Разширени вени

• 353 511
  • 527
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, имам следния въпрос:
Имам "Варикоза" 4-та степен и искам да се оперирам , но искам и да си родя едно детенце, според Вас кога да направя операцията преди бременоста или след раждане на бебче?
Искам вашето мнение и опит,
Благодаря!!!

...
Много спорен и дискутиран по  света проблем- кога е целесъобразно да се оперира варикозата- преди или след раждането.
Отговорът  може да се даде само при прегледа и преценка докъде  е стигнал процеса.
При всички случаи през време на цялата бременост трябва да носите  еластични чорапи, да раждате с тях!!!!! и да ги ползвате около 3 мес след раждането.
Доц.В.Княжев

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 09:53 от knyaz

# 91
 author=portokal4e
Здравейте, имам същият проблем разширени вени и последната година вече започнаха да ме болят краката.Интересува ме някои от изброените лекари ходи ли в района на Бургас  / и най вече д-р Княжев и може ли да се отиде на преглед и т.нБлагодаря предварително
И координати , тел
...
На предшестващите страници е даден отговор на Вашите въпроси относно  дни в които преглеждам и телефони.
В Бургас не преглеждам, въпреки, че много обичам този град, но нямам никаква физическа възможност за това, поне засега.
Доц.В.Княжев

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 09:52 от knyaz

# 92
Здравейте доц.Княжев, реших да споделя и питам: на 32 г.съм с две деца ,преди 2г. след втората бременност на левия ми крак /бедрото отпред и отстрани под коляното/се появиха вени.По принцип кожата ми е прозрачна , но определено това са разширени вени/.Ходих на преглед при доц д-р Гроздински в бившата Трета градска София- при прегледа се оказа ,че вените ми са проходими, но диагнозата бе варикоза на вената на бедрото/главна вена/.Не ми беше изписано лечение, доц.Гроздински ми обясни , че вената е голяма за склерозираща терапия , но пък  е рано за операция.Възможно ли е отстраняването и чрез метода лазерна аблация?
...
При повечето жени лазерната аблация като метод е осъществима. Но все пак без предварителния преглед преценката е невъзможна.Със склеротерапията в София почти никой не се занимава, т.к. НЗОК финансово не покрива самото  лечение, а заплащането на цялата процедура пък не покрива усилията на специалиста.
В това отношение Варна отдавна остави София зад гърба си.
Доц.В.Княжев

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 09:51 от knyaz

# 93
Уфф не знам какво да мисля и какво да правя след всичко прочетено, имам тромбофлембит и искам да намеря добър специялист в тази област от град варна, за сажаление срещам все не така добре подготвени така наречените "специалисти", абе хора вие за титла ли се борите или да спасявате човешки животи, не мога на резбера????не мисля, че се борите само за това как да ограбите бедния български народ .

Тъжно ми става!
...
Не можах да разбера за какви титли става дума. Във Варна има специалисти по нищо не отстъпващи на столичните , има и съвременна апаратура. Друг е въпросът, че самите пациенти се лутат от доктор на доктор, а информацията черпят от своите болни познати.
Доц.В.Княжев

# 94
Прочетох внимателно всичко написано до тук.Аз съм на 57 години.Наследствено обременена с разширени вени.Родих сина сина 24 години и тогава се почвиха малка част от вените.Не беше толкова грозно и не им обърнах много внмание.След 12 години вече имаше значително набъбнали външни вени. Започнах да ходя само с макси поли.Но болки,парене нямаше.Докато в един момент 1986 година на свадбата на брат ми се образува огомен тромб.Това наложи веднага оперативна намеса.Няма да изпадам в излишни подробности,но външният вид на краката ми се оправи и всичко беше наред,но за кратко.След няма и 3 години започнаха да се появяват възли и накъдрени повърхностни вени на други,съседни места на старите.Итака до днес.Те стават все повече и повече.Вече ме болят и парят.Тромбофлебити не съм правила или по точно сложни такива.Опитвам се да ходя повече - до 2,3 км на ден.Но краката започнаха да ме болят.Много бих искала да разбера дали наистина с лазерната аблация има вероятност да постигна както здравословен така и козметичен ефект.  
...
На Ваше разположение съм в приемните ми дни.
Телефоните са посочени на горните страници.
Доц.В.Княжев

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 13:03 от knyaz

# 95
Прочетох доста противоречиви мнения за доктори и лечения. Ще споделя моя опит с дъщеря ми. Тя е на 20 години.Преди около 4 год. ни изпратиха при д-р Големанов заради голяма разширена вена. Той направи лечение със склерозиращи инжекции. Ефектът беше почти нулев. Преди година отидохме при доц. Княжев с твърдото намерение за лазерна операция. Той обаче каза, че все още операция не се налага и предложи отново инжекции. Направи ми впечатление, че дори начинът на поставяне е съвсем друг.Доцентът беше изключително внимателен. Вената значително се прибра. Сега , покрай тази тема се сещам, че е време скоро пак да го посетим.

# 96
"При повечето жени лазерната аблация като метод е осъществима. Но все пак без предварителния преглед преценката е невъзможна.Със склеротерапията в София почти никой не се занимава, т.к. НЗОК финансово не покрива самото  лечение, а заплащането на цялата процедура пък не покрива усилията на специалиста.
В това отношение Варна отдавна остави София зад гърба си.
Доц.В.Княжев"

Как да разбирам, доц.Княжев, че Варна изпреварва София по отношение на заплащането. Интересува ме, защото имам насрочена операция за лазерна аблация за сумата 1000лв. При Вас във Варна колко ще ми струва.

# 97
да изкарам напред темата

# 98
mamadanii
Как да разбирам, доц.Княжев, че Варна изпреварва София по отношение на заплащането. Интересува ме, защото имам насрочена операция за лазерна аблация за сумата 1000лв. При Вас във Варна колко ще ми струва.
...
Варна изпревари София не  по отношение на заплащането, в това отношение те са шампиони. Става дума за склерозиращата терапия,  която в София е в бедствено положение при все това , че склеротерапията  е един от най-съвремените методи в света. Във Клиника по съдова хирургия, в "Св.Анна",Варна -лазерната аблация ще Ви струва точно 525 лева. На въпроса какво влиза в пакет услуги  вече отговорих, струва ми се на 3 стр.

# 99
Здраваейте! На 30.11.09 ми бе извършена лазерна аблация в Клиника по съдова хирургия в ,,Св Анна'' гр.Варна. Искам да изкажа благодарност на доц. Виктор Княжев и екипа му за проявената отговорност и професионализъм.

# 100
Доктор Княжев, а какво става след оперативното премахване на вени? Колко време след това да очакваме нови , по-големи проблеми?

# 101
Доктор Княжев, а какво става след оперативното премахване на вени? Колко време след това да очакваме нови , по-големи проблеми?

..............................................................................................
Здравейте. Какво става след операцията? Ами, ставате по-здрава  Joy
А ако сериозно, то венозната кръв се насочва към вените със запазен клапен механизъм. При правилно извършена операция "по-големи проблеми" не бива да се очакват.Но нали сме хора правостоящи и земната гравитация ще продължи да върши пагубното си влияние върху венозния кръвоток в долните крайници.  А професионалната ни обремененост? А наследственноста? Нима можем да я отстраним със скалпела? Т.е. редица причини, веднъж предизвикали появата на разширените вени ще продължат да действат. НО!!! Тогава на сцената излиза нейното височество/не величество/ склеротерапията, която ще помогне вече без повторната операция безкръвно да отстрани новопоявила се варикоза.

# 102
Интересувам се от това изследване доплер - сканиране поема ли се от здравната каса, или пък ако НЕ - каква е цената му, нужна ли е предварителна подготовка, какви са индикациите... Дайте повече информация.
Предварително благодаря.

# 103
Интересувам се от това изследване доплер - сканиране поема ли се от здравната каса, или пък ако НЕ - каква е цената му, нужна ли е предварителна подготовка, какви са индикациите... Дайте повече информация.
Предварително благодаря.

=================================================================
Ако това изследване по един или друг повод се препоръчва от личния Ви лекар, то касата го поема.
Във Варна с това се занимава, в частност, Др Тоня Драгнева, която работи с НЗОК. Може да Ви прегледа всяка сряда между 14.00 и 16.00 в нашата клиника в "Св.Анна"
Доплеровото изследване е само малката част от прегледа на съдовия специалист.

# 104
Имам един въпрос: Миналата година си купих ботуши до коляното и при избора им установих, че левия ми крак е по дебел в областта под коляното,при което естествено ми стягаха неприятно.Та въпроса ми е вредно ли е това стягане на ботушите при разширените вени, които имам?

Общи условия

Активация на акаунт