Нашите кухни - тема 86

• 57 594
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря за обясненията.  Може да звучи смешно, ама като правиш нещо за първи път, и има притеснения.

# 121
Не се притеснявай, Мандаринка, ще се получи. Само не се отказвай от миялната!

# 122
За Г-образна кухня проблем ли е ако ъгъла между стените не е съвсем прав, а идва леко остър. Трябва ли да се изправят стените до точен ъгъл от 90 градуса?

# 123
О, няма да се отказвам от миялната, как така, то животът ми мина в миене на посуда. Cold Sweat

За острия ъгъл - не знам, вероятно ще е проблем - за плота, за горните шкафове. Фирмата за кухнята/майсторът трябва да се изкаже.

# 124
  • Варна
О, няма да се отказвам от миялната, как така, то животът ми мина в миене на посуда. Cold Sweat

За острия ъгъл - не знам, вероятно ще е проблем - за плота, за горните шкафове. Фирмата за кухнята/майсторът трябва да се изкаже.
Ти искаш голяма миялна предполагам. Напоследък при липса на място и малко домакинство гледам все кубчета слагат за 6 комплекта.

# 125
  • Пловдив
Мисля, че миялната кубче не е много удобна - събира малко и не можеш да сложиш по-големи тенджери и тави. По-добре при липса на място - една 45см, отколкото кубче.

# 126
  • Варна
Мисля, че миялната кубче не е много удобна - събира малко и не можеш да сложиш по-големи тенджери и тави. По-добре при липса на място - една 45см, отколкото кубче.
Да, компромис си е, но понякога се налага.

# 127
Домакинството ми не е много голямо, но ползвам големи тави/тенджери. Тях най-много ми е омръзнало да мия. Чинии, чаши и прибори не са ми проблем - не ползваме пълен комплект за първо-второ-трето, така че тях и на ръка мога да измия. Ама като се съберат 1 тава и 2 тенджери, плюс няколко чинии и купи, и няма как да ги събера в мивката - мия на партиди.
Та да, искам да е 60 см., като ще е риба, да не е цаца. Laughing

# 128
  • Варна
Домакинството ми не е много голямо, но ползвам големи тави/тенджери. Тях най-много ми е омръзнало да мия. Чинии, чаши и прибори не са ми проблем - не ползваме пълен комплект за първо-второ-трето, така че тях и на ръка мога да измия. Ама като се съберат 1 тава и 2 тенджери, плюс няколко чинии и купи, и няма как да ги събера в мивката - мия на партиди.
Та да, искам да е 60 см., като ще е риба, да не е цаца. Laughing

Така си е, особено големите тави да ги въртиш из мивката...

# 129
Телове, препарати, търкане - гадост отвсякъде. Нямам никакъв шанс да завъдя нещо като маникюр, дори милиметърче. Всичко се прецаква от теловете и препаратите. Дори найлончетата по магазините трудно отварям, заради сухите ръце.
Оплаках се и ми олекна Laughing - поне живея с надеждата мойто чудо скоро да свърши.

# 130
  • Варна
За Г-образна кухня проблем ли е ако ъгъла между стените не е съвсем прав, а идва леко остър. Трябва ли да се изправят стените до точен ъгъл от 90 градуса?
То никъде няма 90 градуса Smiley Не е необходимо, работа на мебелиста е да обере разликите.

# 131
То никъде няма 90 градуса Smiley Не е необходимо, работа на мебелиста е да обере разликите.

А обирането как става - като се оставя луфт или като се слага вместо правоъгълен плот - трапецовиден? Simple Smile

# 132
Оставете мебелиста да си реши, не е ваша работа. Иначе проблем няма с никои мебели, само ако баш до стената искате да сложите някакви уреди, които са абсолютно правоъгълни, може да се наложи да се дистанцират малко. За мебелите всичко се прави (стига да не са стандартни).

# 133
Важно ми е да си го уточня - липсата на точен прав ъгъл няма ли да затрудни поставянето на гръб върху плота или да ограничи възможните варианти?

# 134
Може и да ги позатрудни малко, но ако си имат инструменти няма да им е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт