Нашите кухни - тема 86

• 57 630
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
  • София
От външната страна как стана гладко ОSB -то?
То това мисля, че беше шлайфано, беше си гладко. После с грунд, шпакловка и боя, ама не ме питайте с какъв грунд го обработиха, знам само, че беше различен от този за стените.

# 211
Лека-полека вървя към финализиране на проекта и естествено, появиха се някои колебания и въпроси, ще съм ви много благодарна за препоръките.
Слагам в скрит текст проекта, за да съм конкретна.
Скрит текст:

Скрит текст:

В сегашната кухня също е такова разположението и не искам да го променям драстично заради ток, вода и т.н.
Обаче съществен недостатък е, че така разположен абсорбаторът има тръба, която преминава през съседния шкаф - в дясно , за да се включи в комин.
Колебанието ми е, дали е практично да изместя котлоните - двойка и самия абсорбатор в дясната част на плота, а фурната да запазя където е и над нея в шкафа да сложа вградената микровълнова, която в момента е в друга част на кухнята?

Като плюс виждам по-голям работен плот и това, че абсорбаторът ще заема само една част от един брой шкаф, а не половината горен ред, с което той става непълноценен. Тук също не знам дали керамичният плот да бъде по дължина или перпендикулярно на плота? Може би първото?
Като минус - фурната остава встрани и може би ползването на котлоните не е чак толкова комфортно, колкото ако са в център. Дали мивка в съседство би била проблем също?

Всяко мнение ще ми бъде от полза, благодаря.

# 212
Тръбата за абсорбатора не може ли да я изведете над шкафовете - на схемата се вижда че има място - така няма да ви отнема пространство от съседния шкаф и няма нищо да се мести?

# 213
Тръбата за абсорбатора не може ли да я изведете над шкафовете - на схемата се вижда че има място - така няма да ви отнема пространство от съседния шкаф и няма нищо да се мести?

За съжаление отворът за комина е на 1м височина от плота.
Шкафовете са високи 1 м и ще са на 55 см. от плота. Така въпросната тръба минава точно посредата Sad

# 214
Пак можете да я направите с плоски тръби и ще отнема много малко място, ще сложите рафт точно над нея и готово.

# 215
Станция, може ли информация за тези плоски тръби? Те пак ли влизат в кръглия отвор или има нужда от някакъв преход? Няма ли да окажат влияние върху работата на аспиратора?

# 216
Станция, може ли информация за тези плоски тръби? Виж линковете. Те пак ли влизат в кръглия отвор или има нужда от някакъв преход? Може с преход, може и да си направиш правоъгълен отвор. Няма ли да окажат влияние върху работата на аспиратора? Не, проектирани са за целта, мисля че се равняват на фи 150.

Може да минат напряко, а може да ги качиш над шкафовете и само да слязат надолу за отвора - обърни втората снимка на обратно и ще стане.

http://teka-bg.com/store/products-page/vuzdohovodi-za-absorbatori/

# 217
Според мен не е удачно изместване. Нали и фурната се нуждае от аспиратор и трябва да е под него.
А за прекарване на тръби над шкафовете, а после да слязат надолу, трябва да помислите дали ще има нужния ефект за отвеждане на парите.

# 218
Това все пак не са свободни пари, а мощен въздушен поток, ще отнесе всичко.

# 219
Може. Някой, който е с подобно инсталирани тръби да сподели.

# 220
Черна Станция, изключително съм благодарна Flowers Hibiscus
Мисля, че това е супер смарт решение, за което нямаше да се сетя или щеше да ми отнеме още време за питане докато стигна до него Grinning

Аспираторът е с показатели - сила на аспирация при отвеждане на въздуха: 630 м³/час. Ниво на шума при макс. мощност: 64 dB (A). Сила на аспирация при рециркулация на въздуха: 365 м³/час. Би трябвало да е ок?

# 221
При аспираторите важи принципът "Колкото повече, толкова повече". Можеш и по-мощен да намериш. Но имай предвид, че те не работят на максималната степен. Най-често на 1 или 2. Та виж какъв е дебитът на 1 и 2, по-важно е от максималния.

# 222
Аз съм с плоски тръби, 3 м с два завоя до включването в комина. Нямам никакъв проблем с миризми и пара, всичко заминава. Аспираторът е 90 см falmec, много мощен, може би има значение.

# 223
  • гр. София
Здравейте на всички! Ще правя малка кухня. Помещението е с нестандартни размери - дълго и тясно. Може ли идеи от вас?
На какви марки плот с котлони и фурна сте се спрели? А абсорбатор/аспиратор? Какво ви е мнението за кухненските плотове от гранит и технически камък? Кое е за предпочитане откъм поддръжка, цена? Мивката ми ще е малка - корито около 40см, макс 50см. На каква сте се спрели - композитна или хром? На каква марка?
След малко ще добавя и схема на помещението.

# 224
  • Бургас
Лейла, ние тъкмо вчера купихме мивка и аспиратор за новата кухня. Мивката е гранитна Шок, с малък отцедник. Аспиратор избрахме на Елика.

Общи условия

Активация на акаунт