Нашите кухни - тема 86

• 57 533
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря за мненията! Моята кухня (кухненски бокс) е крайно нестандартен - външен ъгъл с размери 180/100 (това по стената). По стената 180 см. трябва да наредя - 30 см. шкаф, 60 см. печка с котлони, 30 см. шкаф, 60 см. мивка. И стигам до ъгъла. Печката не искам да я местя, защото така се пада за аспиратор над нея. Възможно е мивката да я преместя на стената 100 см., макар че не ми се иска - там е тъмно и е далече от печката.

# 106
А не можеш ли да обединиш двата шкафа от 30 см, за да може да ти се получи 60 см шкаф и плот отгоре, по удобно ще ти е?

# 107
  • Варна
Благодаря за мненията! Моята кухня (кухненски бокс) е крайно нестандартен - външен ъгъл с размери 180/100 (това по стената). По стената 180 см. трябва да наредя - 30 см. шкаф, 60 см. печка с котлони, 30 см. шкаф, 60 см. мивка. И стигам до ъгъла. Печката не искам да я местя, защото така се пада за аспиратор над нея. Възможно е мивката да я преместя на стената 100 см., макар че не ми се иска - там е тъмно и е далече от печката.

Ако мивката е в края, ъгловият шкаф ще е неудобен мисля. От двете страни на ъгъла по 30 см вратички на подвижна панта, дали няма да е по функционално?

# 108
О, определено бих предпочела 60 см. шкаф, а не 30 (почти за нищо не става, поне за моите домакински навици). Но проблемът е, че не искам котлоните с фурната да са накрая, там няма стена. Между котлона и мивката тези 30 см. са, за да ги разделят.
Сега мивката ми е в другия край на 100-те см., а печката - на другия край на мисления триъгълник - краят на 180-те см. (свободностояща е в момента). Мивката ми е в тъмното и голямо обикаляне пада между мивка и печка.
 И основният ми проблем с идеите, засега, е как да нагодя мивка и съдомиялна. Все за съдомиялната няма място със стена на гърба и да е до мивката.
За шкафове имам ниша, отделно от кухненския ред (срещу него се пада горе-долу), където смятам да направя вертикален шкаф-колона. Хладилникът също ще е в отделна ниша, след края на 180-те см. (в края с фурната и котлоните). 
Да, няма да е особено симетрично и подредено, но това са дадености, с които трябва да се съобразя така, че хем да е възможно,  хем да ми е сравнително удобно.

# 109
Мандаринке, хич не слушай за подредбата никой, направи си го така както ти е удобно на теб. И при мен е хладилник, 20 см плот, котлони, 60см плот, мивка 60см и място за съдомиялна 45см. Много си ми е удобно,  хич не ми пречи, че не е спазено изискването .

# 110
  • София
Мандаринке, замислих се за твоята кухня - а защо не използваш метър-стената за колона с фурна и шкафове? Така самият външен ъгъл ще е хем работен плот, хем шкаф за съдомиялната, щом мивката е до него, и със сигурност зад нея няма да има нищо пречещо, може дори да е пълноразмерна Smile . Котлоните си ги оставяш под аспиратора, но под тях се сдобиваш с достатъчно място за още чекмеджета/шкафове.

# 111
Аз сигурно ще остана в историята на темата като потребителката с най-нестандартната кухня Scream Метровото разстояние е с ширина 1,20 см., като коридор е, даже не като, ами си е пътека към мокро помещение, което е предверие с баня. Та имам 60 см. за шкафове до касата на вратата. Не мога да сложа там отваряща се фурна, че каквато съм фина, няма да се събера между отворената врата на фурната и стената Laughing  С отварящи се шкафове може да се внимава, ама с отворена фурна - хич даже няма да е удачно. А и там ми е най-далече от аспиратор и прозорец - прозорецът е в другия край - при 180 см. стена.
Именно заради тази ширина на късата страна от 120 см. (айде 125 см. е) питах, да не се окаже, че не мога да събера шкаф и врата.

# 112
  • София
Е, значи фурната си отива под котлоните, но си мисля, че спокойно съдомиялната може да влезе във външния ъгъл - ей на, представи си, че все едно вместо шкафа и дупките за бутилки е съдомиялна, която се отваря откъм мивката...

# 113
За Дидка-бандитка - за цитираното пространство от 2,40 м - има мивки за шкаф 50 см, които никак не са малки, доста удобни са си.

# 114
Майбах, и аз така си го представям - то мястото не предполага особено много варианти за развихряне на въображението. Притеснява ме дали съдомиялната може да се сложи на ъгъла, където няма да има стена за гръб, да се държат тръбите.
С много мъка успях да сътворя това - размерите не са абсолютно точни, не ми се мери в момента до сантиметър.
На програмата не можах да сложа 2-те ниши от двете страни на прозореца (те са една срещу друга, по около 70 см. широки са. Нишата до печката е вдлъбната навътре, там смятам да е хладилникът, предния му ръб ще идва на практика на линията на стената. В отсрещната ниша смятам да сложа шкаф-колона. На отсрещната стена срещу 180-те см. е портална врата към трапезария и хол, ще си остане с портал.
Дупката за аспиратора е точно по средата на мястото за печка и котлони, така ще имам само една чупка, а и няма да губя пространство в горните шкафове.

# 115
  • София
Мандаринке, според мен нямаш никакъв проблем с миялната, зад нея всичко е меки връзки към ВиК-то на мивката и самата тя се завинтва към страниците на шкафа, не към гърба му.
Нещо не можах да си представя двете ниши - искаш да кажеш, че прозорецът не започва там, където е на чертежа (плътно до шкафовете), а първо има ниша на неговата стена и хладилникът ще е перпендикулярно на шкафовете ли?

# 116
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте!

И на нас ни предстои ремонт. Още избираме шкафове,гледам и умувам над ъгловите Икейски.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 08:07 от Hushpuppy

# 117
Майбах, сложно го обясних - просто има присъединен балкон около 70 см. като продължение на 180 см. стена, но не е на една линия със стената, а е вдлъбнато (ниша) назад. Всъщност тази Г-образна стена са стените на шахтата за вентилацията и ВиК-то, зад кухненсия бокс е баня. Програмата работи със зададени форми, поне имаше външен ъгъл, не само вътрешен, какъвто са преобладаващо Г-образните кухни.
Но това за закрепването и връзването на съдомиялната ми беше проблем, нямам съдомиялна  и не съм виждала на живо как се връзва, за да си го представя. А колко ми е писнало всичко да мия на мивката, време ми е и аз да се поглезя.
Благодаря за инфото! Лек ден!

# 118
  • Sofia
Моля да ми препоръчате фирма за цялостен ремонт на кухня за всичко - от стени, под, таван, шкафове, осветление, ел. инсталации, контакти....Не си представям стиковка между всички тези майстори, ако ги наемаме отделно.
Врати, дограми и уредите ще ги купим самостоятелно предварително.
За София

# 119
  • София
Мандаринка,
Моята съдомиална е в шкаф колона без гръб зад съдомиалната, дори мисля, че така по добре за уреда, защото при работа се отделя топлина. Така отзад спокойно се извеждат маркучите и кабела на страни.
Съдомиалната е като пералнята, на свободно стоящи крачета, които се регулират за нивелация. Захваща се за страниците на шкафа, за да не мърда и на вградените се монтира чело на вратата като останалите шкафове, за да е красиво. Няма нищо сложно.
https://www.google.com/search?q=монтаж+на+съдомиялна+за+вграждане&client=safari&hl=en-bg&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjpjoqUqKPvAhUPxBQKHY9jAkgQ_AUoAXoECAMQAQ&biw=375&bih=635&dpr=3

Общи условия

Активация на акаунт