От кой матрак сте доволни? - Тема 9

• 103 383
  • 843
  •   1
Отговори
# 750
Да дам ъпдейт - в крайна сметка взех латексов матрак 180х200 ЕКОН Лукс Алое Вера. В момента на намаление 1100 лв. + 2 възглавници, които обикновено са по 70 лв и има доста позитивни мнения за тях. Подобен матрак имаме в друг апартамент и е невероятно удобен. Реших да не взимам модела Комбо поради 2 причини:

1. Комбо е 26 см (в сравнение с 20см този, който взех). Материала е абсолютно един и същ и има голяма разлика в килограмите (43 срещу 67). Тъй-като леглото ще се повдига и е голямо, човека, който прави спалнята ми гарантира, че механизмите ще се счупят и единствения вариант е да са електрически (400лв).

2. Разликата в цената е почти 800 лв. За 6 см повече от същия материал и малко по-стилен калъф, не мисля, че разликата е оправдана.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 16:12 от feedy

# 751
    Нашият AirAir 180/200, тежеше безобразно и не сме били с ел. амортисьори.Просто хубави и явно с голям мегдан за тежест.Бях си пускала някъде назад.

# 752
      Нашият AirAir 180/200, тежеше безобразно и не сме били с ел. амортисьори.Просто хубави и явно с голям мегдан за тежест.Бях си пускала някъде назад.

Да, сега погледнах и него и двата са еднакви по тежест, 43.6кг. Еми дано амортисьорите да се справят.. ако не ще ги сменяме :/

# 753
      Някой отзиви от Магнифлекс - Магнистреч или Massaggio Deluxe? Работи ли тази технология за отпускане на прешлените или е маркетингов трик? Също така текстила на по-скъпите модели на магнифлекс има ли ефект откъм терморегулация, както го рекламират?

# 754
      След обикаляне и тестване на матраци из магазините в град Плевен, най-много ми допадна на Jysk S110 обаче в сайта има доста негативни мнения за матрака, че се деформирал.

Засега само съм направил поръчка която се чака месец и се чудя дали да я отказвам и да си търся друг матрак ?

Матрака е 160х200 с промо цена 900лв.

Бюджетът ми е 1200лв.

Какво можете да ми препоръчате да тествам, като вземете в предвид х-ките на S110, твърд но с мека повърхност (така го усещаме аз и жената).

# 755
      И за нашия Юск матрак четох негативи, но повечето бяха от общ характер, затова ги пренебрегнах( че бил много твърд, висок,1-2 за деформация).Почти година го ползваме и дотук се представя отлично(F серия).Попитайте подробно за гаранцията и как става рекламацията.Нашият го купихме
      по препоръка на близък човек, който ползва Юск матраци(различни от нашите).Човекът е достаа…придирчив към всичко и щом ги похвали не се и замислихме:)))

# 756
      Здравейте! За първи път ми се налага да пиша в темата. Накратко да обясня: купихме си нови матраци преди няколко дни и откакто ги монтирахме всяка вечер се потя. Всеки ми казва, че не може да е от матрака, но аз все си мисля, че точно това е причината. Отделно сме малко настинали в момента и това е другата възможна причина. Но аз и преди смяната на матраците съм била болна и много рядко се е случвало да се изпотя, а сега е всяка вечер и то само от страната на която съм легнала, тоест ако съм по гръб - гърба ми се изпотява. Прилагам линк с модела на матраците. Ако има някой по-компетентен, се надявам да ми даде някакво обяснение дали може да е от самия матрак.

https://www.-spam097-/matraci/paradise/matrak-gala-memory-25-sm- … nolitsev-paradise

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 16:19 от WinWar

# 757
      Не се отваря линка.
      Когато разглеждах матраци в юск и четях мненията в сайта, имаше доста такива, че тези с меморито отгоре затоплят доста. За това и лично аз, се отказах от тях.

# 758
      Моят има мемори, но само 3см.(ако добре помня) и не дъм забелязвала да се потя.

# 759
      По-тънкия слой мемори пяна не запарва толкова. Ако е по-плътен и дебел обаче го има този ефект.
      Същото го правят и хавлиените протектори - спахме на такъв на една лятна почивка.
      Детето вече си ползва Елеганс + матрака на Камбо - доволен е, ММ дрема малко на него и също му хареса. Само аз като сядам и чувам шушкане от калъфчетата на покет системата. Като легна може би не чак толкова. Но като цяло аз не търпя разни паразитни шумове. Иначе добре изработен и зашит.

# 760
      Нещо май не мога да сложа правилно линка...
      Да, има мемори пяна 2см. И аз се съмнявах да не е от нея. Матрака е: Матрак Gala Memory, 25 см еднолицев - PARADISE
      Отгоре има 2 чаршафа - един с ластик и 1 обикновен долен. Имате ли идея как може да се оправи това? Че са поръчкови и не знам дали за това нещо мога да направя рекламация.

# 761
      Аз пак да се включа в темата - до колко текстила на матрака има влияние за терморегулацията? Как седи въпроса при скъпите срещу по-евтините модели на магнифлекс, уж по-скъпите текстила им има по-добра терморегулация.

# 762
      Зависи двата чаршафа от каква материя са Simple Smile

# 763
      Зависи двата чаршафа от каква материя са Simple Smile
      Всичко е памучно. Няма промяна в нищо друго освен матраците- нито в температурата в помещението, нито в спалното бельо. За това си мисля, че проблема е в тях. Мемори пяната е само 2 см., но според мен е точно от това

# 764
      Според мен запарването идва и от състава на калъфа на матрака.

Матраците на дъщерите ми и двата са с по 2см. мемори пяна слой , и не наблюдаваме никакво запарване, независимо че съставът на калъфа е с 97% полиестер (останалите 3% е спандекс) и се предоплага че полиестерът ще запарва, но не би.

https://otty.com/products/the-otty-hybrid-mattress

За всичките ни матраци допълнително съм купила памучни надматрачни протектори за лятото,  както и такива с вълна за зимата. Памучните са ми от първия линк по-долу, а тези с вълна - подобни на тези от втория линк.

https://www.johnlewis.com/john-lewis-natural-cotton-quilted-matt … rotector/p1743106

https://naturalmat.co.uk/products/washable-wool-mattress-protect … nt=42299780989092

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 01:20 от Gifty

Общи условия

Активация на акаунт