенито с влизането, вместо да е свободно.

# 819
На партера в хола до колкото се ориентирам се влиза през кухнята. Трябва да се отвори и още една врата. Така ще е и по-удобно да се ползва тоалетната и няма всеки гостенин да минава през нея. Пътят до стълбището също ще е по-кратък....

Там си има дупка (врата няма да има) Simple Smile Ще кача и другите варианти. Мерси са отзивите Wink

# 820
До входната врата би било хубаво да има пространство за дрехи и обувки.
При нас не успяхме да го реализираме, но съм го виждала при наши приятели и според мен е доста удобно да има "стая" на входа само за тези неща.

Вижте и височините дали са достатъчни, ако ще слагате рекуператор.

# 821
Аз да се похваля с първия готов под. Имах опция от 4 начина на редене и този ми се стори най-удачен, но сега нещо не съм със смесени чувства и се чудя дали да не променим реденето в дневната с трапезарията и другите спални. Тази спалня и без това е в апартамента за гости и ще трябва да довършим там така дневната и коридора, но дали и другите така да направим?

Скрит текст:

Имам и проект на едната баня, но сякаш ми е много бяла. Подът няма да се реди в тази посока и предполагам ще е на рибена кост. Според ММ това ще е достатъчен акцент заедно с дървеното шкафче и няма да е толкова стерилно, но на мен сякаш нещо ми липсва... Големият син обаче е във възторг. Реших си проблема с домашните животни и мечтата за папагали Simple Smile
Скрит текст:

# 822
  • Sofia
Изобщо не ми е стерилно на мен, мисля, че всичко допълнително би било излишно. Лично мнение, разбира се.

# 823
  • Пловдив
Drago,аз съм пристрастна защото съм фен на рибената кост.За мен,излъчва класа и дава прекрасен облик на помещението,дори и без килим.
 Банята също е хубава!Дори и бялото да ти се струва много,с тази акцентна стена и останалите аксесоари-сапун, кърпи,постелката ,четки и т.н. всичко ще си дойде точно на мястото.

# 824
  • Sofiа
Момичета,
Утре ни предстои първа копка на мечтаната къщичка.
Някакви препоръки за "важни" ритуали които да не пропусна имате ли?
Ние пранираме само една бутилка с шампанско да счупим в кофата на багера и това е.

Общи условия

Активация на акаунт