Парфюмни размисли и страсти - 257

• 59 322
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • Франция
При повечето от нас лошото е, че не е от "гъзария", а потребност, понякога крещяща. Само парфюмнозависими, като мен, могат да го разберат. По-силно е от теб. Искаш го, не защото е скъп (евтин), а защото си се влюбил в него и ти трябва, сега, на момента, сън не спиш, смяташ 2 и 200, мяташ се като риба на сухо, докато не го купиш. И тогава се кротваш! Спокойствие, релакс, Нирвана... ❤️
До следващия път... Иии, сначале! 😜
BBeLLa, това включване е абсолютно в десятката! Heart Broken Heart

# 571
Здравейте момичета и момчета,
От доста време купувам предимно унисекс аромати а напоследък се загледах и в чисто мъжки такива, с по-унисекс уклон.
Например си взех TF Noir Extreme, който за мен е почти същия като Noir Pour Femme, само че по-хубав, не го намирам за чисто мъжки парфюм, нито пък мъжете около мен.
Та сега се загледах в Dior Homme Intense, мисля, че до момента не съм го пробвала, но пирамидата изглежда много интересна и още повече ме заинтригуваха сравненията с Shalimar Parfum Initial, който вече не се намира... Освен това, след като се поразрових из фрагрантика, излезе, че доста дами го носят.
Тук се възползвам да поискам и вашето мнение, смятате ли, че може да бъде носен от жена без да “мъжкарее” и има ли такива сред вас, които са го купили за себе си?

# 572
Темата за ценообразуването и позиционирането при нишовите парфюми е много интересна.Една от теориите е, че за да бъде възприет нов парфюм на пазара той трябва да бъде с цена от 5 до 10% над средната в неговата категория. По-ниска би го правила да изглежда недостатъчно качествен, по-висока - неспособен да се конкурира с вече утвърдените марки.
Цената рядко е обвързана със стойността на суровините, дизайн, опаковка, реклама, логистика и т.н.
Линии като Байредо и Ле Лабо имат еднакви опаковки, които може иначе да се възприемат като излишно отклонение от самата течност и съответно липсата на декорация да увеличи ценността на парфюма в очите на потребителя. (За мен си е чист мързел и can't be bothered отношение, но това е друга тема).
Има и различни купувачи-колекционери, някои сън не спали от любов по аромата, някои търсещи престиж или убедени, че цената гарантира качество, някои за които 500 лева са както за мен 50 стотинки, за които това е напълно нормална покупка без излишни трепети. Както и спекуланти на дребно, които продават отливки, в Русия например този бизнес процъфтява.
Проблемът при дизайнерските парфюми е, че те трябва да бъдат много по-лесно и бързо приети и консумирани масово. За това си приличат, следват трендовете, поемат се малко рискове и съответно липсва оригиналност. Нормално е всички да миришат на Viva Voce и Black Opium - те синтезират всичко стандартно и популярно в момента. Нормално е и на хора, за които парюмите са хоби тези масови любимци да станат безинтересни и тогава се стига до терзания от рода на нови керемиди за покрива или Амуаж Съншайн.
В статия на тази тема много ми хареса заключението - парфюмът струва само толкова, колкото сте готови да платите за удоволствието, което ще ви донесе.А удоволствието е строго индивидуално изживяване и понятие. 😌

# 573
Здравейте момичета и момчета,
От доста време купувам предимно унисекс аромати а напоследък се загледах и в чисто мъжки такива, с по-унисекс уклон.
Например си взех TF Noir Extreme, който за мен е почти същия като Noir Pour Femme, само че по-хубав, не го намирам за чисто мъжки парфюм, нито пък мъжете около мен.
Та сега се загледах в Dior Homme Intense, мисля, че до момента не съм го пробвала, но пирамидата изглежда много интересна и още повече ме заинтригуваха сравненията с Shalimar Parfum Initial, който вече не се намира... Освен това, след като се поразрових из фрагрантика, излезе, че доста дами го носят.
Тук се възползвам да поискам и вашето мнение, смятате ли, че може да бъде носен от жена без да “мъжкарее” и има ли такива сред вас, които са го купили за себе си?
Много харесвам Dior Homme Intense, имам този в бутилката от 2020г. и на мен не ми мъжкарее,  но всичко е въпрос на лично усещане. За мен е унисекс , който спокойно може да се носи и от жена, особено ако се харесват пудрени ириси в парфюм. Прави ми впечатление,  че  Dior Homme Intense, заедно с Valentino Uomo Intense  и Guerlain L’Homme Ideal Eau de Parfum са  едни от най-спряганите парфюми  за отговор на въпроса , кои мъжки парфюми могат да се носят от жени. Shalimar Parfum Initial пробвах преди много време и не съм сигурна, доколко мнението ще ми е обективно, но  за мен не си приличат- с уговорката, че този шалимар на мен никак не ми стоеше добре  и съответно  не харесах. Все пак ако може е  най-добре е да се пробва.  Иначе ако е някакъв ориентир също имам  и често нося   TF Noir Extrme, като споделям мнението че в него няма нищо мъжко - за мен е 80-90% еднакъв с дамската версия. Междувпрочем от ровене във Фрагрантика и видеа в You Tube оставам с впечатление, че  много мъже , явно харесват и  носят  дамският Noir pour Femme.
Amareto страхотен пост на тема ниш vs мейнстрийм- облякла си в думи всичко което мисля по темата .Flowers Cherry Blossom
Нямам търпение да  пробвам новия Ван Клийф- ще се радвам да прочета ако някой вече го е тествал.

# 574

Изпръсках бутилка от Dior Homme Intense, и никой не разбра, че това е мъжки парфюм. Нито ММ, нито останалата част от обкръжението. Страхотен пудрен ирис е, не така сух като SPI.  Има леко мазна нишка, като машинно масло (не като аромат, а текстура), много ми харесва. Съжалявам, че толкова дълго чаках да го придобия. Страдах от предразсъдъци, докато реших, че е излишно да се тормозя, и го купих.
Пробвай, и виж как ще го възприемеш. Мъжки или не- мен сън не ме хващаше. Нищо чудно да го повторя, защото ирисите които харесвам са кът.
Нося и Valentino Uomo Intense. Него повторих.

Amareto, Beers.

SOTD: Marc Jacobs, Decadence. На зелена вълна съм. Роптах срещу бутилката, но добре че го придобих, защото изчезна от сайтовете. 30чката преполових за нула време, имам и неотворена 100мл. Ще му се радвам на воля.
Намирам допирни точки с Аура на Мюглер. Редувам ги тези дни.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 07:12 от Dez

# 575
Благодаря ви за мненията, дами! 🌹

Определено Noir Pour Femme по бих го възприела за мъжки от Noir Extreme, та ги разбирам господата ако го предпочитат... и обратно.

Иначе сега освен, че покупката на Dior Homme Intense е сигурна, се загледах и в това Valentino Uomo Intense 😄

# 576
Вероятно ветиверът дразни повечето дами, защото е доста силен.
Не е той. Много харесвам ветивер в повечето парфюми с ветивер, които съм пробвала, а тук дори не подозирах, че има ветивер и минава за водещ.
Гледайки пирамидата, усещам предимно tagetes или турчé (както го знам от баба ми), амбър и мазен жасмин.

# 577
Амарето, много смислен и хубав пост. Heart

TF Noir Extreme подарих на мъжа си. Той ми го върна, каза че му харесва, но върху мен, женски му е. Иначе на мен ми харесва повече дамската версия, но разлика между тях има може би милимунда. Мъжките аромати с дървесен, пикантен, ориенталски характер могат спокойно да се носят от дами според мен, без да мъжкареят. Отявлено мъжки са ми силни и остри шипри, акватици, с доминиращи ветивер, лавандула, иглолистна дървесина.

# 578
  • Бургас
Noir Pour Femme за мен си е чисто дамски армат. TF Noir Extreme не познавам. От любопитство преброих колко унисекс аромата притежавам - 20 бр + 2 мъжки. Определено имам дамски аромати с много по-мъжко звучение от тези определени за унисекс. Приятелят на съпруга ми пък носи Metallique Tom Ford for women и аз бях убедена, че е мъжки /или най-много уникекс/ и много се изненадах като видях, че е дамски. На него му стои жестоко. Нямам предразсъдъци към кой пол са насочени ароматите, харесат ли ми - мои са.

# 579
Фенси, ще ти хареса. Времето му идва плюс това. Навремето като сравнявах паралелно Бала и Ветивер тонка, Хермеса  дори по-мъжкареещ ми идваше. Дано застане на кожата ти, но аромата си е чист унисекс и прекрасно изпълнение. Мен ме дразни ветивер винаги, но точно в Бала не ме дразнеше. До шише не стигнах носих го на две отливки мисля с голямо удоволствие. Що ми припомняш..Satisfied

ПП. Тук списващите се ваксинираме с всякакви парфюми- скъпи, евтини , нишови , ,,реплики,, Satisfied, само каквото ни харесва. Тя Бела го е казала по-добре.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 09:16 от Chocolat_

# 580
Аз имам проблем с тенденцията да се наричат всички парфюми унисекс. На Мансера почти всички са такива - така се чудя всеки път дали става за носене от жена или не. Някой от тях са си откровено мъжки. Добре, че във франгрантика има мнения дали клони по към мъжки или женски.

# 581
  • София
Навремето като сравнявах паралелно Бала и Ветивер тонка, Хермеса дори по-мъжкареещ ми идваше. Дано застане на кожата ти, но аромата си е чист унисекс и прекрасно изпълнение. Мен ме дразни ветивер винаги, но точно в Бала не ме дразнеше.

Наистина са много близки, и съвсем унисекс, ако нямаш проблем с ветивера. Аз нося Ермесанса (него вече имах когато пробвах Бала, и ми се стори излишно да имам и двата), макар върху мъж (добре, де, един конкретен мъж Wink ) да седи още по-красиво отколкото върху мен.

Орифлеймското парфюмче го бяха докарали, бтв, ако не си фен можеше да замести Бала или Ветивер тонка (липсваха му някои от "подробностите" както може и да се очаква, но беше хубав аромат)

# 582
Сега извадих пак Bal d'Afruque, провокирана от дискусиите от предишните страници. Ами, харесва ми! Не ми мъжкарее, не ми е банален и обикновен, началото си му е точно цитрусово, после се завърта и задълбочава, това "мазното" може да е от тагетиса, той има такъв малко "лепкав" аромат, но на мен ми е повече като нещо зехтинесто, към което нямам против (щом и Fiore d'ulivo харесвам много, а той е много зехтинест) Ветиверът е много мек.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 12:04 от tuali

# 583
Да, Fiore d'ulivo е точно като, че съм се мазала със зехтин по кожата. Не мога да го понасям. Добре, че не го купих насляпо едно време, като ги купувах от линията. Само него не харесвам.

# 584
За мен е много необичаен цитрус, сигурно заради тази масленост. Като аромотерапия ми е, но със сигурност не е нещо, по което много хора припадат, особен е и не е подходящ за какви да е ситуации. Дето всеки си има парфюми, които каквото ще да става-вършат работа, не е от тези.

Общи условия

Активация на акаунт