От кой матрак сте доволни? - Тема 9

• 103 586
  • 843
  •   1
Отговори
# 660
Ергономико плюс на Магнифлекс е доста твърд матрак, пробвах го миналата година в Практикер. Виталити пак на същата марка е по- мек, зависи тийновете на какво обичат да спят.
Аз за болки в кръста и гърба издирвах точният матрак миналата година, при мен е ок да е твърдо , но да има и упора на кръста, а не равно като дъска , та изборът ми беше Магне Гранде на Магнифлекс. След година ползване съм супер доволна, сутрин тялото ми е отпочинало и няма болки, но това е при мен.....

# 661
Здравейте, да попитам къде в Пловдив или Пазарджик може да се погледнат и пробват матраци Нани - по-специално Каспия Полифлекс и Каспия Покет Спринг?

# 662
Вижте в Център за матраци, който е до Вис Виталис /за Пловдив/.

# 663
Здравейте, харесала съм матрак Abygda от Икеа, 600 лв е, като състава е:Плюшена полиуретанова пяна, Полиуретанова пяна 28 кг/м3. Това ме притеснява, че си е един дунапрен. Някой ползва ли го, отзвиви?
Скрит текст:
Скрит текст:

# 664
Здравейте, преди години за последно съм писала в тази тема. Сега отново сме в търсене на матрак. Издирваме по-бюджетен вариант, задължително - максимално твърд. Спалнята ни е с размери 160 / 200 см.
Интересното е, че като сме ходили на почивка по чужбина, се е случвало да спим на много, ама наистина много твърди матраци и ни се е отразявало супер. Тук, в България, така и не успяхме да намерих толкова твърд матрак, макар да минахме през много шоуруми. Та, преди години взехме някакъв компромисен вариант.
Сега ми се иска да купим нещо още по-добро.
Някой може ли да ме ориентира кои са реномираните онлайн магазини, които разполагат и с физически обекти в София? Благодаря!
Матраците Класик са супер-здрави и изработени с качествени материали. Имат и склад в София на Илиенско шосе.. Има всякакви разновидности. Можете да им звъннете и ще Ви ориентират кои модели да гледате:
https://kambo-shop.com/matraci-bg

# 665
Двата матрака на Нани - полифлекс и покет спринг се оказаха меки, даже при пробването на полифлекса усещах рамката отдолу, 85кг съм, не е да кажеш да съм тежък. Търся твърд матрак, еднолицев.

# 666
Легнал ли? Или седнал...че има разлика.

# 667
  • оттам, откъдето започва България
Жалко, ако това е действителността при еднолицевия матрак Каспия Нани полифлекс. (не изключвам субективно мнение)
Дано не са занижили качеството, 10 години го ползваме и въобще не съжаляваме. (моите три момчета, всяко от които над 85 кг, винаги са казвали, че това е матракът, на който се спи перфектно)
Като ви чета чак се притеснявам от момента, в който ще се наложи отново да избираме матрак.
Слава Богу, засега всичко е нормално и няма нужда да го мислим. Simple Smile

teta75, матракът е прекрасен - нето легнал, нито седнал можеш да усетиш друго, освен комфорт. (но  е купуван през далечната 2012 г.)

# 668
И легнал и седнал, при леко подрусване усещаш рамката отдолу, което за мен изобщо не е нормално.

# 669
  • оттам, откъдето започва България
Наистина не е нормално.

# 670
Седнал е едно, легнал - друго. Тежестта при седнал е почти в една точка и натискът е доста по-силен. При легнало положение тежестта се разпределя върху цялата дължина на тялото и натискът върху матрака е много по-малък.

Така или иначе, матрак се пробва само легнал, защото ще лежиш на него, а няма да спиш седнал.

Говоря принципно, не за споменатите два специално.

# 671
  • София
И аз усещах рамката в седнало положение на Нани Каспия полифлекс. Ами той е само 17 см височина. Иначе ми се стори много удобен и по- твърд спрямо другите матраци в шоурума на Нани. Ядосвах се защо нямат и по-скъпа версия на същия матрак с по-голяма височина. Ами няма как да купя матрак, който ми убива в седнало положение...не, мерси!

# 672
В седнало положение моят матрак се сгъва като гъба, с иначе е доста твърд и е близо 30см.

# 673
Това ми е тест номер 1 при избор на матрак..да поддава при сядане под бедрата. Не се ли сгъва, твърд е за мен..един такъв върнах, че легнал се усещаше като нар.

# 674
Моят матрак е мек, но никога не ми се е случвало да усещам рамката отдолу, защото е дебел. Тънък и мек матрак за мен е идиотизъм.

Общи условия

Активация на акаунт