От кой матрак сте доволни? - Тема 9

• 103 503
  • 843
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, търсим си удобен твърд матрак, без пружини с ограничен бюджет до 800 лева. Ще се радвам на препоръките ви.

# 721
Здравейте, търсим си удобен твърд матрак, без пружини с ограничен бюджет до 800 лева. Ще се радвам на препоръките ви.
Размер?

# 722
Здравейте, дали може да споделите мнение по нашия случай?
Мъжът ми се оплаква от редовни болки във врата и решихме да купим нова възглавница и матрак. В рамките на половин час избрахме от Happy dreams Маджести плюс, който се води средно твърд. Сега сме в колебание дали да не го сменим, като законът дава 14 дневен срок.
На мен не ми е много удобен, идва ми малко твърд (54 кг см и бих предпочела по мек матрак), но нямам някакви болки от него.
При него- няма болки във врата в момента (но той смени и възглавницата), но се оплаква от нови в кръста и краката. Той също е доста слаб и според мен по-леко матрак би бил по-удобен, но пък по-твърди ги водят ортопедични. 
Основното ни колебание идва от това, че навсякъде пише, че трябва месец да свикне човек с нов матрак, а при нас е минала седмица. Вие когато улучихте правилния матрак за колко време се приспособихте?
Да споделя резултатът при нас. Май решихме да останем с този матрак. Подобно на този на  ДХЗ, нашият е с една средно твърда и една твърда страна. Не е много логично, но първоначално го ползвахме откъм среднотвърдата страна и ни беше твърд, после го обърнахме откъм твърдата страна и ни е добре. Ходи разбери. Среднотвърдата е от мемори пяна, твърдата от латекс. Или просто сме имали нужда от повече дни да свикнем .
Сега като легна пак нямам усещане за лукс и удобство, което би ми дал един мек матрак, но се успокоявам, че този е пп-здравословен Simple Smile поне не ми убива

# 723
Размер?

164х190

# 724
  • София
Здравейте,
И аз се включвам в темата, търсейки матрак за тийн, който иска да се разшири.
Ограничени сме в дължината (190 см.), а той е ок.180. Надявам се да не му стърчат краката.Simple Smile.
Видях, че някои производители предлагат ширини 125 и 130 и точно това исках да попитам. Някой поръчвал ли е такива размери?
Също ползвали ли сте матраци на фирмите:
Вики, Stela и Hegra (Хегра), които имат доста прилични сайтове с история на фирмата, описание на производствени бази  и т.н. Цените са им доста добри.
Другито дете (14) спи на матрак Хегра (ямболски са) - много й е удобен, среднотвърд, но има вътре пружини, според мен (мебелистът ни го препоръча и го достави като правеше детската стая). Даже не мога да разбера какъв е модела (съдейки по външната тапицерия - Стандарт или Комфорт). Колкото пъти съм се катерила да го оправям (на двуетажни легла са) -нито скърца, нито поддава.

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 14:13 от Skiorche

# 725
  • 1st floor
Скиорче, със сходен проблем сме откъм място и висок младеж. Наложи се да преорганизирам цялата стая. На 190см няма как да спи комфортно висок 180см човек. Особено, ако леглото има табла в долната си част. Абсурд да заеме права позиция. Това означава главата да е на 10см от горната табла и глезените да не са отпусанти, а на 90градуса. И двете са невъзможни според мен...

# 726
  • София
Ами аз мислех да започнем с матрак и после да правим легло, но без табла, така, че краката да си стърчат леко.
Той 15 г. изкара на матрак от дунапрен и настоява да търся такъв- бил супер удобен. (Къде да търся такова чудо?). Освен това е по-скоро твърд отколкото мек.

# 727
В Икеа.

# 728
  • София
ДХ3, страхотни са им цените, но за съжаление всички дължини са 200 см.
Допълвам се:
Някой да има отзиви за двулицев матрак TED BED ALOE SPRING?
(Мултипокет пружини с мемори пяна)
На повече от прилична цвна е в Практикер  - 279 лв. (120/190)
Чудя се как е възможно да е толкова намален, при положение, че в сайта на ТЕД е на 634 лв.?🙄
Или имат “специални изпълнения” за вреригите магазини. (В брошурата на Практикер има и едно “BED” в името на матрака. Но пък описанието и снимките са напълно еднакви)

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 19:15 от Skiorche

# 729
Здравейте! Бих искала да помоля за отзиви или мнение за този матрак. Ако някой го е ползвал, разбира се. Има огромно намаление, което ми се струва изключително съмнително. Трябва да закупя 2 матрака с размери 164/190 и 80/200 см и по принцип цената ме блазни, но разума нещо друго ми гооври... Ще съм много благодарна! https://sleepzone.bg/dvulicev-matrak-stress-free.html#variant=2727

# 730
Намалението е само спекулативно според мен Simple Smile Точно за този модел не мога да дам мнение, но и аз бързах да си купя матрак Mattro, защото видях огромната промоция, която беше само до края на ноември - т.е. за Черния петък. Е, промоцията беше продължена "само" до 5 декември, а сега е до януари... Така че просто "намалението" си е реалната цена. Моят го поръчах и платих в техния фирмен магазин на 30.11, но ми казаха, че не знаят кога ще го получа, защото били много натоварени. Така че поне се купуват доста, би трябвало да стават Simple Smile

# 731
Здравейте! Бих искала да помоля за отзиви или мнение за този матрак. Ако някой го е ползвал, разбира се. Има огромно намаление, което ми се струва изключително съмнително. Трябва да закупя 2 матрака с размери 164/190 и 80/200 см и по принцип цената ме блазни, но разума нещо друго ми гооври... Ще съм много благодарна! https://sleepzone.bg/dvulicev-matrak-stress-free.html#variant=2727
А може да става дума и за някоя омърляна мостра. Трябва да се пита.

# 732
  • София
И аз установих, че mattro са в перманентно намаление от някакви космически цени. Бях в шоурума им. Продавачката ми обясни, че нямат собствено производство, а фирми, които си продават матраците чрез тях, шият за mattro по тяхна поръчка. Попитах я кои са фирмите, но отказа да ми даде повече информация. Във всеки случай най-добре отидете намясто и ги изпробвайте преди да ги поръчате онлайн.
Междудругото в МЕТРО има в момента матраци Isleep на доста атрактивна цена, втч. и размер 164/190. Предполагам, че не са най-високият им клас, но със сигурност са качествени.
https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X326328/0032/0021/Ортопедичен- … er-164-190-Isleep
Който пък се интересува от матраци ТЕД (за София), най-добре да отиде в шоурума им в кв. Слатина. Има страхотни модели, които нямат общо с това, което се продава онлайн. Консултантката ми обясни, че за онлайн магазина, както и за веригите магазини Практикер, Кауфланд, Хоуммакс и т.н. се произвеждат съвсем различни модели по тяхна поръчка и на много по-ниски цени и качество, разбира се.

# 733
Здравейте,
търся матрак 180/200. Искам да е с мемори пяна. Бюджет 2-3000лв, може и нагоре ако си заслужава. Като изисквания
- Средно твърд
- по възможност двулицев
- за подматрачна рамка

Гледах в Happy Dreams и Mattro, основно към Magniflex съм се насочил. Малко ме притесниха коментарите за разни средно твърди магнифлексове с 20см пяна и 2см мемори, които се водят средни и са се оказали "твърди като дъска". Не искам да потъвам в матрака, 190см на 90кг съм и имам и проблеми с кръст/гръб, но и искам да е комфортно, така че си представям наистина средна твърдост Laughing
Допадна ми на хепидриймс - Маджести Плюс
От маттро - iSleep infinity и Magniflex Massagio De luxe.
Сега гледам в сайта им, хващат ми окото
Comfort Dual - доста интересно едната страна може да е с две различни твърдости... по-скоро не търся този ефект, предпочитам двулиец класически
Riviera By Pierre Cardin - не ми харесва, че не се сваля калъфката за пране а и имаше коментари, че е много твърд.

# 734
Здравейте,
търся матрак 180/200. Искам да е с мемори пяна. Бюджет 2-3000лв, може и нагоре ако си заслужава. Като изисквания
- Средно твърд
- по възможност двулицев
- за подматрачна рамка

Гледах в Happy Dreams и Mattro, основно към Magniflex съм се насочил. Малко ме притесниха коментарите за разни средно твърди магнифлексове с 20см пяна и 2см мемори, които се водят средни и са се оказали "твърди като дъска". Не искам да потъвам в матрака, 190см на 90кг съм и имам и проблеми с кръст/гръб, но и искам да е комфортно, така че си представям наистина средна твърдост Laughing
Допадна ми на хепидриймс - Маджести Плюс
От маттро - iSleep infinity и Magniflex Massagio De luxe.
Сега гледам в сайта им, хващат ми окото
Comfort Dual - доста интересно едната страна може да е с две различни твърдости... по-скоро не търся този ефект, предпочитам двулиец класически
Riviera By Pierre Cardin - не ми харесва, че не се сваля калъфката за пране а и имаше коментари, че е много твърд.
Вижте и този висок матрак. Ние спим на много сходен и мисля, че вече 7-8 година подкарва без да е мръднал:
https://kambo.bg/matraci-klasik/double-sided-mattresses/dvulitse … atrak-nano-bionik

Общи условия

Активация на акаунт