Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 50 421
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Сключването на брак (само подписването) няма начин да се забрани. Който иска, винаги може да си подпише и да си орави тържеството, когато/ако иска и има възможност.
Но като оставим това настрана не виждам как точно лятото ще има такква ограничения. Ще има луди протести. Видяхме какво стана миналата година.

# 121
Аз пък не виждам как липсата на сватба (тържество) или дори подпис ще ви попречи да създадете семейство. Не е ли това една формалност и не правим ли сватби, за да споделим радостта с близките си, а не за да кажем "старт" на семейството? Не знам, на мен лично сватба на всяка цена, без значение от ситуацията, ми идва малко... Аз получих предложение 2020, но решихме да я правим 2022. Не съдя никого в случая, просто изказвам друга гледна точка.

# 122
За мен беше важно с мъжа ми да имаме подпис. Сватбата за мен не беше единствено повод да споделим радостта с близките си, аз изключително много държах на формалната част. Има доста тривиални сценарии, за които не обичаме да мислим, но тогава има много голямо значение дали пред закона най-близкият ми човек е баща ми или мъжът ми.
Споделям напълно мнението на Пимки, макар че в началото на лятото 2020, когато ситуацията беше много несигурно, много близки да не споделяха моето мнение.
Днес става половин година от заветния ден - ще ми се да кажа, че това бяха шест месеца, изпълнени с радост, щастие и окриление, но не бяха. Обикаляхме по болници, загубих един от най-близките ми хора, напуснахме работа... Обаче аз се радвам, че, каквото и да се случва, моят човек е до мен. Heart

# 123
Аз пък не виждам как липсата на сватба (тържество) или дори подпис ще ви попречи да създадете семейство. Не е ли това една формалност и не правим ли сватби, за да споделим радостта с близките си, а не за да кажем "старт" на семейството? Не знам, на мен лично сватба на всяка цена, без значение от ситуацията, ми идва малко... Аз получих предложение 2020, но решихме да я правим 2022. Не съдя никого в случая, просто изказвам друга гледна точка.

За България може и да е само подпис, но за хората, които живеят в чужбина не е. На нас ще ни се отрази на данъците например. Има си облаги, когато си женен. Също и ситуацията с децата е по-лесна, когато има брак и сме с една фамилия. И не на последно място вътрешното чувство и сантименталния момент, че с този човек си свързан и пред закона. За нас тези неща са много важни и ако трябва да се лишим от тържеството, за да сключим брак скоро, така да е.

# 124
  • София
Сключването на брак (само подписването) няма начин да се забрани. Който иска, винаги може да си подпише и да си орави тържеството, когато/ако иска и има възможност.
Но като оставим това настрана не виждам как точно лятото ще има такква ограничения. Ще има луди протести. Видяхме какво стана миналата година.

Протестите няма да помогнат ни най-малко, защото, ако заболеваемостта е голяма и болниците са претъпкани, не виждам кой ще позволи на 200 човека да се съберат на едно място, да танцуват, пеят и пият и после да хукнат по болници да се лекуват. Предполагам, че няма да има луди да рискуват здравето си и после да се чудят кой и къде да ги лекува. За това, че някой и лечението не ги спасява, изобщо няма да отварям дума.

Когато нашите младоженци заправиха сватба и се заговори за ограничен брой гости, самите гости започнаха да звънят и да казват, че няма да се сърдят, ако отпаднат от списъка на сватбата, предвид обстоятелствата. Все 40 души ще проявят разбиране. Скоро сватби с по 200 души няма да има, ни лято, ни зиме.

Кофти е, разбирам напълно, но надежди за нормалност в следващите години не виждам. То се надявахме, че и 2021г. нещата ще са други, но досега фактите говорят, че е доста по-тежко.

Аз, честно казано, ако не бяха хвърлени толкова усилия и пари за подготовка, щях да посъветвам младоженците да подпишат, да пийнем по нещо и кой откъде е.

Просто имаха голям късмет, че удържаха фронта до последния момент (с много нерви), не промениха датата, направиха супер сватба и хванаха последния влак без ограничения. Нямаше и заразени гости месеци след сватбата. За съжаление есента вече имаше болни от най-близък кръг и загубени животи, които бяха успели да се порадват на сватбата.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 13:11 от missence

# 125
Разбирам те, Пимки, както казах, това е само моето мнение. Подписът има своите плюсове и съм съгласна, че ако документално е важен, то по-добре само едно гражданско и толкова. Аз бих постъпила по същия начин.

# 126
Аз не виждам защо лятото да няма сватби от по 200 човека. Все пак и туристическият сезон е важен от икономическа и политическа гледна точка, огромните хотели посрещат стотици гости, които се смесват нон-стоп, ваксинациите си вървят. Но нека не превръщаме темата в гадаене за ковид, достатъчно е, че ни облъчват нон-стоп от всички други страни. Нека си говорим за хубавите неща, които ни предстоят.

# 127
  • София
Понеже имам роднини в мед. среди и знам какъв кошмар е и какво се очаква.

Лятото ще си пишем отново. Дано се сбъднат желанията за сватби от по 200 човека. Аз лично съм скептично настроена. Туризъм тази година няма да има, това пък са очакванията на хората от бранша. Нашите младоженци са без меден месец и са им казали, че едва ли ще е и тази година, тъй като те не желаят какво да е и отлагат. Съжаляват, че миналото лято не можаха да го направят заради липса на отпуска.

И все пак пожелавам желаните сватби да се случат.

# 128
И аз не мисля, че лятото ще има проблем със сватбите, особено, ако са на открито. При все , че миналата година въпросителните бяха много повече, имаше сватби цяло лято, че и септември , октовмри. Т.че момичета, не съдете по последната седмица, две - пикове ще има, нормално е. Но като се затопли, ще си дойдат нещата на мястото. Бъдете позитивни Simple Smile

# 129
Туризъм тази година няма да има, това пък са очакванията на хората от бранша. Нашите младоженци са без меден месец и са им казали, че едва ли ще е и тази година, тъй като те не желаят какво да е и отлагат. Съжаляват, че миналото лято не можаха да го направят заради липса на отпуска.

Тук не съм съгласна с теб, някои дестинации и в момента са отворени (не говоря за тиражирания нонстоп Занзибар), пътува се без проблем, с ПСР тест. Не виждам какво пречи на младоженците ви да си направят медения месец. Да, в Европа е по-сложно, ако са избрали европейска държава ок.

Другото, за лятото - по пътя на всякаква логика вирусите, разпространявани по въздушно-капков път, не са в силата си през лятото, когато хората не кихат и не кашлят. Така е и с обикновения грип, чийто пик е февруари-март, така беше и с този миналата година.

Съжалявам за отплесването.

# 130
Туризъм тази година няма да има, това пък са очакванията на хората от бранша. Нашите младоженци са без меден месец и са им казали, че едва ли ще е и тази година, тъй като те не желаят какво да е и отлагат. Съжаляват, че миналото лято не можаха да го направят заради липса на отпуска.

Тук не съм съгласна с теб, някои дестинации и в момента са отворени (не говоря за тиражирания нонстоп Занзибар), пътува се без проблем, с ПСР тест. Не виждам какво пречи на младоженците ви да си направят медения месец. Да, в Европа е по-сложно, ако са избрали европейска държава ок.

Другото, за лятото - по пътя на всякаква логика вирусите, разпространявани по въздушно-капков път, не са в силата си през лятото, когато хората не кихат и не кашлят. Така е и с обикновения грип, чийто пик е февруари-март, така беше и с този миналата година.

Пътуването е позволено с тест, само че никъде не смяташ двете седмици карантина, които за някои професии са невъзможни. Много работодатели изискват карантината да се приспада от отпуската. И накрая за единия меден  есец (което всъщност е седмица) да си изгърмиш цвлата отпуска.... Аз лично не бих.

# 131
Не я смятам, защото в зависимост от къде пристигате, карантината отпада с отрицателен тест Simple Smile Праща се на РЗИ и това е.

# 132
Не я смятам, защото в зависимост от къде пристигате, карантината отпада с отрицателен тест Simple Smile Праща се на РЗИ и това е.

Защото живееш в България.

# 133
Съгласих се Simple Smile И отново се извинявам за отплесването.

# 134
  • София
Скрит текст:

Пътуването е позволено с тест, само че никъде не смяташ двете седмици карантина, които за някои професии са невъзможни. Много работодатели изискват карантината да се приспада от отпуската. И накрая за единия меден  есец (което всъщност е седмица) да си изгърмиш цвлата отпуска.... Аз лично не бих.
Точно такава е ситуацията. За техните професии подобно отсъствие на този етап е немислимо (не живеят в БГ).

Сватби е имало и ще има винаги. Въпросът е, че сега вече ще се видоизменят. С годините всички ще се напаснат към ситуацията и няма да има вече подобни сватби като преди м. март 2019г., както няма и сватби от преди 100г. с дарове, хиляди гости и военни палатки. Човекът е адаптивно същество.

Общи условия

Активация на акаунт