От кой матрак сте доволни? - Тема 9

• 103 397
  • 843
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте! Някой да използва протекторите от ЕКОН Sensitive?
Да даде мнения, дали са качествени.

Благодаря!

# 541

Благодаря!
А как е матракът? Впечатления ще споделиш ли?

# 542

Благодаря!
А как е матракът? Впечатления ще споделиш ли?

Матрака - само едно мога да кажа - веднъж опитал латекс - няма връщане назад. Аз съм си тежък (но не дебел - в никакъв случай ) та затова си взех твърдост F.  Взех за майка ми твърдост M. Матрака омеква в следствие от килограмите, но все пак е добре да се спазва за конкретния човек необходимата твърдост - M за до 90км (естествено може да има толеранс отгоре) - F от 90 нагоре.
Нищо общо с пружнините... даже не знам как въобще се бях навил да взема пружини пък било те от "висок" клас.  Матрака се "оказа" еднолицев в смисъл че само от едната страна може да се ползва (респективно заради дизайна, но според мен е по-добре, предвид че може да се смени комфортния слой - във времето, макар и ненужно) Спрях се на модела Combo/ горен слой Натура - Organic.
Никакво спарване няма, адски удобен - какво повече. Да, може леееко да има миризма след производствения процес, но малко над месец вече почти не се усеща.

P.S. На легло с механизъм, се оказа че със евтини амортисьори 1500N  по-рано бях писал че не държи, но след като се премахне всичко ненужно по леглото , включително завивки и се остави само матрака, тогава амортисьорите успяват да задържат матрака във вдигнато положение, но е на ръба, но държи. Естествено предполагам при качествени амортисьори  (вече не ми се занимава, защото матрака не може лесно да се маха по разбираеми причини, та е възможно и с по-малки нютони да стане.)

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 22:10 от Dominator_IX

# 543
Да, ти взе същите като нашите матраци, с евентуална разлика в твърдостта. Мисля, че нашите са М, но може и да греша, защото исках твърди. Когато купувахме, казах, че искам твърди. После в сайта видях разните му букви и си въобразиха, че са М. Не знам защо реших, че те са твърдите. Както и да е…, а мисля, че и няма как да проверя.
Еднолицеви, двулицеви… Какво значение има. На матраците на Екон се въртят слоевете.
Имат едно неудобство - горната и долната част на калъфите им не могат да се отделят и се получава огромен калъф, който не може да се пере в домашни условия, а и трудно се намира химическо чистене, което да се наеме да ги изпере.
Та аз какво направих - понеже са свързани посредством цип - разпорих завършващия плат на ципа, изваждам карабинката (водача) и така пера. Долната съм я махала само веднъж, че то големи мускули и нерви, но горната част редовно си я пера в пералнята на 60С и я суша в сушилнята.

# 544
Да, ти взе същите като нашите матраци, с евентуална разлика в твърдостта. Мисля, че нашите са М, но може и да греша, защото исках твърди. Когато купувахме, казах, че искам твърди. После в сайта видях разните му букви и си въобразиха, че са М. Не знам защо реших, че те са твърдите. Както и да е…, а мисля, че и няма как да проверя.
Еднолицеви, двулицеви… Какво значение има.

Специално този за да се завърти, трябва да се "съблече" калъфа и да преобръщам ядрото, което си е трудоемко в сравнение с двулицев матрак от Екон. Така че не мисля че бих се наел да се занимавам да обръщам ядрото - долнното, защото горното е предназначено да се ползва само в една позиция - нагоре.
Колкото до Вашата твърдост на матрака, сигурен съм че е твърдост M, защото от скоро се предлага в твърдост F за конкретния модел, незнайно защо, но така ми отговориха в един от магазините.

За  мен най-добре е да се слага протектор, така се запазва самия калъф на матрака, наистина заигравка си е да се пере, но не и невъзможно.

Поздрави!

# 545
Когато обръщаме ядрата (слоевете) не махаме долната част на калъфа, оставяме го на леглото, а въртим само латекс, на принципа на вълната, ако мога да направя такава аналогия. След това поставяме обърнат и слоя с мемори гел. И така периодично.

# 546
Благодаря Ви за мнението. При мен горния комфортен слой не е перфориран и от двете страни, та според мен е безсмислено да правя "хватката"

# 547
.........
потърсете протектор Velfont Outlast
Пише, че е терморегулиращ. Върши ли наистина работа, защото цената е доста висока?

# 548
Здравейте,

Бих искала да оставя мнението си за матрак, който закупихме със съпруга ми преди няколко години: GOLD F120 WELLPUR от Юск 160х200. Понеже отдавна не съм влизала във форума, а видях много лични съобщения с въпросите относно матрака, реших да споделя мнението си, и се радвам, ако помогне на някой:purple_heart:

Изключително сме доволни от матрака. Аз харесвам по-меките матраци, и бях скептично настроена, но съпругът ми ме убеди. Много удобен, сякаш "обгръща" тялото, без то да "потъва". Не мога дори да преценя меко ли ми е, твърдо ли ми е, просто ми е удобно. И двамата със съпруга ми много се въртим през нощта, и матракът е истинско спасение в тоя случай - почти не се усеща обръщането на друг човек (четох, че така е при всичките матраци с пяна). Мога да сравнявам със времето, когато спяхме на обикновен матрак, леглото сякаш се тресеше, когато съпругът ми се обръщаше. Сега такъв проблем няма. Добре се държи във времето, четох, че трябва да се обръща на половин година, но сме го обръщали може би веднъж. Купихме протектор за матрак, което се оказа правилното решение, защото по-лесно е да се изпере протектора, отколкото кълъфът на матрака (дори не знам, дали може да се пере, знам, че може да се сваля). След тежък ковид в болницата и продължителното обездвижване, след изписването се наложи (и все още се налага Sad ) да прекар/в/ам изключително много време върху леглото. Мога да кажа, че след месеци, прекарани върху болничното легло, месеците, прекарани върху домашното легло ми се струват прекарани в рая Simple Smile

Общо взето, мисля, че матракът за нас се оказа добро решение.

# 549
Здравейте. Спряла съм се на този матрак-Матрак Flexo Memory NEW - Mattro.   Моля ако някой от вас има наблюдения да пише. На промоция е до 28.03.

# 550
Здравейте. Спряла съм се на този матрак-Матрак Flexo Memory NEW - Mattro.   Моля ако някой от вас има наблюдения да пише. На промоция е до 28.03.
Винаги са ме изумявали тези намаления -70% ,-80% ..... и съм се съмнявала относно качеството на промоционалната стока. Дали ,всъщност, не са преоценени ,заради дефект или ниско качество?
От Матро съм поръчвала калъф за матрак -скъп калъф на  някаква фантастична промоция , излезе ми 160 лв за р-р 160/200. Ами, след година ползване, дунапренът от вътрешната страна беше почти цялостно пожълтял.

# 551
Винаги са ме изумявали тези намаления -70% ,-80% ..... и съм се съмнявала относно качеството на промоционалната стока. Дали ,всъщност, не са преоценени ,заради дефект или ниско качество?
От Матро съм поръчвала калъф за матрак -скъп калъф на  някаква фантастична промоция , излезе ми 160 лв за р-р 160/200. Ами, след година ползване, дунапренът от вътрешната страна беше почти цялостно пожълтял.

Дунапрена по дефиниция си пожълтява...

# 552
Dominator, ама много бързо стана това пожълтяване-само след година ползване ....

# 553
Dominator, ама много бързо стана това пожълтяване-само след година ползване ....
Това съвсем не е дълго, както казах дунапрена си пожълтява.

# 554
За легло с широчина 164 см, крайно неподходящ ли ще е матрак 160 см? Grinning Харесахме си матрак от Икеа и още не мога да го прежаля....

Нашия ще го сменяме 2 години след като го купихме... Нани Каспия Покет спринг. Ужасно тежък. Разби ни се леглото от него. Един участък се изду. Освен това, май ни идва твърде мек

Общи условия

Активация на акаунт