Нашите кухни - тема 86

• 57 464
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Аз не виждам проблем, но ако използват едни и същи канал/вода може би не трябва да се ползват едновременно. Ама то съдомиялните май се свързваха към сифона на мивката?

# 616
  • Раковски
Между двата уреда задължително една страница за да не висне плота.

# 617
  • Sofia
Между двата уреда задължително една страница за да не висне плота.

Имате предвид, че ако не е шкаф а уреди ще провиснат от разстоянието между горна част на уреда и плота ли? Мен повече ме притеснява дали да термоплот е удачен в такъв случай, понеже в сегашния ми апартамент плота се изду точно където е съдомиалната - явно се деформира от влагата. Плот от някакъв камък ли трябва да се сложи?

# 618
В старата ми кухня бяха точно така разположени. Нямаше проблем да работят и двата уреда едновременно. Между тях имаше страница, точно за да не висне термоплота. Не ми се е издул от съдомиялната, а се ползваше през ден. Кухнята беше на 10 години, а съдомиялната я сложихме на 4-та година, т.е. 6 години не е дало дефект.

# 619
  • гр. София
Не мисля, че ще има проблем. Аз също така ще ги правя - пералня, мивка, съдомиялна. Свободностоящи са, но ще ги затварям с вратички, за да стане цял шкаф със страници помежду им. Мебелистите, от които исках оферти не споменаха за проблем. Мъж ми също. Simple Smile Досега обсъждахме термоплот, но вероятно в крайна сметка ще сложим гранит.

# 620
  • София
Кой от двата варианта за долните шкафове и разположението на котлона по-долу е по-удачен според вас?
Котлоните ще са четворка.
Скрит текст:
Вариант 1

Вариант 2

# 621
Вариант 1

# 622
Аз съм за вариант 1. Така ще има повече място между мивката и котлоните.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 07:59 от sisku

# 623
  • До морето
Вариант 1

# 624
1
Да се допълня защо 1.
- повече място за подготовка на храната между мивка и котлони.
- повече място между мивка и плот, за да не пръсне вода върху котлоните.
- плотът е по-близо до фурната - като извадиш тава от фурната, е много по-удобно да я сложиш директно на котлоните.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 08:18 от man_darin_ka

# 625
1 и от мен.

# 626
1
Иначе накъсваш плота.

# 627
  • София
Благодаря много за отговорите, категорично предпочитанията са към първи вариант. Simple Smile

# 628
  • тук и там
Зависи и къде имате контакти. Ако ползваш фритюрник,миксер и др, можеш да ползваш мястото  което остава между плота и колоната .Аз лично ползвам фритюрник,и го слагам точно там,ако приговям и нещо на котлоните-така аспиратора дърпа и от него.
Също -при вариант 2 ми се струва че мивката е доста близо до котлоните и може да пръска.
За 1 съм.(редактирах се,че не бях видяла добре кой е 1 и кой 2).

# 629
  • Sofia
Бихте ли ми казали какви са актуалните цени на плот от гранит и технически камък?

Общи условия

Активация на акаунт