Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 50 473
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
2-3 седмици след предложението, което се падаше година и малко преди датата. За кумата разгледах идеи в пинтерест и накрая измайсторих нещо малко за спомен. Кумът просто го попитахме без да носим нищо.

Нас ни поканиха месец и половина преди сватбата също устно и неформално без ритуали и армагани.

Аз лично не го чувствам като скатаване и неуважение, но не знам колко популярно е мнението ми.

# 166
  • Германия
Аз поканих кумата ми, когато ѝ казах, че сме сгодени. Беше съвсем неформално през видео разговор в WhatsApp, защото сме в различни държави. Тя знаеше от преди това, че тя ще ми бъде кума, когато му дойде времето, така че не беше изненадана. Мисля, че приятелят ми покани кума по подобен начин.

Тъй като ще отложим сватбата за месец май догодина (трябваше да е този май), а предложението беше февруари миналата година, кумовете са поканени повече от 2 години преди сватбата. Smile

# 167
Ние поканихме кумувете ни Октомври 2020, сватбата ще е тази година, август.
С двамата процедирахме по подобен начин - като дойде време за десерта беше написано на чинията или на десерта. Бяха много сладки докато четяха Simple Smile

# 168
Здравейте момичета, колко време преди сватбата поканихте официално кумувете си и какво им подарихте? Всъщност, трябва ли да се подарява нещо, как го направихте вие? Нашата сватба е чак 2022г., но започнах да проучвам малко по малко нещата. Grinning

Ние ги поканихме веднага след като се сгодихме, още нямахме запазена дата, но беше 1 година преди сватбата. Това бяха първите хора, на които казахме, че сме сгодени (по стечение на обстоятелствата видяхме на живо тях първо). Веднага като се сгодихме, обсъдихме и бяхме сигурни кои искаме да ни бъдат кумове. 😊

# 169
  • София
Поканихме ги месец и половина след като се сгодихме, защото искахме да ги поканим докато сме на море заедно. Сгодихме се юли, поканихме ги края на август, сватбата трябваше да е края на април, но вече е преместена изцяло и подписа и ресторанта за август. И една вечер просто ги попитахме, беше спонтанно, а те много се зарадваха. После ги поканихме на вечеря в ресторант, без подаръци и подобни.
Един въпрос имам -  с колко DJ се срещахте преди да изберете вашия? След смяната на датата, уви нашият отпадна, беше поне за мен перфектен, първо че съм била на сватби с него, второ че на срещата ни адски се беше постарал - презентация, обяснения. Миналата седмица имахме среща с един от най-популярните, но сме доста разочаровани, няма да пиша име, защото знам че е много търсен и харесван, но впечатленията ми не бяха добри. Сега имаме среща с още два и се замислям дали не се втелясваме малко повече.... Но това  е човекът, който ще направи купона все пак.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 21:33 от Chloé

# 170
На нас вае на втория ни върви - вторият фотограф, вторият видеограф, вторият диджей... Всеки от професионалиатите, с които работим, си го усетихме, че е нашият.

# 171
  • София
Аз с фотографите, още по време на срещата (да не кажа и преди нея) вече знаех, че сме с точните хора. Simple Smile На другия ден преведохме капарото. Но там е и доста по- лесно, гредаш портфолио и виждаш и преценяваш работата им, дали съвпада с вкуса ти.

# 172
Фотограф - чухме се с около 10 човека на база сайт/портфолио, намалихме ги на 4, с които се видяхме онлайн в рамките на 1 ден. Веднага разбрахме кой е нашия човек Simple Smile
Видео - харесахме един единствен, чухме се първо само с него, направи ни супер впечатление, видеата ни харесваха и решихме, че няма смисъл да търсим повече Simple Smile
ДЖ - препоръка, не сме били на негова сватба, но ни допадна като човек и начин на мислене, отношение към клиента Simple Smile

За въпроса какво сме подарили на кумовете при поканата - понеже стана много бързо след сгодяването, бутилка ракия, по-нататък питка, вино и букет за кумата. Нищо супер персонализирано - кутии и т.н, мисля, че жестът е важен, ще им направим малко по-специални покани Simple Smile

# 173
По темата с подизпълнителите за сватбата: Ние стреляхме на сляпо с DJ-я и с фотото и видеото. Избрахме ги от много положителни коментари в интернет и мисля, че няма да са грешка за сватбения ден. От срещите ни с тях, ги харесахме много.
По темата за кумовете: Ние ги поканихме 6 месеца преди сватбата ни. Поканихме ги не с традиционните - торта и алкохол, а с фото книга с наши общи снимки, върху всяка страница имаше текст от 2 реда и накрая на гърба завършваше с "ще ни бъдете ли кумове" - снимка, която ние направихме и "подписахме" един договор за кумство, направен и украсен от мен. Но пък нас ни поканиха по съвсем обикновен начин - на вечеря и без подаръци или изненади.
Аз бих искала да попитам какви подаръци подарихте на вашите кумове и кога? Преди сватбата, след нея, по време на нея?

# 174
Аз бих искала да попитам какви подаръци подарихте на вашите кумове и кога? Преди сватбата, след нея, по време на нея?
На кумата подарих сребърно колие, идентично на това, което носих аз. Сложих й го, след като ме облече и преди да тръгнем за сватбата.
Кума ще водим на почивка в България някой ден в по-добри времена. Обещахме го устно няколко дни преди сватбата - умишлено не купихме ваучер, за да не го ангажираме със срокове.

# 175
По темата за подизпълнителите, ние капарирахме първия ресторант, първия фотограф и първия диджей. Истината е, че аз се подготвях тайно може би около половин година преди да получа предложение и когато то дойде, аз вече бях супер информирана.
Кумовете ни не са двойка, но всеки си има половинка и подаръците бяха отделни. Бяхме направили за всяка двойка по една кошница с уиски, бяло вино, някакви сладки неща и персонализирана покана за всеки от двамата, в която се споменаваше и половинката им. На кума бяхме взели часовник, а на кумата едни обеци каквито отдавна искаше. Във връзка с тези покани, както и с родителските, препоръчвам Текстотворения, които написаха съвсем индивидуални покани за всички на база лични отношения.

# 176
  • Wonderland
Здравейте момичета, колко време преди сватбата поканихте официално кумувете си и какво им подарихте? Всъщност, трябва ли да се подарява нещо, как го направихте вие? Нашата сватба е чак 2022г., но започнах да проучвам малко по малко нещата. Grinning

Ние дълго умувахме кои ще са, затова не избързахме - бяхме сгодени вече 7 месеца и оставаха 7 до сватбата Grinning
Не сме спазвали някаква конкретна традиция, но ми се искаше да има жест за повече тържественост, затова бях подготвила кутия с вино, пура за кума и персонализирани шоколадови бонбони. В последния момент майка ми ми донесе една домашна пита, защото нямало как без, та взехме и нея, защото така и така отивахме на вечеря у тях. Grinning

Един въпрос имам -  с колко DJ се срещахте преди да изберете вашия? След смяната на датата, уви нашият отпадна, беше поне за мен перфектен, първо че съм била на сватби с него, второ че на срещата ни адски се беше постарал - презентация, обяснения. Миналата седмица имахме среща с един от най-популярните, но сме доста разочаровани, няма да пиша име, защото знам че е много търсен и харесван, но впечатленията ми не бяха добри. Сега имаме среща с още два и се замислям дали не се втелясваме малко повече.... Но това  е човекът, който ще направи купона все пак.

Ние бяхме "запазили" един, точно защото бяхме на негова сватба, но тоя човек тотално ни разочарова - веднъж забрави, че имаме среща и се опита да замаже, веднъж забрави да ни прати материали, които беше обещал и на третото забравяне просто ние решихме да се откажем. И, между другото, всеки един от тия три пъти, в които комуникацията тече по телефона, забрави кои бяхме и за коя сватба. На човек, който не си записва, вяра нямам. Grinning В крайна сметка беше за добро, защото си направихме още една среща с препоръчан от агенцията DJ и за момента мисля, че сме ОК.
Знаете, DJ си е риск - няма как да му провериш "творчеството" преди сватбата. Така че няма какво да подбирате, доверете се на проверени/известни такива, пък каквото сабя покаже.

# 177
  • София
Да споделя от другата страна как е, може на някой да му е полезно.

Поканиха ни няколко седмици след като ни казаха, че са решили да правят сватба. Знаехме само ние и родителите им. Дори не подозирахме, че вече са решили да им кумуваме. Организираха приятна вечеря, за да се видим (уж), лятна вечер, прекрасно заведение край морето, смях, приказни и изведнъж- бам, канят ни за кумове. Останахме много приятно изненадани, даже леко шокирани. Не е имало някакви официалности, подариха букет на мен, бутилка уиски на мъжа ми, бяха приготвили пакетчета с лакомства за децата ни, което беше много мило, и красива кристална ваза, която да ни напомня за момента. Просълзихме се с бъдещата булка. Някак този момент го бяха запазили само за нас и сме им благодарни. Дори маса бяха избрали, която е отделена от останалите. Имаше някаква интимност, че това си е момент за нас четиримата и децата. Ще помня тази емоция цял живот, повярвайте ми.

С всичко това искам да кажа, че за мен няма значение, дали ще ми подарят нещо, а какво отношение са показали. Толкова беше мило и вълнуващо, че пиша и настръхвам.

# 178
Как върви организацията, момичета? Simple Smile

Разкажете за някакви готини дреболии в декорацията, забавление за гостите по време на коктейла или нещо, с което да разчупим снимките с гостите или фотосесията?

Аз се сещам за табло/маса с наши детски снимки, конфети за хвърляне, инста фотоапарат....

П.С. И да не утежнява много бюджета Simple Smile

# 179
Как върви организацията, момичета? Simple Smile

Разкажете за някакви готини дреболии в декорацията, забавление за гостите по време на коктейла или нещо, с което да разчупим снимките с гостите или фотосесията?

Аз се сещам за табло/маса с наши детски снимки, конфети за хвърляне, инста фотоапарат....

П.С. И да не утежнява много бюджета Simple Smile

Моята сватба беше съвсем скоро,ще ти кажа какво направих аз,на всяка маса закачихме по една закачлива табела с надпис
 ,,Отборът на булката
от Шопландия”/за моите,защото са шопи
Със закачлива риунка на танцуващи шопи в носии
Неговите бяха ,,Отборът на младоженеца от Странджа”,съответно с техните носии
Самата церемония беше на открито,като той ме чакаше пред арката с кумовете и неговите роднини,аз пристигнах с ескорт от моите.
Те се наредиха при останалите гости ,а моите шаферки подготвиха процесията.Значи първо мина малката шаферка,която хвърляше цветя,след нея минаха двамата ми малки племенника/на 5 и 7г/,всеки носеше табела,на едната с надпис,,Събирай сили...няма да е лесно”, другата:,,Имаш време,помисли си”
След тях трите шаферки с табела,,За първи път не закъснява-ето я булката”
И след тях моя милост ,водена от 16г ми син,който беше и шафер на младоженеца.
Беше забавно,предизвика смях.
А на първата ни целувка шаферите,трима на брой гръмнаха конфети.
При хвърлянето на букета имах избенада,букета за хвърляне беше от три части,хвърлих три букетчета 🙂
Инахме приятна изненада от един гост,платно с рисунка на дърво,под него младоженци и нашите имена,отделно цветни боички,това платно мина през всички гости ,и те поставиха отпечатък от  пръста си си ,заедно с името си на различни места ит дървото,получи се цветна корона.Много ми хареса,можете да измислите нещо подобно вие към гостите си.

Общи условия

Активация на акаунт