Нашите кухни - тема 86

• 57 541
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Дорис, аз по твоята снимка май гледах, поне на мен ми се видя като рафтове. Може и да не съм довидяла.

# 496
  • Варна
Дорис, аз по твоята снимка май гледах, поне на мен ми се видя като рафтове. Може и да не съм довидяла.
Не, набързо нашляпах от кафявата текстура все едно махнах шкафчето, но не ми се получи Simple Smile Няма шкафче, няма рафтче Simple Smile

# 497
Правим селска кухня. Това е проекта. В ляво от мивката(между мивката и миялната има хидрофор с размер 143 см., Той е скрит под плота с две шкафчета от по 71.5см. Явно за да са горе-долу с еднакви размери са направили и другите шкафчета с подобни размери. Приемам всякакви критики и предложения.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 23:43 от mileneira

# 498
Изглежда много дълго разстоянието от мивката до котлоните/ фурната. Но това за мен не е проблем, помислете, дали и вие ще сте ок или ще я дръпнете до съдомиялната. Най- вероятно и във височина ще има шкаф(там където сега има контакти и виси кабел). Имате ли идея как ще изглежда? Предвиждате ли аспиратор? Защото ми се струва по- ниско и май няма да е много удачно да е толкова близо до котлоните.

# 499
Аз бих сложила фурната и котлона на странична стена, за да не пръска в прозорците. Нямам опит, но все си мисля, че гръб ще се чисти по-лесно от прозорец.
Виждам много шкафчета, вероятно заради размера, аз бих предпочела чекмеджета, защото са ми по-удобни. Дори бих сложила 90см. чекмеджета за съдовете за готвене. Има и удобни като пръчки(не съм сигурна как се наричат), които отделят капаците на тенджерите от тях. Минават по цялата ширина. Мога по-късно да добавя снимки.
Помисли какво ще имаш в кухнята и къде ще ти е удобно да седи. Според това си нареди размерите.
И една идея за шкаф за подправки - има изтеглящи се и по 30см. широчина. Там можеш и бутилки да държиш.

# 500
Тавана е скосен. Аспиратор няма да има. Печката 2 поставена под отваряем прозорец, за за може да се отваря при готвене. А прозорци има навсякъде

# 501
А хладилника къде е предвиден?

# 502
А ако прозорецът е леко открехнат няма ли да пречи на поставените съдове на котлоните?

# 503
Той се отваря напълно, и прилепва към съседния прозорец. Имам предвид, че не стои отворен на 90 градуса , а може да стои отворен на 180 градуса.
Хладилникът ще бъде в другия край на стаята,където таванът е висок. Ето тук в ляво от вратата.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 08:39 от mileneira

# 504
Правим селска кухня. Това е проекта. В ляво от мивката(между мивката и миялната има хидрофор с размер 143 см., Той е скрит под плота с две шкафчета от по 71.5см. Явно за да са горе-долу с еднакви размери са направили и другите шкафчета с подобни размери. Приемам всякакви критики и предложения.

Ще коментирам разположението след миялната, защото от горното разбирам, че мивка, хидрофор и миялна са с фиксирано положение.

Напълно подкрепям препоръката на Tooo за чекмеджета (мои близки скоро правиха подобрения на кухнята си с няколко нови шкафа и поръчаха всичките с чекмеджета). Освен според мен шкафче 15 см. се прави само при неизбежност - за малките шкафчета една дизайнерка ми каза, че е добре да бъдат минимум 30 см., за да могат да се побират чинии и купи.

Според мен можете след миялната всички шкафчета да са Ви по 0.70 см. Бих ги направила всичките с чекмеджета, в които има много варианти за организация:

Скрит текст:

# 505
Зизини, благодаря много, точно от това имам нужда, някой да ме насочи,как да се организират шкафовете и чекмеджетата след хидрофора, понеже там е фиксирано. 15 см, това е бутилиера за олио,оцет,сол и др.подобни. сега имам такава от 15 см.и ми е удобна, ако е 20см.например бутилките се ,,лангъркат".  Сово да попитам, ако идните шкафмета са 71 5, а другите 85,няма ри да изглежда несиметрично? Приемам и други предложения за организиране на това пространство.

# 506
15 см, това е бутилиера за олио,оцет,сол и др.подобни. сега имам такава от 15 см.и ми е удобна, ако е 20см.например бутилките се ,,лангъркат".  Сово да попитам, ако идните шкафмета са 71 5, а другите 85,няма ри да изглежда несиметрично? Приемам и други предложения за организиране на това пространство.

Щом това шкафче 15 см. Ви е удобно, естествено ще си го направите. От страната на към стената може тогава да има 2 шкафа по 60 см. Според мен печката и малко вляво да се измести не е проблем - от снимките видях, че прозореца се отваря вдясно - даже ми се струва удобно печката да е малко вляво (то става въпрос 4-5 см.), а шкафовете между печката и миялната ще трябва да са по 73 см.

Не виждам шкаф 85 см. - не знам кое имате предвид? Може нещо и аз да не смятам правилно размерите....

# 507
Mileneira, aз имам бутилиера 30 см- взела съм едни напречни “гредички” които не позволяват никакво мърдане на бутилки вътре

# 508
15 см, това е бутилиера за олио,оцет,сол и др.подобни. сега имам такава от 15 см.и ми е удобна, ако е 20см.например бутилките се ,,лангъркат".  Сово да попитам, ако идните шкафмета са 71 5, а другите 85,няма ри да изглежда несиметрично? Приемам и други предложения за организиране на това пространство.

Щом това шкафче 15 см. Ви е удобно, естествено ще си го направите. От страната на към стената може тогава да има 2 шкафа по 60 см. Според мен печката и малко вляво да се измести не е проблем - от снимките видях, че прозореца се отваря вдясно - даже ми се струва удобно печката да е малко вляво (то става въпрос 4-5 см.), а шкафовете между печката и миялната ще трябва да са по 73 см.

Не виждам шкаф 85 см. - не знам кое имате предвид? Може нещо и аз да не смятам правилно размерите....
Всъщност от към стената предложението ви е 2 шкафа от по 81см. А там където е хидрофора са по 71.5. Та имам предвид дали няма да изглежда несиметрично. Може и да не не симетрично, само разсъждавам.

# 509
Всъщност от към стената предложението ви е 2 шкафа от по 81см. А там където е хидрофора са по 71.5. Та имам предвид дали няма да изглежда несиметрично. Може и да не не симетрично, само разсъждавам.

Не съм го написала ясно - събрах дадените размери и получих, че дължината на всички шкафове след миялната е 2.81 м. и затова предложих 4 шкафа по 70 см. Но това предложение отпада, защото малкото шкафче от 15 см. е задължително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт