Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 50 449
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Никой не може да знае със сигурност какво ще е положението след 3 месеца, още повече дали никога няма да има сватби като отпреди март, хайде стига. Нека момичетата тази година да преценят какво да правят, ние сме били в същата ситуация. Няколко дни преди нашата сватба излезе заповед за ограничение до 30 човека, 2 дни след това прекратиха заповедта. Пак слушахме за първи, трети, десети вълни и т.н. Да, положението с болните в момента е доста по- сериозно, но има ваксини, вируса малко от малко се познава повече. По това време миналата година беше страшна паника, хората се презапасяваха с какво ли не. Никой не знаеше какво ще бъде лятото, само гадаехме. И сега само се гадае.

# 136
  • Наблизо
И ние няма да отлагаме.Тесен кръг,обмисляме да помолим всички да си направим антигенни тестове и с надежда да сме ваксинирани дотогава..Аз и без Ковид селски сбор от 200 души ми е немислим.

# 137
И ние няма да отлагаме.Тесен кръг,обмисляме да помолим всички да си направим антигенни тестове и с надежда да сме ваксинирани дотогава..Аз и без Ковид селски сбор от 200 души ми е немислим.

Неподходящо изказване за големите сватби, но благодаря за класификацията.

Иначе и ние си мислим за меден месец. Младоженецът иска Малдивите от край време, обаче съм сигурна, че аледващите месеци или години ще е доста пренаселено там Grinning Аз съм доволна и на по-близка дестинация. Само да сме двамата.

# 138
  • София
Скрит текст:
Никой не може да знае със сигурност какво ще е положението след 3 месеца,
още повече дали никога няма да има сватби като отпреди март, хайде стига.
Скрит текст:
Нека момичетата тази година да преценят какво да правят, ние сме били в същата ситуация. Няколко дни преди нашата сватба излезе заповед за ограничение до 30 човека, 2 дни след това прекратиха заповедта. Пак слушахме за първи, трети, десети вълни и т.н. Да, положението с болните в момента е доста по- сериозно, но има ваксини, вируса малко от малко се познава повече. По това време миналата година беше страшна паника, хората се презапасяваха с какво ли не. Никой не знаеше какво ще бъде лятото, само гадаехме. И сега само се гадае.

Това си е лично мое усещане. Иначе нека има сватби и по 300 души. Лятото наближава, ще споделят момичетата със сватби кое как се случва.

Напълно разбирам желанието за мечтан сватбен ден. От гледна точка на опита и години бих казала, че и един подпис би ми бил достатъчен, но преди години не мислех така, затова подкрепих и нашите младоженци за мечтаната сватба.

# 139
  • Наблизо

Неподходящо изказване за големите сватби, но благодаря за класификацията.

Иначе и ние си мислим за меден месец. Младоженецът иска Малдивите от край време, обаче съм сигурна, че аледващите месеци или години ще е доста пренаселено там Grinning Аз съм доволна и на по-близка дестинация. Само да сме двамата.
Съжалявам ,ако е прозвучало лошо.Не ми е била такава целта.За мен селските събори си бяха весели,като дете,но като поотраснах и видях какво чудо беше да приготвиш храна за всички и каква работа е и някак се отвърнах от толкова много хора.Моята идея е,че сватбата е за близките и тези,които наистина са до нас.Вече ако някой има близки 200и т.н души разбирам..но примерно 50 и т.н души да са “гости на родителите” не..

Ние меден месец ще направим по-нататък.С малко дете сме и като цяло обстановката не предполага да се отпуснеш..знам за ПСР и т.н но и ние сме в чужбина и от днес за утре може да има нещо..Страх ме е и предпочитам по-добри времена.

# 140
  • София
Нашата сватба, която беше планирана на 25 април явно няма да се състои и ще подпишем само тогава, а купонът  ще го местем лятото.  Сега трябва да търся рокля за подписването, искам да е дълга, сравнително семпла, но да е булчинска все пак. До 400 лева. Събирам идеи Simple Smile Обожавам моята от Be queen я купих, но два пъти една и съща рокля ще се изгуби някак чара Smile

# 141
Нашата сватба, която беше планирана на 25 април явно няма да се състои и ще подпишем само тогава, а купонът  ще го местем лятото.  Сега трябва да търся рокля за подписването, искам да е дълга, сравнително семпла, но да е булчинска все пак. До 400 лева. Събирам идеи Simple Smile Обожавам моята от Be queen я купих, но два пъти една и съща рокля ще се изгуби някак чара Smile

Оооо, азсъм толкова влюбена в моята, че и 100 пъти бих я облякла. Иначе винаги може да изпробваш aboutyou, Zalando или дори H&M. Виждала съм добри модели на сайта.

# 142
  • София
И 200 пъти бих я облякла, това е роклята на мечтите ми и то първата, която пробвах Grinning  спира ме това, че след 3-4 месеца, няма да го има този уау ефект у младоженеца. Не се вживявам особено, но един път май е редно да съм истинска булка Simple Smile

# 143
Нямам търпение да си направим селския събор със 140 човека Purple Heart
Само бих искала да напомня, че това (уж) е тема за съвети и споделяне на приятни емоции около сватбите. Не на всеки му допада всичко около чуждата организация и това е съвсем естествено, неестествено е да нямаме цедка.

# 144
Аз пък не виждам как липсата на сватба (тържество) или дори подпис ще ви попречи да създадете семейство. Не е ли това една формалност и не правим ли сватби, за да споделим радостта с близките си, а не за да кажем "старт" на семейството? Не знам, на мен лично сватба на всяка цена, без значение от ситуацията, ми идва малко... Аз получих предложение 2020, но решихме да я правим 2022. Не съдя никого в случая, просто изказвам друга гледна точка.

Не смятам, че има някой в темата, който разсъждава по този начин и би се омъжил само ако има сватба... Разбира се, че е най-важно да бъдем заедно и да се обичаме. Най-вероятно повечето ще подпишат, ако в крайна сметка няма как да се направи сватбата. Поне ние така ще действаме.
Но темата все пак е за сватбите предимно и затова се обсъждам именно те Simple Smile

Welt, съжалявам за трудните моменти, подкрепяйте се и бъдете един до друг Revolving Hearts

Rayy, и аз нямам търпение за селския събор Satisfied

# 145
  • Wonderland
Понеже имам роднини в мед. среди и знам какъв кошмар е и какво се очаква.

Лятото ще си пишем отново. Дано се сбъднат желанията за сватби от по 200 човека. Аз лично съм скептично настроена. Туризъм тази година няма да има, това пък са очакванията на хората от бранша. Нашите младоженци са без меден месец и са им казали, че едва ли ще е и тази година, тъй като те не желаят какво да е и отлагат. Съжаляват, че миналото лято не можаха да го направят заради липса на отпуска.

И все пак пожелавам желаните сватби да се случат.

Не искам да съм груба, защото, все пак, както казаха по-горе, тази тема е да си помагаме и да се окуражаваме, но, ако нямате сватба, за която да поговорим, а влизате само да кажете "какви сватби, нещата ще са по-зле това лято" - по-добре отидете в темата за Ковид и си излейте каквото ви мъчи там.
Наистина ми омръзна масовата психоза и песимистичните и апокалиптичните мисли, с които хората се чувстват длъжни да товарят другите. Тук тия приказки не помагат, само изнервят. Simple Smile

Welt, абсолютно права си. При нас на този етап не коментираме изобщо отмяна. Дай Боже и да не се наложи, все под някаква форма ще се състои. А подписването така или иначе си ни е планирано за след две седмици Revolving Hearts

# 146
Една дама се интеревсуваше от бели, дълги рокли до към 400 лева за подписването. Съветвам да разгледате роклите на марката WAL G в сайта about you, около сто и няколко лева вървят, а имат много хубави силуети. Поръчах си виненочервена за една сватба, на която съм гост, и мога да кажа, че материята е хубава и като шев са качествени.

# 147
  • София
Rapunzzell, "моята" сватба мина през 2020г. Бях кума и участвах в подготовката на сватбата много дейно. В темата участвах, за да черпя идея и доста от момичетата ми помогнаха.

По повод окуражаването- предпочитам да съм реалист, отколкото да се заблуждавам и да се разочаровам. Много ни помогна миналата година, че през цялото време бяхме реалисти и успяхме да организираме сватба според обстоятелствата. Когато човек е подготвен за обстоятелствата, прави всичко възможно да се настрои, че ще има някакви компромиси, но всичко ще е от хубаво по-хубаво, защото това е неговия сватбен ден.

# 148
Здравейте, бъдещи булки!
Някоя от вас да е правила или планирала градинска сватба?
По начало ние с ММ искаме скромна сватба, което да прилича по-скоро на почерпка по повод подписа ни, а не сватбен купон.
Обмисляме или да е май месец или началото на септември. Другата ни чуденка е - дали да е ресторант или в къща за гости в двора й.
От където следват два "проблема":
1. Ако е в ресторант - от колкото часа да е?! Откровенно си признавам, че ако е вечерна сватба ние няма какво да правим и ще умрем от скука (20 гости). А дневни сватби правят ли се сега?
2. Ако е в къща за гости как стои въпроса с храната и украсата на мястото. Едва ли имат столове и маси за гостите ни..

И един страничен въпрос:
Имате ли покани на вашите сватби? И дали в нашия случай е адекватно да имаме такива?

# 149
Скоро гледах снимки на сватба в къща за гости.Изглеждаше страхотно.Някъде си запазих името на къщата,та ще потърся,за да разгледаш поне като идея.

Общи условия

Активация на акаунт