Нашите кухни - тема 86

• 57 606
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • У дома
От Диалог свързват само аспиратора. Преди да направят измерванията ни дадоха схеми, къде да бъдат контактите и вик изводите. Стената ни я надупчиха като швейцарско сирене. След като направихме вс по размери, дойде техен човек и взе размери, чак тогава започна изработването.
Уредите просто трябва да се включат в контактите. Миялната трябва да се свърже и мивката.
Решетката долу е за термо плота. Откритите рафтове са евентуално за декоративни саксии с подправки, някакви книги с рецепти(исках едни декорации около витрината и остана едно мини разстояние, което трябваше да се запълни с нещо).
Без уредите и различните допълнения по шкафове и рафтове е около 6000-7000лв, кухнята е от масив.

# 151
Фурна и плот не е хубаво да са с щепсел и контакт. Казват, че можело, ама трябва да е някой много марков щепсел/контакт, иначе има риск, защото са все за 16 ампера.

# 152
  • София
За уредите в кухнята - подвързват се с твърда връзка, директно с контакта.

# 153
  • Варна
Да и от мен - уредите с твърда връзка. Освен, че е опасно с щепсел, няма ли да пречи?

# 154
  • У дома
Фурна и плот не е хубаво да са с щепсел и контакт. Казват, че можело, ама трябва да е някой много марков щепсел/контакт, иначе има риск, защото са все за 16 ампера.
Точно така, не са със щепсел.

# 155
Фурната която купих преди 2-3 мес. си пристигна с щепсел. Техникът държеше на твърдата връзка и подмени щепсела с кабел. Не го отряза, а го смени за да не отпадне гаранцията.

# 156
Не е задължително да са на твърда връзка. Моята също дойде с щепсел и захранващ кабел 1,5кв.мм. Нищо общо седновремешните фурни и котлони, за които се искаше захранващия кабел да е 4кв.мм

# 157
Понеже темата за Икеа не е много активна, да попитам тук - имате ли наблюдение върху техните уреди - фурна, плот? В колебание съм дали да не поръчам някои неща директно при тях, за да не се занимавам с още един доставчик.

# 158
Да, може и без твърда връзка, моите фурна и плот ги вързахме с клеми Ваго. И понеже са мънички всичко това влезе в конзолата за контакта. И става много лесно. Но с шуко контакт и щепсел не е много добре. Поне мен ме е страх.

# 159
  • София
И да има щепсел, тя конзолата лесно се демонтира и се прави твърда връзка за нула време.

А по темата аз издирвам човек, който не прави само кухни, ами и цялостно обзавеждане. Завършен мебелист, че имам да правя цял апартамент, а масово нещата не са от обичайните Grinning За град София.

# 160
Не е задължително да са на твърда връзка. Моята също дойде с щепсел и захранващ кабел 1,5кв.мм. Нищо общо седновремешните фурни и котлони, за които се искаше захранващия кабел да е 4кв.мм

Плотът е по-мощен от фурната, там е по-тегаво. А при мен и двете се захранват от една конзола. Затова стана най-лесно с клеми - първо раздвоихме фазата, нулата и земята и с разклоненията свързахме веднъж фурната, и втори път плота.

https://vikiwat.com/userfiles/productimages/100070/product_large_99039.jpg

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 19:40 от Черна станция

# 161
Здравейте. Понеже разговорът тръгна за фурни. Взех моята за вграждане с щепсел. Мислех да го срежем и да я вържем директно към мрежата, но от фирмата, която изработва кухнята ми казаха, че ако хо направим гаранцията на уреда ще отпадне. Имате ли наблюдения по въпроса? Благодаря!

# 162
Свалете кабела от клемната кутия на самата фурна. На моята, нищо че дойде със щепсел така направихме( друг е въпроса, че не помня къде прибрахме кабела, ахахах).
Черна Станция, моят плот дойде даже без никакъв кабел ако не се лъжа. Ама той е и комбиниран с газ, та за тях не мога да коментирам. Факт е че новите уреди нали ги правят вече енергоспестяващи и не се нуждаят от чак толкова дебели кабели за инсталацията. От там нататък дали щепсел, твърда връзка или клеми е въпрос на решение как е изградена самата инсталация и как са разположени уредите.

# 163
Колкото повече чета, повече проблеми намирам с изпълнението на моята кухня... първо разбрах, че кабела който е предвиден за фурна 4кв.мм. е на отсрещната стена, т.е. не там където аз планувах да сложа фурната. Но си казах не е проблем, мога да преместя фурната. Сега се замислям, че котлоните обаче са на разстояние от фурната и няма да може да се вържат заедно с фурната както е показала Черна станция. Отделно кабелите, които са положени ми се виждат малко за всички уреди, които искам да има на тази стена като пералня, миялна, 2ка котлони, фурна и абсорбатор. В началото си мислех, че ще сложа контакти с 2 гнезда, но сега започвам да се притеснявам за натоварването.

# 164
И аз, като се замисля, само за фурна и котлони колко ли жици трябва да има, за да може да работят 2 котлона едновременно, или един котлон и фурната на макс. Не е ли по-добре да са към отделни кабели? А миялната на отделен кабел? И контактите на гърба за нещо допълнително също на отделен кабел? Съответно да се вържат към отделни предпазители, знам ли? Много сложно взе да ми се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт