Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 50 635
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте! И аз сега разбрах за заповедта и не виждам логика. Имаме по-малко от месец до сватбата и сега се чудим какво да правим. Имаме и гости от чужбина и няма да е подходящо да я отменим в последния момент. Дали няма някаква вратичка за частно парти или нещо подобно Confused

# 271
Ние уж сме юни, ама пак не съм много спокойна.
Ако можех, щях да им напиша няколко мейла, обаче не знам какво да им напиша... освен, че мерките са малоумни....

# 272
Това е дискриминационно. Какви ценности промотира също е супер - хазартът, баровете и мачовете са ок, но да отпразнуваш създаването на семейство е супер рисково. Аз съм бясна, направо място не мога да си намеря.

# 273
  • София
И миналата година беше така доста време, не, че това ви успокоява, но и ние минахме през това. Обяснението е, че непознатите спазват дистанция и си стоят по масите, докато на сватба всички са заедно, прегръдки, целувки и тн.
Иначе ви разбирам, не е и като нашата да не я отмениха. Не вярвам докрая на май да продължи това, но цялото напрежение кога ще го отменят, е ужасно.

# 274
Ние сме след една седмица.... И без това нашето тържество се сгромоляса с гръм и трясък, не заради короната, а заради семейни проблеми.... Няколко седмици сълзи и го приех, нямам друг избор.  Бях решила само граждански, църковен и кой откъде е, но роднини ме убедиха, че поне трябва да се съберем за лека почерпка. Това събиране се очертава 20 човека, на фона на 80, за които беше сватбеното тържество. Сега и за това мисля и се притеснявам.... Изобщо не съм изненадана от новата заповед. В управлението на държавата не протича никаква мисъл и никаква логика, интересува ли само кокала и да се изядат....

# 275
  • Велико Търново
Здравейте, момичета! Аз имам следният въпрос  - има ли в тази тема бъдещи булки от Велико Търново? И ако да - знае ли някоя от тях в града къде е най-доброто място за избор на сватбена рокля за по-едри булки? Не търся дълга рокля, а нещо до под коляното, очертава се да е лятна церемонията.

# 276
Имам въпрос, към тези, които са си запазили вече дата за подписа.
- каква е процедурата?
- на място ли запазваме?
- като отидем в ритуална, кой да търсим?
- записват ли ни някъде
- дават ли ни нещо?
- кога плащаме?
- а колко плащаме? Искаме събота.

Зависи само от общината, някъде се плаща, някъде не, някъде плащаш само, ако е уикенд или ако искаш музика или позволение да влезе фотограф. Aко е за София, може и онлайн, много е лесно. https://svatbi.sofia.bg/

# 277
Еха, супер!
А може ли да подпишем в София при положение, че по ЛК сме от друг град.. 🦧

# 278
Еха, супер!
А може ли да подпишем в София при положение, че по ЛК сме от друг град.. 🦧

Може Simple Smile Ние сме така. След записването онлайн получихме този имейл, че 4 дни преди запазената дата трябва да отидем с документите.

на *****2021 г. двамата младоженци да се явят в Обредна зала ******* на гр. София, ул. ******* със следните документи:

1. Двете лични карти на младоженците;

2. Попълнена декларация за сключване на граждански брак;

3. Медицински свидетелства, валидни 30 дни от датата на издаването. Задължително се извеждат и подпечатват.;

4. Заплатена фактура;

5. Младоженците, ненавършили 18 години, да носят разрешение от райония съд;

6. Документ от нотариус за избран режим на имуществени отношения.

В деня на Вашата сватба трябва да бъдете в обредната зала, заедно със свидетелите, 10 минути преди определения час. Имате резервиран ритуал за сключване на граждански брак на ******2021 г. - събота в **** часа в Обредна зала *********** на гр. София, ул. ******.

Носете със себе си:
1.лични карти;
2.сватбени пръстени;
3.ритуални чаши;
4.шампанско.

Най-късно 3 работни дни преди ритуала, трябва да предоставите всички изискуеми документи в избраната от Вас обредна зала, за проверка от служител на Столичен дом за радостни обреди.

# 279
  • Наблизо
Документът от нотариус задължителен ли е,ако искаме да сме СИО?

# 280
Документът от нотариус задължителен ли е,ако искаме да сме СИО?

Ако не искате специално споразумение, го попълвате без нотариус. При нотариус трябва само ако искате да делите нещо.

# 281
Ако не искате специално споразумение, го попълвате без нотариус.
На нас не ни го искаха изобщо.
В смисъл, да, имахме същия списък, но не занесохме никакъв документ за тази точка.

# 282
Това с ограничението до 31 май  го научих току що. Моята сватба е на 29.05. Прегледах графиците на фотографа и ДЖ понеже ги имат качени на сайтовете си, заети са до 26 септември. То след септември ще почнат пак мерките. Не може да се откажем изцяло от сватбата защото дължим неустойка на хотела, можем да отложим датата, но не виждам за кога. Булките от миналата година, ако може да кажат как постъпиха - друга дата, други подизпълнители, дойдоха ли гостите?

# 283
  • София
Сменихме датата за 27 септември, което беше неделя. Друг вариант нямаше, първата дата щеше да е събота. Тогава само бяха свободни повечето подизпълнители, единствено гримьорка трябваше да търся нова.
Гостите дойдоха, 5 човека отказаха заради Ковид, ама те сигурно и на първата дата нямаше да дойдат. Даже тогава сигурно щяха да са повече недошлите.

Аз си мисля обаче, че до 29 ще разрешат сватбите, но разбира се, това са само предположения. Стискам ви палци, както и на нашите младоженци!

# 284
Момичета, пожелавам ви всичко да е наред и сватбите да се състоят. Все пак миналата година нямаше ваксини, вируса беше уж непознат и т.н., и въпреки това повечето успяхме да минем така да се каже. Дано и тази година да има поне някакъв сватбен сезон. Много наши приятели се сгодиха през 2020, но не посмяха да започнат организации.
Raulgirl- На нас ни се обадиха от ресторанта доста преди сватбата, за да изберем резервна дата за 2020 и дата за 2021. Съгласувахме го с водещата + Dj, фотото и видеото. Имахме късмет защото искахме сватбата ни да е в петък и всички ангажирани бяха свободни за резервните дати. Склонни бяхме дори да я местим за четвъртък ако се налага. От страна на гостите,  почти половината по спомен отказаха. Някои от тях бяха в други държави и просто нямаше как да стоят 2 седмици под карантина. Други ги беше страх, което е нормално. Трети използваха ковид за оправдание, даже се налагаше да разбираме от техни роднини, че няма да присъстват, защото на нас не ни вдигаха телефона. Хора всякакви.

П.п.: Поне пак се дава гласност на ситуацията.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/svatbenijat-bransh-iska-speshna- … a-sabiranija.html

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 22:47 от Juicy Pigeon

Общи условия

Активация на акаунт