Нашите кухни - тема 86

• 57 629
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Бих затворила горните малки шкафчета. Ако има възможност бих раздалечила една идея фурната и плота от стената. Бих подравнила дръжките на шкафовете с тази на шкафа над аспиратора. В ляво от хладилника пак ли са ниши?
В ляво от хладилника за сега смятаме да е етажерка, обърната към останалата част на помещението - да скрие  хладилника и отчасти кухненското обзавеждане...

# 196
  • Варна
Много е ..”накъсано” с тия малки ширини на всичко. Чекмеджета на 30см са непрактични. Съветвам да ги пообедините малко, за да имате наистина полезна площ.

Съгласна - на първо четене - 15 см джоли до печката, 45 съдомиялна, 45 см шкаф под мивка, 45 см чекмеджета.

Но пък много ще е малка мивката за шкаф 45. Ако иска по-голяма мивка 45 чекмеджета, 60 мивка 45 миялна.

+

Цитат
mariat
пн, 15 мар 2021, 09:17
Бих затворила горните малки шкафчета. Ако има възможност бих раздалечила една идея фурната и плота от стената. Бих подравнила дръжките на шкафовете с тази на шкафа над аспиратора.

Цитат
Queen L
В ляво от хладилника за сега смятаме да е етажерка, обърната към останалата част на помещението - да скрие  хладилника и отчасти кухненското обзавеждане...

Аз ги харесвам тези прегради, скоро обсъждахме някъде какво може да се реди там.

# 197
Благодаря! Честно казано, искаше ми се да няма разминаване в осите на горния и долния ред /симетрично - още по-добре/, но все пак практичността идва на първо място в кухнята...  Преградата между кухненското и останалата част на помещението ми "изяжда" 20см - дали да не го заменя само с една тънка плоскост?

# 198
  • Варна
Благодаря! Честно казано, искаше ми се да няма разминаване в осите на горния и долния ред /симетрично - още по-добре/, но все пак практичността идва на първо място в кухнята...  Преградата между кухненското и останалата част на помещението ми "изяжда" 20см - дали да не го заменя само с една тънка плоскост?

Да промяната в долния ред трябва да следва и горния.
Може да се мине на хоризонтални горни шкафчета, доста е голяма една врата 60см на метър да речем.

# 199
Ами ние всъщност(смятам че всички това мислим от писалите по казуса) имаме предвид и горе да се промени по същия начин.

# 200
Кухнята ни е обединена с дневната. Вратата, която се вижда е към преддверието. Показвам нещо като проект за кухненската част, съобразен с изводите на ВиК и комина. На съседната стена ще има дълъг ред бюфети за съхранение на кухненски неща с малък кът за кафе и чай. Моля за всякакви коментари и идеи. Благодаря!

[/quote
Давам едно предложение, защо не направите горния ред ето така. Шкафът над печката да е широк колкото е широка печката, а останалата част със хоризонтален шкаф с механизъм на блум, много е удобен. Също 20- те см от етажерката отляво на хладилника да не се слага, а тези 20 см да се използват за чекмеджето, а отляво на хладилника да няма нищо, или само страница ако желаете

# 201
  • София
Queen L, при мен точно от съображения за повече място преградата към холната част е от OSB-плоскост, боядисана в цвета на стената. Стана като стена, завършихме я с най-обикновен полиуретанов профил.

Скрит текст:

# 202
  • Варна
mileneira
Да, аз предложих хоризонтални горни шкафове, въпрос на бюджет, авентус на Блум не са евтини, макар с две ръце и два крака да гласувам за тях. Има и компромисни решения. Разстоянието е 1.50 м което ще рече 2 двойки по 0.75 или една на 1.50 м. Авентус HF разрешава до 1.8м, но мисля има изискване за разстояние до тавана

Има и други клапващи на блум.
А има и амортисьори, ножици...

MayBach как ОСБ?

# 203
  • София
Да, Doris, точно OSB  Satisfied
Даже съм си запазила снимки от слагането, щото беше моя измишльотина - много ми бяха важни едни 7-8 сантиметра, за да се побере и бутилиера до печката Smiley Smiley
Скрит текст:

# 204
От външната страна как стана гладко ОSB -то?

# 205
С грунд?

# 206
М, грундът не изравнява толкова май?
Аз имам Osb за под на таванско помещение, импрегнираха го и го лакираха, но остана релефно.
То пък, щото много ше се кача на тоя таван...😆

# 207
А как е като под? В смисъл- стабилно ли е?

# 208
Да, но там няма да има мебели и няма да се претоварва, иначе щеше да ме притеснява. Скоро прекарваха въздуховоди и се разхождаха 4 човека цял ден горе.
Ше метна един надуваем дюшек и мм ако не слуша го пращам там😂

# 209
Здравейте,

По аматьорски нагласих бъдещата ми кухня с такова разпределение.
Мястото е ниша с една преградна стена от ляво 70 см, където ще бъде фурна с котлони.
Греша ли някъде в подредбата?

Общи условия

Активация на акаунт