Разширени вени

• 353 497
  • 527
  •   1
Отговори
# 75
Да, отговорът на този въпрос се дава посредством дуплекс-доплерово изследване, което още наричат дуплекс-сканиране. Удобните дни за това изследване в нашата клиника са сряда в 14.00 и петък в интервал 11-12.30 часа.
Интересувам се това изследване доплер - сканиране поема ли се от здравната каса, или пък ако НЕ - каква е цената му, нужна ли е предварителна подготовка, какви са индикациите... Дайте повече информация.
Предварително благодаря.

# 76
Да, отговорът на този въпрос се дава посредством дуплекс-доплерово изследване, което още наричат дуплекс-сканиране. Удобните дни за това изследване в нашата клиника са сряда в 14.00 и петък в интервал 11-12.30 часа.
Интересувам се това изследване доплер - сканиране поема ли се от здравната каса, или пък ако НЕ - каква е цената му, нужна ли е предварителна подготовка, какви са индикациите... Дайте повече информация.
Предварително благодаря.

I И аз да се запиша...
Ще чакам отговора на Д-р доц. Княжев с нетърпение.

# 77
Здравейте Д-р доц.Княжев!Имам разширени вени по наследство от доста време,досега съм ги мазала с кремчета,но никакъв ефект.Преди 8 месеца родих и положението стана по сериозно.От известно време усещам изтръпване по протежението на вените.Въпросът ми е ако се подложа на процедурите за които пишете,дали ще мога след това сама да се грижа за бебето ми или възстановителния период е болезнен.Имам  и др въпроси,но предполагам че тях трябва да ги задам на самия преглед

# 78
Добър ден.Бих искала да попитам,дали някой знае телефонния номер на др.Стефонов от Варна.Казаха ми ,4е работи в Терапията ,но не можах да го открия.И дали някой има наблюдение относно работата му,понеже ми го препоръчаха.Мерси предварително. Simple Smile

# 79
Аз съм пациентка на доц.Княжев,правил ми е склерозиращи инжекции,през последните 3 години ходя при него,ина4е преди да знам за него съм си правила още преди 10-на години,но при друг доктор.Страх ме е от операциа за тожва карах на инжекции..но в момента съм бремнна и състоянието ми се влоши,ходя ежедневно с чорапи от 3 месеца..смятам на зима да отида на преглед да ми кажат за лазерния метод дали е удачен за мен..като свое лично впечатление смятам че метода на склерозиране е временен..поне мри мен така се оказа,има места на които се показват нови,или старите отново започват да испъкват..аз съм и наследствено обременена,чувала съм и за някакав метод с  исмукване,но в софия и не знам подробности.иначе относно големанов....един път бях при него,станах и си излязах от кабинета му възмутена от наглото му отно6ение..но пук тогава открих доц.княжев...

# 80
Здравейте...Казвам се Цветелина.Наскоро ме оперираха от разширени вени на левия крак.Отстраниха всички подутини,които ме притесняваха в продължение на години.От 14-годишна възраст не бях слагала пола,а чак на 27 се престраших да си направя операцията.Пиша,за да успокоя тези,които се страхуват от оперативното лечение на вените.Процедурата е изключително бърза и бих казала безболезнена.На мен лично ми сложиха епидорална упойка(в гръбнака),но може и с пълна.Аз просто исках да следя [/color] целия процес.Операцията ми продължи час и половина.Имам 8 разреза под коляното и един на слабините,през който ми изтеглиха вените.През цялото време не усетих нищо.А половин час след операцията похапвах пица.Болката е абсолютно поносима,нека тя да не ви притеснява.На следващия ден вече си бях вкъщи,а след 5 дни карах колата си.Важното е след операцията да спазвате режим-да лежите повече с вдигнат крак,да не седите прави(раздвижване ДА,но седене -не).На десетия ден започнах да нося чорап,в продълцение на 20 дни.А през целия период пиех определени хапчета и се мажех с хепарин съдържащи мехлеми(за синините и отока след операция).
  В момента,2 месеца след операцията,вече имам красив крак,без синини,подутини и най-важното-липсват сините топчета,които описваха целия ми крак.На тяхно място имам белези,които мажа с Контратубекс и те ще изчезнат в рамките на година.Но си заслужава.Няма болка,отичане,схващане и най-накрая кракът ми не е безформен и не ме е срам да го показвам ,въпреки белезите.
  Така че,съветвам всички,на които лекар е препоръчал операция,да не се притесняват и страхуват от нея.Тя отдавна е станала рутинна и бърза процедура.А резултатът си заслужава.Много по-страшно е да си носите разширените вени и да си докарате друга неприятност,свързана с тях.
  Мен лично ме оперираха в специализирана хирургична частна болница-Свети Панталеймон-гр.София.Цената за тази операция е 500лв.Четох какви суми искат някои лекари и съм потресена.Но знам,че по каса се чака месеци наред за тази операция.И така-реших да действам бързо.Болницата е чудесна-с всички удобства,интернет,денонощно наблюдение и най-важното-изключително добро отношение към всички пациенти.Оставям номер за всеки случай-02/9741000-"Свети Панталеймон"
Оперира ме Доц.Лазаров-той е завеждащ катедра съдова хирургия в Правителствена болница.Страхотен човек и професионалист.Казвам го,защото много време проучвах при кой да отида.Към него ме насочи Д-р Маринов-съдов специалист във Военна поликлиника.Но вие ще се срещнете с всички тях по реда си,ако се решите на тази операция.Оставям личните им телефони за справка.
  Д-р Маринов:0889418358-за консултация и преглед
  Доц.Лазаров:0888901377-хирург
Това е.Дано съм била полезна.Ако някой има въпроси-с удоволствие ще помогна,с каквото мога.
Успех и всичко най-добро 

# 81
Прочетох внимателно всичко написано до тук.Аз съм на 57 години.Наследствено обременена с разширени вени.Родих сина сина 24 години и тогава се почвиха малка част от вените.Не беше толкова грозно и не им обърнах много внмание.След 12 години вече имаше значително набъбнали външни вени. Започнах да ходя само с макси поли.Но болки,парене нямаше.Докато в един момент 1986 година на свадбата на брат ми се образува огомен тромб.Това наложи веднага оперативна намеса.Няма да изпадам в излишни подробности,но външният вид на краката ми се оправи и всичко беше наред,но за кратко.След няма и 3 години започнаха да се появяват възли и накъдрени повърхностни вени на други,съседни места на старите.Итака до днес.Те стават все повече и повече.Вече ме болят и парят.Тромбофлебити не съм правила или по точно сложни такива.Опитвам се да ходя повече - до 2,3 км на ден.Но краката започнаха да ме болят.Много бих искала да разбера дали наистина с лазерната аблация има вероятност да постигна както здравословен така и козметичен ефект.  

# 82
Уфф не знам какво да мисля и какво да правя след всичко прочетено, имам тромбофлембит и искам да намеря добър специялист в тази област от град варна, за сажаление срещам все не така добре подготвени така наречените "специалисти", абе хора вие за титла ли се борите или да спасявате човешки животи, не мога на резбера????не мисля, че се борите само за това как да ограбите бедния български народ .

Тъжно ми става!

# 83
Здравейте доц.Княжев, реших да споделя и питам: на 32 г.съм с две деца ,преди 2г. след втората бременност на левия ми крак /бедрото отпред и отстрани под коляното/се появиха вени.По принцип кожата ми е прозрачна , но определено това са разширени вени/.Ходих на преглед при доц д-р Гроздински в бившата Трета градска София- при прегледа се оказа ,че вените ми са проходими, но диагнозата бе варикоза на вената на бедрото/главна вена/.Не ми беше изписано лечение, доц.Гроздински ми обясни , че вената е голяма за склерозираща терапия , но пък  е рано за операция.Възможно ли е отстраняването и чрез метода лазерна аблация?

# 84
Здравейте, имам следния въпрос:
Имам "Варикоза" 4-та степен и искам да се оперирам , но искам и да си родя едно детенце, според Вас кога да направя операцията преди бременоста или след раждане на бебче?
Искам вашето мнение и опит,
Благодаря!!!

# 85
Здравейте, имам същият проблем разширени вени и последната година вече започнаха да ме болят краката.Интересува ме някои от изброените лекари ходи ли в района на Бургас  / и най вече д-р Княжев и може ли да се отиде на преглед и т.нБлагодаря предварително
И координати , тел

# 86
Здравейте, имам следния въпрос:
Имам "Варикоза" 4-та степен и искам да се оперирам ...

Според мен е по-добре сега да си оправиш вената, преди да си забременяла, защото после като се роди детето почват грижи с него и въобще няма и да се сетиш да ходиш да я оправяш.
Също тако по време на бремеността вената ще ти се издуе още повече и е възможно да стават тромби. Казвам ти го от личен опит. АЗ обаче мойта вена още не съм я махнала, само ми махнаха някакъв голям тромб и пак я зашиха. Все отлагам ама то работа, детето ... не остава време и начин.

# 87
Здравейте Д-р доц.Княжев!Имам разширени вени по наследство от доста време,досега съм ги мазала с кремчета,но никакъв ефект.Преди 8 месеца родих и положението стана по сериозно.От известно време усещам изтръпване по протежението на вените.Въпросът ми е ако се подложа на процедурите за които пишете,дали ще мога след това сама да се грижа за бебето ми или възстановителния период е болезнен.Имам  и др въпроси,но предполагам че тях трябва да ги задам на самия преглед
...
Здравейте, съжалявам за късния отговор, но нямам възможност често да посещавам тази страница.А и не получавам уведомления, че към мен е отправен конкретен въпрос
Въпросът дали разширените Ви вени трябва да се подложат на един или друг метод на лечение се решава по време на прегледа. На една от предшестващи страници публикувах доста информация за приемните ми дни , а също така кога и къде се извършва дуплексното сканиране
Доц.В.Княжев
.

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 09:56 от knyaz

# 88
Аз съм пациентка на доц.Княжев,правил ми е склерозиращи инжекции,през последните 3 години ходя при него,ина4е преди да знам за него съм си правила още преди 10-на години,но при друг доктор.Страх ме е от операциа за тожва карах на инжекции..но в момента съм бремнна и състоянието ми се влоши,ходя ежедневно с чорапи от 3 месеца..смятам на зима да отида на преглед да ми кажат за лазерния метод дали е удачен за мен..като свое лично впечатление смятам че метода на склерозиране е временен..поне мри мен така се оказа,има места на които се показват нови,или старите отново започват да испъкват..аз съм и наследствено обременена,чувала съм и за някакав метод с  исмукване,но в софия и не знам подробности.иначе относно големанов....един път бях при него,станах и си излязах от кабинета му възмутена от наглото му отно6ение..но пук тогава открих доц.княжев...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Това, че склерозиращата терапия дава само временен ефект не е съвсем точна констатация. Просто веднъж започнал, този процес продължава и пациентът , избрал този метод трябва да знае, че пълния ефект може да се постигне само, ако всяка година той се подлага на нови, но вече значително по-малки повторни курсове склеротерапия. Така е и навсякъде по света.
Доц.В.Княжев

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 09:53 от knyaz

# 89
Здравейте...Казвам се Цветелина.Наскоро ме оперираха от разширени вени на левия крак......
  Мен лично ме оперираха в специализирана хирургична частна болница-Свети Панталеймон-гр.София.Цената за тази операция е 500лв.Четох какви суми искат някои лекари и съм потресена.Но знам,че по каса се чака месеци наред за тази операция.
Оперира ме Доц.Лазаров-той е завеждащ катедра съдова хирургия в Правителствена болница.Страхотен човек и професионалист

--------------------------------------------------------------------------------------------
Споделям всичко, което сте казали за Доц.Лазаров. Той наистина е добър специалист и се надявам , че все още мой добър приятел. За съжаление напоследък се виждаме много рядко. Иначе, в нашата клиника същата операция се извършва по НЗОК, а при избор на оператора се доплаща 300 лева .
Доц.В.Княжев, Ръководител Клиника по съдова хирургия, "Св.Анна".

Общи условия

Активация на акаунт